MAZ - Wagenknechtová je otřesena snahou Maase zničit vztahy s Ruskem!

 

Je třeba ukončit dobu ledovou ve vztahu s Ruskem, řekla v rozhovoru Märkische Allgemeine předsedkyně frakce Die Linke v Bundestagu Sahra Wagenknechtová.

Sahra Wagenknechtová, šéfka frakce Die Linke

12.květen 2018 - 04:20

 

Podle ní nedávní ministři zahraničí Sociálně demokratické strany Německa, bohužel, neprojevovali „zvláštní odvahu“ v tomto ohledu. Ale to, že Heiko Maas současný šéf německého ministerstva zahraničí a člen SPD „chce nyní dát do šrotu dědictví zmírnění napětí, je "otřesné“, uvedla politička.

 

Spojené státy se vždy snažily, aby se zabránilo spolupráci Evropy a Ruské federace, řekla v rozhovoru s deníkem Märkische Allgemeine Sahra Wagenknechtová.

 

„Spojené státy investovaly 5 miliard dolarů, aby dostaly k moci protiruskou vládu na Ukrajině," připomněla Wagenknehtová. „Přitom bylo jasné, že Moskva nikdy nepřijme ukončení dohod o pronájmu námořní základny na Černém moři. Proto i přes sankce zůstane Rusko na Krymu."

 

Jasný kurz na odcizení od Ruské federace, kterého se ujal nový německý ministr zahraničí ze Sociálně demokratické strany Německa (SPD) Heiko Maas, vůdkyně německé Levice ve Spolkovém sněmu obecně označila za „děsivý“.

 

Die Welt: V SPD jsou podrážděni „tvrdým postojem" Maase vůči Rusku!

 

„Od doby Willy Brandta politici SPD upřednostňovali dobré sousedské vztahy s Ruskem. Ale už poslední ministři zahraničí z SPD v této záležitosti nevynikali zvláštní odvahou. Ale to, že dnes Maas chce hodit do šrotu dědictví zmírňování napětí, je děsivé,“ poznamenala Wagenknechtová. Podle ní doufá, že vnitrostranický tlak v SPD Maase zastaví.

 

Armáda NATO u ruských hranic, zvýšení vojenských výdajů zemí aliance, vyhnání ruských diplomatů - prováděním takové politiky „jde Evropa proti svým vlastním zájmům“, zdůraznila šéfka levicové frakce v německém parlamentu.

 

Podle jejího názoru jaderná dohoda s Íránem a dobré obchodní vztahy s Ruskou federací budou jen přínosem pro evropské hospodářství.

 

„Spojené státy jsou daleko. My, Evropané, máme dostatečné důvody k ukončení doby ledové ve vztazích s Ruskem," zdůraznila Sahra Wagenknehtová. „Musíme vážně brát ruské zájmy a vyřešit konflikty s Ruskem."

 

kou, prvnizpravy.cz, maz-online.de, foto: arch.)