Militarizace Německa. Přichází další Říše?

Ljubov Stěpušova

 

Od roku 2019 chce Německo převzít vedení aktivit proti Rusku na východní hranici NATO, k čemuž jej tlačí USA. Berlínu je vládnuto prostřednictvím Charty OSN, vojenské základny a německého zlata uloženého ve Fedu. Jak odpoví Rusko?

 

Bundeswehr plánuje zvýšit počet vojáků pro cvičení u východních hranic aliance na 12 tisíc s dvojnásobnými náklady oproti loňskému roku. Má to být jasná výstraha pro Vladimíra Putina.

 

Dosud není strašit čím, protože podle německého Focusu se Bundeswehr nachází v nepříliš dobrém stavu, letadla nelétají, ponorky se neponořují a tanky nejezdí. Jenže program modernizace docílí v roce 2023 plný výkon, již do roku 2020 budou odstraněny všechny nedostatky v materiálně-technickém vybavení armády. Reforma potrvá 10 let. Zatím je uzavřen kontrakt na modifikaci asi 100 kusů tanků Leopard-2.

 

Bundeswehr rovněž vybuduje nové centrum plánování a řízení NATO, které bude odpovídat za rychlou přepravu vojsk a zbraní tzv. „sil rychlé reakce NATO“ proti Rusku. Německý tisk píše, že roky ekonomiky jsou u konce.

 

Sergej Jermakov, pracovník Centra obranných studií Ruského institutu strategických studií řekl Pravdě, že se za poslední tři roky počet cvičení u hranic s Ruskem ztrojnásobil a koná se jich přibližně 250 za rok. Mezi cvičeními jsou i ta s bojovými manévry. Německo kritizuje USA za neúměrně nízký příspěvek na zadržování Ruska.

 

Jermakov uvedl: „NATO je jakožto zahraničně politický nástroj vlivu v rukou USA. Bude plnit svoji úlohu, kterou je mluvit s námi z pozice síly.“ Podle něho, jestliže „země vstupuje do NATO, ztrácí část své svrchovanosti a dává ji do rukou USA. Vidíme to na příkladu takové velké a silné země jako je Německo“.

 

Silná země Německo je. Ale velká? Koloniální status Německa je dán Chartou OSN, podpořen přítomností americké vojenské základny v SRN a „privatizací“ německého zlata Spojenými státy. Mnoho pokusů vrátit jej zpět bylo neúspěšných.

 

Německý historik Joseph Foschepoth řekl, že prostudoval tajné dokumenty a zjistil, že bývalé okupační mocnosti mají až dosud právo provádět špionáž německých občanů. Mnohé operace amerických zvláštních služeb jsou vykonávány na hranici nelegálnosti. Současné Německo není svrchovaným státem. Poznamenal: „Dřívější okupační dohody stále platí, jenom změnily názvy.“

 

Německá ministryně obrany doma kritizuje degradaci armády a za hranicemi ji nazývají následnicí Merkelové. Zřejmě je jejím přáním podepsat tajné protokoly o „atlantickém  bratrstvu“.

 

V této době se ještě jedná o nové koaliční vládě Angely Merkelové. Přesun ministryně obrany svědčí o zásazích Washingtonu do vnitřních záležitostí Německa. Je překvapující, že se Rusku podařilo uhájit Severní proud-2.

 

Moskva nemá politické páky k vlivu na Berlín. Sovětský svaz stáhl své vojenské základny z NDR, a proto realizovat ustanovení Charty OSN k návratu země do stavu před rok 1955 nemá Rusko možnost ani při stoupající agresivitě Německa.

26. února 2018

Převzato z Pravda.ru, outsidermedia.cz