Nadace George Sorose poslala 100 000 eur agentuře, která provádí cenzuru na Facebooku a maže „závadné“ příspěvky

 

20.3.2018 , Jan Běhůnek, časopis Šifra

Finanční predátor a politický aktivista George Soros podpořil rešeršovací agenturu Correctiv, které daroval 100 000 eur za kontrolu a mazání falešných zpráv na Facebooku. Zakladatel kanceláře David Schraven tak získal velmi štědrou podporu.

 

Rešeršovací agentura Correctiv, která sídlí v německém Essenu, obdržela více než 100.000 eur od Nadace otevřené společnosti na boj proti falešným zprávám, tzv. fake news, na internetu. George Soros za tímto účelem financuje práci pěti novinářů, lépe řečeno cenzorů. Novináři-cenzoři by měli mazat pochybné příspěvky na Facebooku s varováním, jak německé stanici WDR potvrdil Correctiv. Kontrolují se i zprávy, které se nacházejí mimo Facebook. Tyto peníze dostal Correctiv již loni v dubnu, zpráva to tedy není nová, nicméně ve světle zesilující cenzury v Evropě vysoce aktuální a je dobré ji připomenout.

 

Zakladatele společnosti Correctiv David Schravena Sorosova Nadace otevřené společnosti podporuje dlouhodobě. Jedná se o stipendium na údajně žurnalistické, investigativní komiksy. Nadace otevřené společnosti byla založena v roce 1979 miliardářem Sorosem a financuje projekty v různých oblastech, především se angažuje v podkopávání národních států a konzervativních hodnot a naopak v podporování změn režimů svrháváním nepohodlných vládců, například Viktora Janukovyče na Ukrajině. Nadace otevřené společnosti financuje i tak obskurní projekty, jako jsou třeba Evropské hodnoty v čele s Jakubem Jandou.

Jak jde dohromady Otevřená společnost s cenzurou, kontrolou a mazáním, George Soros nesdělil. Demokracii si představuje totiž dosti svérázně – demokracie je to pouze tehdy, když slouží jeho zájmům. O tom, jak neziskové organizace napojené na pana Sorose a jemu podobné podporují například i války, Šifra psala zde.

 

Video     Neziskovky a zlo aneb Misionáři demokracie ve službách války:

https://youtu.be/JyH4G-PVCeA

 Zdroj: https://www1.wdr.de/nachrichten/ruhrgebiet/correctiv-soros-stiftung-fake-news-check-facebook-100.html

 

https://www.casopis-sifra.cz/nadace-george-sorose-poslala-100-000-eur-agenture-ktera-provadi-cenzuru-facebooku-maze-zavadne-prispevky/