Křesťanský sociál
květen, červen 2019
ročník XXVIII.

Benjamin Kuras

17. 4. 2019 iPrima

Než se definitivně dozvíme (nebo možná nikdy nedozvíme?), zda požár Nôtre-Dame byl nehoda, nedbalost, sabotáž nebo civilizační džihád, jaký Evropě slíbil poražený Islámský stát (za nějž bojovalo přes 6 tisíc muslimů s francouzským občanstvím), zkusme si ho dát do kontextu jemu těsně předcházející série několika týdnů vandalizace francouzských kostelů. Podle některých zpráv to odnášejí až dva kostely denně. V roce 2018 se poškozených francouzských kostelů napočítalo 1 063, podle internetové agentury PI-News. (Ve srovnání se 100 případy poškození objektů islámských a 541 židovských).

Mezi ty nejznámější a historicky nejvzácnější vandalizované v tomto roce patří bazilika Saint-Denis s hrobkami středověkých králů uprostřed dnes převážně muslimské čtvrti, z jejíhož poškození (dvoje dveře, několik barevných oken a varhany) je obžalován čtyřicetiletý Pákistánec, nemluvící ani slovo francouzsky a nikdo netušil, kde se tam vzal a proč zrovna tam. To je ve Francii etnická novinka a kuriozita: dosud to bývali výlučně imigranti z bývalých kolonií francouzských. Pákistánec by se za kolonialismus přece měl mstít Angličanům.

Rozmlácené kříže, poničené sochy a spálené pokrývky oltáře utrpěla katedrála Saint-Alain v Lavauru. K dalším známějším se počítají exkrementy namatlané ve tvaru kříže na stěny kostela Nôtre-Dame des Enfants v Nîmes. Na padrť zničená socha panny Marie a poškozený kříž v kostele Saint-Nicolas v Houillles. Požár v jednom z největších pařížských kostelů, barokním Ste.-Sulpice v Paříži, jehož oprava bude stát několik stamilionů eur. Vydrancování kaple kláštera Saint-Jean des Balmes v Aveyronu. Znečištění svěcené vody močí v kostele ve Villeneuve de Berg. Poškození oltáře a modlitebních knížek v kostele Nôtre-Dame v Dijonu. A další, zaznamenané ve zprávách La Croix Internationale, Le Bien Public, The Observatory on Intolerance and Discrimination Against Christians in Europe a z mainstreamových médií deníku Le Figaro.

Vandalizace kostelů, kapliček, soch, nebo křížů a pálení biblí a rituálních textilií se hlásí i v Německu (jen v Bavorsku 200 případů za rok, čtyři jen během jednoho letošního březnového týdne), Rakousku, Itálii a Španělsku. Italové a Španělé ve zprávách uvádějí národnost pachatelů (nejčastěji Marokánci, Alžířané, Nigerijci), ale ne obvykle náboženskou příslušnost. Rakousko, Německo a Francie většinou obojí zamlčují, porušili by zákon. Jenže uvádějte pořád „neznámí pachatelé“ nebo „frustrovaná mládež“, když po nich na stěně nebo na vratech zůstává nastříkán nápis „Alláhu akbar“, nebo vás tímto sloganem zdraví, když je zatýkáte. Ale zřejmě to není jen záležitost islámského džihádu: ve zprávách se vyskytuje i několik vandalů z řad levicových fanatických ateistů.

V tomto kontextu není zcela nepochopitelné trápit se podezřením, zda pařížská Nôtre-Dame není pokračováním současného anti-křesťanského (a možná konkrétněji anti-katolického) tažení, ať už fanatiků islámských nebo ateistických. Zbývá totiž odpovědět několik palčivých otázek s nejasnými odpověďmi. Podle prvních zpráv požár vypukl nešťastnou náhodou, když na staveništi nikdo nebyl.

Takže: Je možné, aby se vznítil sám od sebe? A jestliže ano, z čeho vznětlivého, co by tam muselo být zanecháno předtím? Kdo to tam mohl zanechat? „Nešťastná náhoda“ by v takovémto případě znamenala trestuhodnou nedbalost. Je možné, že by na takto vzácnou, citlivou a riskantní práci byli zaměstnáni nedbalí pracovníci? Jestliže ano, ponese za to trestní odpovědnost některý z nich, nebo ten, kdo je zaměstnal? Jestliže na staveništi nikdo nebyl, jak může někdo vědět, zda se tam mezitím nedostal někdo, kdo by požár mohl založit? Jak to, že v nepřítomnosti kohokoli (zřejmě z pracovníků) nebyl tak vzácný objekt hlídán dostatečným počtem ozbrojených policistů? Že by všichni pařížští policisté měli zrovna toto pondělí náhradní volno po víkendovém mlácení a plynování žlutých vest?

A hlavně: dozví se světová veřejnost věrohodné výsledky nějakého šetření? Pařížská Nôtre-Dame přece nepatří jen Francii a katolické církvi, nýbrž celému civilizovanému světu.

Novarepublika.cz

Kostoly ničí moslimská mládež ako šport

Publicista a spisovateľ Alexander Tomsk

Praha/Paríž 17. apríla 2019 (HSP/Foto:TASR/AP-Philippe Wojazer)

Ničenie kostolov berie moslimská mládež vo Francúzsku, Nemecku či Škandinávii ako šport, povedal pre ParlamentníListy.cz spisovateľ a publicista Alexander Tomsk. Ďalej sa v rozhovore venoval súčasnej situácii v Paríži

Pohľad na oltár v hlavnej chrámovej lodi počas požiaru Katedrály Notre-Dame v Paríži 15. apríla 2019.

Po tom, čo došlo v pondelok k nešťastiu a vyhorela katedrála Notre–Dame, sa na sociálnych sieťach začali objavovať radostné reakcie najmä od príslušníkov arabskej komunity. Podľa Tomska ale nejde o prejav nenávisti.

“Veľká väčšina moslimov jednoducho považuje svoje náboženstvo a civilizačné návyky za nadradené európskej sekulárnej kultúre, tolerancii a individuálnej slobode. Hlavnou západoeurópskou vierou je totiž politické náboženstvo multikulturalizmu, genderizmu a rovnostárstvo.”

Hoci nie je dokázané, že išlo o zámerný útok, vo Francúzsku sú v poslednej dobe útoky na kostoly čoraz častejším javom. Celkom Francúzsko eviduje 1 063 útokov na kostoly a kresťanské symboly (kríže, sochy). Podľa publicistu sa to ale nedeje iba vo Francúzsku.

“Nielen vo Francúzsku, tento šport moslimskej mládeže sa odohráva aj v Škandinávii a v Nemecku. V štátoch s moslimskou väčšinou, snáď ešte nejaký čas s výnimkou Egypta a Libanonu, už čoskoro žiadne kresťanské kostoly stáť nebudú,” dodáva.

Preto si kladie otázku, ako môže byť zvládnuté spolužitie s moslimami, keď sa dožadujú privilégií, ktoré väčšinová spoločnosť tradične neuznáva? “Islam nepozná a neuznáva odluku ich náboženstva od štátu,” vysvetľuje.

Ešte, predtým než sa podarilo Notre-Dame uhasiť, úrad parížskeho prokurátora vylúčil podpaľačstvo, či súvislosť s terorizmom a uviedol, že prípad považuje za nehodu. Tento krok bol podľa Tomského typickou predčasnou reakciou západnej elity, ktorá si vzala islam pod ochranu.

“Dokonca buď od moslimov prevzala, alebo si sama vymyslela výraz “islamofóbia”, čo je úplný nezmysel, žiadna taká psychóza neexistuje. Je to len spôsob, ako zastaviť a umlčať kritiku islamu, na ktorú komunity moslimov agresívne reagujú,” vysvetľuje. Podľa neho žiadna takáto fóbia ani rasizmus neexistuje, keďže moslimovia nie sú etnikum.

Vyhorenie Notre-Dame vidí ako zlé znamenie postupujúcej sekularizácie, a ako príklad dáva katedrálu v štvrti Saint Denis, v ktorej sa už sv. omše nekonajú bez policajnej ochrany.:

Napríklad katedrála, ktorá sa nachádza v moslimskej štvrti, a v ktorej sú uložení francúzski králi, musí byť počas cirkevných slávností aj omší pod policajnou ochranou. Každý gotický a barokový chrám vymedzuje územie Západu, dnes umierajúcej civilizácie.” Ak by sa ale nakoniec preukázalo, že išlo o podpoľačstvo, bolo by to chápané ako útok na Francúzsko.

Toto nešťastie ale nakoniec môže mať aj svetlú stránku a to takú, že spojí ľudí:

“V postkresťanskej Európe sú ešte stále katedrály národným symbolom, preto tá okamžitá reakcia prezidenta a vyhlásenie národnej zbierky. Onedlho bude na konte miliarda eur a opravy by teoreticky mohli začať zajtra.”

Macronovej upadajúcej popularite však nepomôže ani takáto rýchla reakcia a snaha. “Bol zvolený ako alternatíva k Marine Le Penovej a väčšinu Francúzov jeho doterajšie pôsobenie v prezidentskom úrade vydesilo. Je úplne jedno, čo urobí. Na voliča to nemá žiadny vplyv,”dodáva na záver.

Přestavěná Notre Dame by měla odrážet novou globalizavanou Francii

Rukojmí.cz

Elitářští architekti reagovali na požár, který zpustošil Notre Dame argumentováním, že přestavba by neměla odrážet „bílou evropskou Francii“.

V článku Rolling Stone s názvem Jak by měla Francie přestavět Notre Dame? je katedrála očerňována jako „hluboce zakořeněný symbol nenávisti, pomník hluboce chybné instituce a idealizované křesťanské a evropské Francie, která pravděpodobně nikdy neexistovala“.

„Budova byla tímto tak přetížená, že její spálení se jeví jako osvobození,“ řekl Patricio del Real, historik architektury na Harvardské univerzitě.

Popsat strašný oheň, který téměř úplně zničil historickou katedrálu, pokud by hasiči nezasáhli právě včas, za „akt osvobození“ je naprosto šílené a bezcitné.

Elitář, který píše pro Rolling Stone věří, že přestavba Notre Dame by neměla odrážet „nesekulární, bílou evropskou Francii“, ale měla by být „odrazem dnešní Francie, Francie, která se v současné době vytváří.“

Tento názor také zopakoval Cesare Birignani, odborným asistent na Spitzer School of Architecture, City College v New Yorku, který říká, že předchozí obnova katedrály, která se snažila udržet ji co nejvěrnější a představovala „idealizovanou verzi francouzské historie, která pravděpodobně nikdy neexistovala.“

Co budou dělat, položí na ni půlměsíc? Co takhle obklopit ji minarety? Bude to politicky korektní?

„Myšlenka, že můžete budovu nějak znovuvytvořit je naivní,“ říká John Harwood, architektonický historik a docent na univerzitě v Torontu. „Je to opakování minulých chyb a myšlenkových omylů a člověk si musí představit, že pokud se něco má stát s budovou, musí to být výrazem toho, co chceme – co chtějí katolíci Francie, francouzský lid. Co je výrazem toho, kdo jsme teď? Co to představuje, pro koho to je? “

Postmodernističtí architekti s tímto druhem pokřivených nápadů by měli mít vstup zakázán v okruhu 1,5 km od Notre Dame.

https://www.epshark.cz/clanek/1945/prestavena-notre-dame-by-mela-odrazet-novou-globalizavanou-francii

Národe víry cyrilometodějské

„…V křesťanském solidarismu vlast a národ mají místo z nejčestnějších. Dáváš-li Bohu, co mu patří, musíš dát i národu a vlasti, co jim patří …Tvůj stát musí zůstati územně jednotným a nedílným! Tvůj stát musí zůstati ideově republikánským a demokratickým! Tvůj národ, jenž vzkřísil tento stát, musí v něm zůstati panujícím! …Jsi katolík a jsi Čech. Tvůj stát je ohrožen…“.

Výkonný výbor Československé strany lidové v zemi Moravskoslezské

Náš věk, 13. května 1938

Uděláme vše pro to, aby u nás muslimové nedemolovali kostely, nestavěli mešity
a aby se čeští občané nemuseli bát, že je na ulici přepadnou imigranti

Autor: Radim Fiala, 19.4.2019

…Evropská unie, globalisté a sluníčkáři nám chtějí vzít naši vlast, naše hodnoty, naše tradice. Chtějí rozbít naše národy a rodiny. Nesmíme si tyto hodnoty nikým nechat vzít.

My v SPD uděláme vše proto, abychom se u nás v České republice nemuseli kvůli sluníčkářům a muslimským imigrantům bát slavit Velikonoce a Vánoce. Uděláme vše pro to, aby u nás muslimové nedemolovali kostely, nestavěli mešity a aby se čeští občané nemuseli bát, že je na ulici přepadnou imigranti… (Výňatek z článku)

Přestože kosovští Albánci vypalovali srbské kostely,
Západ jim „tleskal...“

Západní svět vyjadřuje pohnutí a lítost nad požárem chrámu Notre Dame, kde vznikl požár zřejmě nešťastnou náhodou. Stejný západní svět toleroval řádění kosovských Albánců, kteří ÚMYSLNĚ vypalovali srbské kostely před 20 roky.

Na tomto videu je zachycené barbarské řádění kosovsko-albánských muslimů, kteří kromě brutálního vraždění Srbů vypalovali srbské křesťanské kostely: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=veNNiJnaAxU

.

A slyšel snad tehdy někdo slovo kritiky tohoto úmyslného barbarství od nějakého západního politika?

O úmyslném ničení a vypalování srbských pravoslavných kostelů mlčel a mlčí nejen celý západní svět, ale i celý západní mainstream jako na povel („někoho“), takže informací je velmi málo, něco tedy zde: https://radiozurnal.rozhlas.cz/ozveny-dne-18-3-2004-6262538

V případě Notre Dame však západní politikové s „pózou mistrnou zkoušejí zabrečet,“ jak zpíval kdysi Karel Kryl a předhánějí se ve svém pokryteckém vyjadřování soustrasti Francouzům.

A ještě se diví, že muslimové požár chrámu Notre Dame oslavují: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/notre-dame-pozar-socialni-site-twitter-buzzfeed.A190416_144628_zahranicni_lesa

Tak těmto západním politikům doporučuji, ať se podívají na video, kde jsem dal odkaz, ať vidí kosovsko-albánské muslimy, jak ničí srbské křesťanské kostely v kosovské Mitrovici, Prizrenu, Prištině, Srbici...Od července 1999 bylo v srbském Kosovu kosovskými Albánci zničeno a vypáleno mnoho kostelů a církevních staveb a památek (stáří mnoha z nich se příliš nelišilo od stáří chrámu Notre Dame). Na videu je uvedený počet 236.

Takže, pokud mám mluvit za sebe, tak požár v chrámu Notre Dame je políčkem nadutosti západnímu světu, který se ohání demokracií, morálkou a mezinárodním právem, které však její současní představitelé přivedli doslova k „bankrotu.“

USA si totiž potřebovaly na tomto srbském území vybudovat velkou vojenskou základnu Bondsteel za jakoukoliv cenu...Proto v případě ničení srbských křesťanských kostelů to mlčení...

Takže, ať se západní politikové podívají do nitra svého černého svědomí a laskavě mlčí o svých slovech „účasti“ v případě ničivého požáru v Notre Dame, když už mlčeli v případech ÚMYSLNÉHO ničení srbských kostelů a kulturních památek a oběti odsoudili jako viníky, čímž de facto „tleskali“ žhářům srbských křesťanských kostelů a památek!

Vzhledem k tomu, že byl tento blog adminy stažený z důvodů nedostatečného odzdrojování, dodávám další zdroje o ničení srbských kostelů a náboženských památek kosovsko-albánskými muslimy:

Tady je prvni odkaz, ale piše se tam "jen" o 50 vypálených kostelech.https://www.kosovoonline.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=209%3Anecenzurovne-obrazy-z-djin-kosovo-a-metohije-zavr-&catid=61%3Aarhiv&Itemid=140&lang=cs

Zdroj: https://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=709746

Autor: Jaromír Petřík,17.4.2019

Trpící Kosovo

Pogrom: Kosovo - Prizren (ze 17. na 18. března 2004) Fotografie ukazující kosovské Albánce řádící ve městě Prizren. Scény násilností, barbarství a hrůzy ukazují vypalování srbského bohosloveckého semináře sv. Cyrila a Metoděje, vypalování srbských domů a konečnou demolici srbské pravoslavné katedrály sv. Jiří.

Česká stránka věnovaná problematice Jugoslávie www.orthodoxia.cz/jugoslav.htm - od 2. světové války přes napadení ze strany NATO v r. 1999 a přes události r. 2004 až po dnešek.

Zdroj: Ukřižované Kosovo (srbsky) či Ukřižované Kosovo (anglicky)

Po ukončení bombardování NATO v r. 1999, vstoupila v platnost rezoluce Rady bezpečnosti (RB) OSN 1244, která deklarovala plné zachování integrity a suverenity Jugoslávie (FRJ) v souvislosti s Kosovem a žádala rozpuštění a odzbrojení UÇK, garanci bezpečného návratu všech uprchlíků, Albánců i nealbánců, zajištění bezpečnosti všech menšin na Kosmetu, kosovské soudnictví podle zákonů Jugoslávie, pokud nebylo protialbánské. Pořádek a mír mezi etniky měly udržovat převážně NATO jednotky (KFOR), pod praporem OSN. Vysokým představitelem OSN (UNMIK, United Nations Mission in Kosovo) se stal Bernard Kouchner, který vůbec nedbal na dodržování rezoluce 1244, ostře vystupoval proti Srbům. KFOR neudržel na uzdě od UÇK podněcovanou albánskou chátru. Došlo k rozsáhlé vandalizaci srbských památek i majetků, k ničení klášterů i chrámů, řada z nich z XIII.-XIV.století (zlikvidováno přes 140 pravoslavných chrámů). Bylo zničeno na 2,000.000 srbských knih, vyloupeno, vypáleno, pobořeno na 40.000 srbských i romských domů, množily se únosy a vraždy srbského, romského i jiných etnik, jejichž zbytky (100-150.000) zůstaly v různých ghettech, bez možnosti normálního zásobování, zaměstnání, školní docházky, zdravotní péče. Jejich pohyb mimo ghett je možný jen za ochrany KFORu. Počet zničených a poškozených sakrálních památek dosáhl jednoho sta. Projugoslávští Albánci, pokud včas neuprchli do Srbska, byli zahubeni.

Neschopnost KFORu udržet pořádek ukázaly krvavé události během kosovské „křišťálové noci“ 17.-18.března 2004, kdy albánská chátra organizovaně na mnoha místech přepadla, vyplenila, a jinak zničila řadu srbských sakrálních památek (téměř 40 klášterů a chrámů), vyhnala tisíce Srbů, Černohorců a Romů z jejich obydlí, která byla zničena, aby se neměli kam vrátit. Velmi zbaběle se zachovaly německé jednotky KFOR kolem Prizrenu, které nechaly chátru zničit všechno srbské, co ani Turci nedokázali během staletí. Prizren byl zcela „etnicky očištěn“ od Srbů. Zabito bylo za „Křišťálové noci“ kolem 30 Srbů a Romů, stovky byly zraněny. Česko-slovenská jednotka KFORu napadané statečně bránila.

Níže publikované zpravodajství o březnových událostech r. 2004 v Kosovu je převzato (není-li uvedeno jinak) z ERP KIM Newsletter (informační servis Srbské pravoslavné eparchie /diecéze/ Rašské a Prizrenské, s požehnáním biskupa Artemije a z website www.kosovo.net - navštivte jej!

Vypálený pravoslavný kostel v kosovském Podujevu

Pravoslavný kostel v Podujevu je místem, které zná patrně každý český voják, jenž působil v Kosovu. Kostel se nacházel v prostoru odpovědnosti českého kontingentu KFOR. Tato zajímavá a smutná fotografie byla pořízena 19. března 2004.

Pravoslavný kostel uprostřed území obývaného etnickými Albánci byl střežen družstvem českých vojáků KFOR. Dne 18. března 2004 byl při organizovaných masových výtržnostech, známých později jako tzv. March Riots, které byly směřovány k etnickému “dočištění” území Kosova od zbylého obyvatelstva srbské národnosti, obležen davem albánských výtržníků a násilníků. Po stažení našeho strážního družstva byl kostel vyrabován, pobořen a zapálen. U kostela také stála zvonice, která byla kompletně stržena. Stavební materiál odvozili místní obyvatelé. Hřbitov u kostela byl znesvěcen, hroby vypleněny a náhrobky povaleny.

 Vojenský historický ústav Praha

Milica Rakič (9. února 1996 – 17. dubna 1999)

16.4.2019 10:09

Před dvěma desetiletími, v sobotu 17. dubna 1999, byla v Batajnici nedaleko Bělehradu při nočním leteckém útoku NATO zabita ve spánku kazetovou bombou tříletá holčička Milica Rakić. Stala se jedním ze symbolů zločinů NATO a utrpení Srbů během agrese proti Jugoslávii.

Od samého začátku bylo zřejmé, že útok na Jugoslávii je podle mezinárodního práva agresivní válkou. Vedle např. Billa Clintona, Madelaine Albrightové, Gerharda Schrödera, Tony Blaira, Javiera Solany nebo útoku velícího Wesley K. Clarka mají na rukou krev nevinných i představitelé České republiky počínaje předsedou vlády Milošem Zemanem a konče dnes již zapomenutým ministrem obrany Vladimírem Vetchým.

Česká republika patří mezi agresory, když vláda vedená Milošem Zemanem vyslovila s operací NATO bez souhlasu Rady bezpečnosti souhlas a zejména umožnila přelety bombardujících letadel vzdušným prostorem republiky. Později ve druhé etapě bombardování vyslovila souhlas se zaměřením na mezinárodně zapovězené cíle.

Nepochybnou spoluodpovědnost má i tehdejší prezident Václav Havel, který dokonce k bombardování vyzýval a je autorem hanebného pojmu „humanitární bombardování”. Protože stoupenci Havla často tento skandální výrok popírají, je třeba citovat z francouzského Le Monde z 29. dubna 1999: "Domnívám se, že existuje za NATO intervencí na Kosovu element, který nikdo nemůže popřít: nálety, bomby, ty nebyly vyvolány ze zištných zájmů. Jejich povaha je výlučně humanitární …"

NATO tvrdilo, že důvodem agrese je politika Bělehradu v Kosovu. Jugoslávská armáda v té době bojovala s teroristickou tzv. Kosovskou osvobozeneckou armádou (UCK), která ostatně byla v té době i na americkém seznamu teroristických organizací a byla z něho vyřazena v roce 1998. Tady je třeba uvést, že W. Clark později ve své knize Vedení moderní války přiznal, že plánování operace NATO proti Jugoslávii bylo v plném proudu již v polovině června 1998.

Útokem na Jugoslávie se svět stal mnohem nebezpečnější, protože se stal světem bez pravidel, světem lži, práva toho, kdo shodí bombu z výšky pěti kilometrů. Hovoříme – a často s chloubou a nadřazeností – o naší euro-atlantické civilizaci. Díky agresi proti Jugoslávii není příliš čím se chlubit. Těžko se totiž můžeme chlubit zločinem. Vražděním dětí zejména.

Přiznání kosovského premiéra - Vykonávám jen příkazy Ameriky,
jsem americký voják

globe-32299_960_720

Příspěvky od messin 17.4.2019

Ve významném přiznání prozrazeném v pátek 5. dubna řekl kosovský premiér Ramush Haradinaj, že politika jeho vlády slouží americkým zájmům proti Srbsku a Rusku a vykonává pouze rozkazy Washingtonu.

„Albánci ve všech našich zemích jsou součástí toho, co vede Amerika. V celém globálním plánu jsme při sobě,“ řekl minulý pátek Haradinaj albánsko jazyčné Gazetě Blic.

„Na základě toho jsem vojákem Ameriky. Pouze vykonávám rozkazy,“ řekl premiér. Haradinaj byl během konfliktu v letech 1998-1999 velitelem teroristické organizace Kosovské osvobozenecké armády (KLA – UČK), která se snažila oddělit srbskou provincii, aby se stala nezávislým albánským státem.V červnu 1999, po 78 denním bombardování NATO umožnilo Srbsko vstup mírových sil OSN – což v praxi znamenalo, že NATO obsadilo Kosovo a předalo jej KLA-UČK.

„Říká pravdu“, řekl politický analytik z Paříže Nikola Mirkovič a dodal, že Haradinaj otevřeně řekl, čím byl za posledních 20 let od doby, kdy NATO a USA vycvičily, vyzbrojily a financovaly KLA-UČK.

„Kosovo je dnes jednoznačně americkým protektorátem a Haradinaj říká pravdu, že je pouze vojákem Ameriky,“ řekl analytik RT. Mirkovič potvrdil, že nezávislost Kosova – vyhlášená v únoru 2008, ale uznaná jen Spojenými státy a jejich spojenci – byla iluzí.

Při sporech mezi etnickými Albánci, „Je to vždycky nakonec americký velvyslanec, kdo má poslední slovo a kdo rozhoduje, co se stane,“ dodal.

Kosovo není uznáno většinou lidstva, včetně Ruska, Číny, Indie, stejně jako samotného Srbska, poznamenal Mirkovič. Politika Washingtonu, bez ohledu na to kdo je tam u moci, od roku 2008 tlačí na Bělehrad, aby uznal Kosovo jako nezávislý stát.

„Proč NATO před dvaceti lety bombardovalo Jugoslávii? Protože chtělo pozici na Balkáně, chtělo vojenskou základnu jakou je Bondsteel,“ vysvětlil Mirkovič s odkazem na obrovskou americkou základnu v jihovýchodním Kosovu.

Haradinaj se v únoru nemohl účastnit slavnostní snídaně ve Washingtonu, údajně kvůli clům. Dokonce se objevily zprávy, že on a další velitel KLA-UČK – prezident Kosova Hashim Thaci – nebyli kvůli zamítnutým vízům vpuštěni na území Spojených států a řešili tento problém. Haradinaj nicméně mohl do USA vycestovat minulý víkend, což doložil fotografií Detroitu na svém twitterovém účtu.

Plán této návštěvy zřejmě zahrnoval pouze schůzku se členy albánské diaspory, spíše než setkání s představiteli vlády amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Překlad Messin

Zdroj: https://www.globalresearch.ca/kosovos-pm-i-only-carry-u-s-orders-american-soldier/5674285

Kdo chce vyvolat barevnou revoluci?

Vlastimil Podracký

Barevné revoluce hlásající demokracii, ale ve skutečnosti vytvářející chaos končící diktaturou, jsou potřebné pro rozvrácení tradičních poměrů. K tomu se hodí nejlépe zmanipulovaní mladí lidé, čím mladší, tím lépe manipulovatelní.

Určité anarchistické síly, chtějící nahradit tradiční poměry a zavést nejspíše kulturní marxismus, si již vyzkoušely na minulých protestech proti Zemanovi a Babišovi, jak jsou mladí manipulovatelní, zvláště školní mládež. A vůbec ty nejmladší děti. Jenže dát volební právo od šesti let by bylo asi dost divné, tak to prosazují alespoň od 16-ti. Podivné, že anarchistický návrh podává především spíše pravicový STAN, tím více nám to napovídá o účelovosti takového návrhu.

Adolescentní společnost a její ideály

Už dávno nežijeme ve společnosti, ve které lidé od 18 let pracují a zakládají rodiny. I tehdy, když mladý muž dosti obvykle už ve svých 21 letech živil ženu a nějaké to dítě, byla hranice plnoletosti v 21 letech. Bylo to tak správně, přestože i tak toho moc o životě nevěděl, nicméně už asi věděl, co je potřebné k životu a určitě neměl ani část z dnešních adolescentních názorů, byl tedy pro politiku daleko vyspělejší než dnešní mladí. Dnes končí puberta mnohdy až ve 30 letech, do té doby jsou to jen adolescentní názory bez zodpovědnosti za rodinu, život v iluzích a virtuálním světě. To není proto, že by tito mladí byli zaostalí, to je proto, že věční studenti a mamánci, děvčata jezdící po světě a měnící partnery aniž by měla rodinu, to je způsob života, který je adolescentní. Škola a vědomosti o velkoměstech světa nejsou nutné v souboru vědomostí nutných k rozhodování o politickém směřování. Informace z internetu a mobilu jsou iluzorní, spíše jen názory někoho jiného nebo přímo virtuální svět. Potřebným souborem vědomostí se stávají až zkušenosti se sociální skutečností země, ve které žijí. A to ne teoreticky na základě ideologie získané na zahraničních školeních některé ze Sorošových organizací, ale na základě tvrdé zkušenosti s prací a rodinou. Sklon k nezodpovědnosti a anarchistickým nápadům je u současné mladé generace více než zřejmý a to i v politice nejmenované strany. Nic, co by podporovalo rodinu, nic, co by bylo ve prospěch společnosti, jen technikálie nebo anarchistické postmoderní vize. Ale strany, které mají zkušené politiky, by snad mohly mít více rozumu. Pokud ho nemají, je za tím nějaký účel, nějaký rozvratný cíl. To, co lze mladým odpustit, je neodpustitelné u starých zkušených politiků, protože tam je viditelný záměr.

Ne nadarmo je „konflikt generací“ mezi starými politiky, kteří prošli životem buď politickým, nebo podnikatelským, a těmi, kteří byli zvoleni davem mladých v současném adolescentním věku (do 30 let). To nejsou jen generační rozdíly v kulturním chápání života, rozdíly v oblibě hudby, výtvarného umění, oblékání a vzhledu, to jsou naprosto odlišné hodnoty. Zatímco staří mají ještě vztah ke společnosti, cítí se být její součástí, jsou do určité míry schopni se pro ni obětovat, to už je u mladých jen řídce přítomno. Žijí sami sebou, zajímá je jen jednotlivec, společnost jakoby nepotřebují. To je samozřejmě krásný přechod k revolucím a anarchii. Zvláště, když je osloví vhodný lídr. Sounáležitost absentující ve vztahu k národu se projeví v semknutých akčních skupinách. To mohou být fotbalové kluby stejně jako politické nebo ideologické organizace.

Přechod k postpravdivé společnosti

Co se tedy změnilo? Něco už jsem naznačil: Adolescentní způsob života inklinující k iluzím o životě a o světě, snadné podlehnutí ideologiím, obvykle těm krásným všelidským nebo ekologickým. To má svůj technický aspekt, tedy virtuální realitu v počítačích a mobilech, život bez toho, aby byl člověk nucen si realitu „osahat“ a žít přirozený život s rodinou, tedy pracovat s hmotou a poznat přirozené principy. To vede k neznalostem o skutečném světě. Druhý aspekt je ideologický, tedy univerzalistické ideologie, které chybějící vědomosti nahrazují. Do těch se potom promítají záměry mocenských center. Ty navazují na naprostou neznalost života. V dřívějších generacích by nikdo nenaslouchal takovému nesmyslu jako je genderový feminismus, každý by to odsoudil jako bláznovství. Dnes se naslouchá a dokonce i věří tomu, že si lze pohlaví změnit. Ono to samozřejmě technicky jde. Ale co je to potom za člověka? Založí rodinu? Může mít děti? Tak by zněly otázky lidí ještě před třiceti lety. Totéž ohledně manželství homosexuálů, totéž o jakési představě multikulturalismu, tedy kultur žijících v jednom místě bez společných pravidel, která nutně skončí válkou (viz Sýrii). Tyto iluze se vydávají za hodnoty. To je možné jen ve společnosti, která realitu nezná a znát nechce, o budoucnosti se odmítá bavit, zajímá se jen o svůj hédonický život nebo ideologické bláznovství.

Mocenská centra potřebují vyřadit pravdu o životě a o světě, protože jejich ideály jsou lživé iluze. Lidé jsou v takových iluzích snadno manipulovatelní a vláda nad nimi je snadná. Nepotřebují ani zrušit svobodu, ani demokracii. Alespoň ne úplně. Stačí omezit nepřípustné názory nacionalistů a xenofobů a ovládnout politické strany. K tomu stačí peníze a ovládnutí sdělovacích prostředků a spolků, které vydají za občanskou společnost. Nebezpečím jsou pro ně nezávislí lidé, svoboda slova, svobodné volby, identita se státem a národem, která vede k nezištné neúplatné angažovanosti pro svůj domov a jeho budoucnost. Prostě musí vymytým mozkům vládnout peníze. Touhu po nezištné angažovanosti nasměrují k charitativním projektům na pomoc uprchlíkům, které přijmou a udělají z nich menšinu, aby ji mohli opečovávat a dávat výsady a tím vládnout ještě pevněji nad společností.

K tomu všemu potřebují, aby rozhodovaly děti a lidé, které nic nespojuje, žádná národní idea. Pak mohou zavést cokoliv, jakoukoliv hloupost prohlásit za důležitou, jakoukoliv lež za pravdu. Pravdu zruší jako zbytečnou zátěž. Zavedou propagandu svých pseudohumánních vizí. Na začátku je barevná revoluce adolescentů, která odstraní steré struktury, které ještě mají nějakou zodpovědnost za společnost. Metody jsou různé. Jednou z nich je kriminalizace těchto struktur na základě drobných selhání, propagandistická kampaň vykreslující je jako ruské agenty apod. Stojíme právě na prahu postpravdivého světa, ve kterém vize nebude od reality rozeznatelná. Je na nás, jestli to dovolíme.

Jak se rodila svoboděnka

Přicházelo jaro 1945, Německo již mlelo z posledního. Sen o nadvládě vyvolené rasy se hroutil. Česká i moravská města již vítala své osvoboditele. Koncentrační tábory vydávaly svá hrozná svědectví. Přicházely slzy štěstí, radostného objetí, každým dnem se blížil pád hitlerovské Říše.

Na jaře 1945 Spojenci společně kráčeli k vítězství, postupovali vítězně Německem. Rudá armáda koncem dubna bojovala již v centru německé říše v ulicích Berlína. 25. dubna 1945, došlo na Labi k setkání vojáků americké a sovětské armády.

To historické a slavné setkání amerických a sovětských vojáků se uskutečnilo na mostě u města Torgau. Ti dnes polozapomenutí hrdinové, sem došli po dlouhé cestě od Stalingradu, Kurska, Kyjeva, od pláží z Normandie, ... To setkání bylo pro svět tak významné, že si jej účastníci zopakovali druhý den pro fotografy ještě jednou. Na těch slavných fotografiích byla vidět ta obrovská radost z konce války i ta touha po přátelství. V očích měli i slzy při vzpomínkách na své padlé kamarády... Ty fotografie přátelství, které tehdy obletěly svět, se dnes nehodí mnohým politikům, nejsou připomínány, ani ve školních učebnicích.

25. duben 1945 přinesl, ale i slzy zmaru a zoufalství, ten den umírala plzeňská Škodovka. Škodovka se stala cílem zničujícího amerického náletu. Stovky letadel svrhly na Škodovku přes 500 tun zápalných trhavin. Škodovka byla ze 70% byla zničena. Umírala stejně tak, jako v Praze továrna světoznámé značky ČKD, po americkém náletu v březnu 1945. Nálet na Škodovku se stal jen několik dnů před slavnostním uvítáním americké armády v Plzni. Vedle Škodovky byly zničeny v Plzni i stovky obytných domů, umírali lidé na samém prahu svobody. I tento nálet se dnes nepřipomíná, nehodí se do politické režie. Historie opět pláče.

Nejstrašnější válka v historii lidstva skončila, za touto válkou zůstaly desítky milionů mrtvých, zničená města, vypálené vesnice i zmařené lidské osudy. Dnes je snaha na tuto dobu společného boje za svobodu zapomenout, zapomenout i na miliony obětí této strašné války.

Novodobí cenzoři dnes kádrují, jak hrdiny, tak i oběti. Kácí se pomníky hrdinů, přepisují se dějiny. Regály knihkupectví okupují hitlerovští generálové, ti českoslovenští hrdinové od Sokolova, Kyjeva, Dukly, .... stojí zapomenuti někde v koutě. Ve školních osnovách se rodí noví hrdinové, na ty skutečné nezbylo místo.

Právě pro to jejich hrdinství, je budeme stále připomínat !

Přemysl Votava, (mpř. Národní socialisté)

Manipulace

Michal Brand

Blíží se volby do EU „parlamentu“. TOP 09 se dlouhodobě potácí na hranici volitelnosti. V předchozích parlamentních volbách tuto multikulti pidi-stranu euro-hujerů a vítačů od potupného odchodu mimo parlament zachránila pouze Praha 1, která ji posunula nad 5-ti procentní hranici. Těsně, ale přeci. Lepšímu výsledku této strany nepomohla a nepomáhá ani vytrvalá mediální masáž, kdy tato strana je prezentována jako jedna z nejvýznamnějších sil na naší politické scéně, i když jde o stranu, která je pro občany této země zajímavá zhruba tak jako svaz zahrádkářů nebo klub aktivistů za práva veverek. (Nic proti zahrádkám nebo proti veverkám.) V „České“ televizi má zakladatel polit-byznysu TOP09 Miroslav Kalousek předplacené top umístění v jakékoli diskusi, top místo pro vyjádření k jakékoli kauze, k jakémukoli problému, k jakékoli události. Cizinec musí mít při sledování „České“ televize pocit, že největším expertem na VŠE a největším a nejvýznamnějším politikem s největší podporou voličů je u nás Miroslav Kalousek (a trochu méně i Pospíšil nebo zcela jasně mimózní kníža, který když spí, tak působí podstatně inteligentněji, než když nespí – ale ani ve spánku to není žádná sláva.)

Nyní tedy nevolitelná strana se svým hlavním momentálním mediálním tahákem a simulákrem politika Ferim má i kauzu, která ji dostala na přední stránky novin. „Poslanec Feri byl napaden dvěma muži“ „Pořezán“ „Zbit“ „Rasistický útok“. Miroslav Kalousek, který v tomto státě ví vždy všechno nejlépe, a voliči jsou naprosto tupí, když nevolí jeho partaj ale pořád nějaké jiné, tak tedy Miroslav Kalousek dokonce ví: „Další rasový útok na našem území. Ani tentokrát to ale nebudou islamisté, ale „skutečně slušní Češi“. Doufám, že budou přísně potrestáni,“ píše na svém twitteru pan Kalousek.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/top-09-dominik-feri-napadeni.A190421_190238_domaci_jn

To je trochu zvláštní, protože když někdy příslušníci jistého náboženství/ideologie spáchají nějaký teroristický útok, nesouvisí to nikdy s ničím, Mirek, prý křesťan, se dokonce ani nijak nevyjádří, média téměř vždy píší o „mladících“ nebo „neznámý útočník s neznámým motivem“ („neznámo odkud, neznámo jaké víry a jakého přesvědčení, zdravil, pomáhal sousedům, jen byl malinko frustrovaný a pak se zradikalizoval“). Mimochodem, iDnes trumfla vše – při muslimském teroristickém útoku proti křesťanům na Srí Lance „novináři“ iDnes (se zbabělostí trumfující nejhlubší žumpu Husákovy normalizace) napsali: „Hotely a kostely na Srí Lance zasáhly výbuchy. Vyžádaly si přes 200 obětí“. Chápete? Chápete to správně multikulturně a obohaceně? Na Srí Lance došlo k nějakým výbuchům, které s ničím nesouvisí – a už vůbec ne s tím, co nesmíme pojmenovat ve spojitosti s žádným zlem – tak tedy došlo tak nějak náhodou k nějakým výbuchům a tyto výbuchy nešťastnou náhodou zasáhly kostely. Tak nějak to bylo.

Ale zpět k Ferimu. Feri uvádí:

„Byli jsme s kamarády na koštu vína. Já jsem si šel pak ven zakouřit. Nějak jsem měl v ruce koštovací skleničku, hledal jsme v kapse, jestli mám cigarety. Koukám do země a vidím, že někdo přichází. Zvednu hlavu. Byl tam nějaký pětadvacetiletý muž. A ptá se mě: Ty jsi Feri? Já říkám: Jasně, jak můžu pomoct? Ani jsem to nestačil doříct a už do mě začal mlátit. Tak jsem si nějak kryl hlavu. A pak, když ho ode mě odtrhli lidé, kteří kolem byli, a mí přátelé, tak jsem si všiml, že po pravé straně tam byl nějaký druhý útočník, starší pán. Nedovedu posoudit, jestli i on mě napadl, nebo ne. Ale podle svědků jsem prý pár ran dostal. Začal jsem cítit, že rány v zadní části hlavy asi nemohly být od toho jednoho,“ popisuje poslanec TOP 09.

Zdroj: Seznam „zprávy“, pardon, nějak se mi popletly úvozovky „Seznam zprávy“

Takže Feri uvádí, že muži odpověděl a ten ho začal ihned mlátit. Feri si kryl hlavu. Mlátil ho tedy hned do obličeje? To by bylo logické, při rvačce útočník většinou útočí na zranitelná místa – na hlavu, na obličej. Feri si dle svých vlastních slov musel krýt hlavu. A schytal do hlavy zepředu tak velké množství ran, že musel být hospitalizován a nic si nepamatuje. A jak dopadl Feriho obličej? Velice dobře.

Zdá se, že kromě drobných červených nebo nahnědlých skvrn na dvou horních předních zubech (pro přesnost: obě jedničky nahoře) nemá nic, co by ukazovalo jakékoli zranění. Ani stopa po modřině, po otoku nebo po počátku náběhu jakékoli modřiny. Hmm. Ani na dásních ani rtech na fotografii, kterou Feri zveřejnil, není viditelné žádné zranění ani žádný pramínek krve jinde, než jsou právě ty dvě skvrny na předních zubech. Hmm.

Feri uvádí, že prý podle svědků padlo něco o negrech, on sám prý nic neslyšel, protože si jen kryl hlavu a i s krytem schytal takové pecky, že nic neslyšel a nic si nepamatuje. Hmm.

„Já jsem začal dostávat rány a vůbec jsem netušil, co se kolem mě děje. Svědci ale vypověděli, že tam zaznělo něco ve smyslu ‚Negři nejsou lidi’. Nebo něco takového. Ale to musí policie prověřit a nějak podle svědeckých výpovědí zrekonstruovat, co se tam dělo.“

Zdroj: „Seznam“ „zprávy“, sakra, zase ty úvozovky, asi jsou frustrované nebo co – tak správně: „Seznam zprávy“.

Prý, podle svědků. Nějakých. Takže pokud nic takového nepadlo, Feri je z obliga a nešlo o křivé obvinění, i kdyby se prokázalo nade vši pochybnost, že (údajní) útočníci nic takového neřekli. Je to obvyklé „prý“, „říkali to jiní“, neznámí lidé, sám si nic nepamatuje…

Nevím proč, ale jen nějakou náhodou jsem si při psaní článku o „útoku ne Feriho“ vzpomněl na „nebohého muslima, kterého v Praze ve Vršovicích pobodali dva neonacisté, když si byl zaběhat“. Pamatujete si na ten případ? Palcové titulky. „Rasistický útok“. „Islámofobie na vzestupu“. „Násilí bělochů proti muslimům“. „Vítat, vítat, vítat (krimigranty)!“ Jeho přítelkyně, Češka, pro-muslimská a pro-krimigrantská „aktivistka“ Andrea Zoulová (https://www.extra.cz/policie-odlozila-pripad-muslima-ktery-byl-udajne-pobodan-ve-vrsovicich-proc https://www.idnes.cz/zpravy/cerna-kronika/pobodani-muze-v-praze-muslim.A160131_174214_krimi_pku ) tehdy vše potvrdila. Dokonce to vyšetřovala „mordparta“, protože ho údajní dva urostlí, vysocí a vysvalovaní, do hola ostříhaní neonacisté napadli dlouhým nožem a několikrát ho bodli do břicha. Prý na něj dokonce křičeli „Ty k…o jedna islámská“. Pak si nebohý pobodaný muslim zalepil jednu povrchovou ranku na břiše leukoplastí, došel do nemocnice a tam mu řekli, že jedno povrchové pidi zranění nepotřebuje další ošetření. Pak to policie přestala vyšetřovat – místo aby dotyčného muslima a dotyčnou aktivistku obvinila z šíření falešné zprávy za účelem šíření nenávisti vůči skupině obyvatel (bělochů, Čechů. nemuslimů, urostlých mužů s vyholenou hlavou). Aktivistka a muslim jsou prý nešťastní, že to policie nevyšetřila a zřejmě protože policie veřejně neupálila nějaké bílé holohlavé muže na náměstí na výstrahu všem odpůrcům islamizace a krimigrace. Ale to mne jen tak nenapadá. S ničím to nesouvisí. S Ferim a jeho strašlivými jistě jen náhodou neviditelnými zraněními už vůbec ne.

Ok, zpět k hlavnímu tématu. Feri také utrpěl prý řeznou ránu na zádech:

No, aniž bych chtěl šťourat do detailů - tak budu šťourat do detailů. Devil’s in details. Jako když jsem naštval mainstream i neo-disent šťouráním se v detailech údajného útoku v Christchurch.

Košile vypadá jako roztržená vertikálním směrem. Jako když vezmete látku košile pevně do obou rukou a trhnete do stran – pokud máte dost síly, košile se roztrhne seshora dolů, po směru vláken. Naproti tomu údajná řezná rána je očividně úhlopříčná – vede zcela očividně pod úhlem 45 stupňů ke směru roztržení látky. Látka vypadá roztržená, nikoli rozříznutá. Hmm. Štěstí, že Feri díky té kanonádě spousty ran do hlavy nejen nemá žádné viditelné zranění v obličeji nebo na rtech, ale ještě větší štěstí je, že si po těch peckách do hlavy nic nepamatuje. Tady by se mohl solidně zamotat při pokusech o vysvětlení. Možná by došlo i na platební terminál. Znáte to. ;-)

Když se dívám na rozesmátého Feriho, jak sdílí fotky na sociálních sítích ihned poté, co ho od jisté smrti umlácením zachránili jeho přátelé, kteří prý, možná slyšeli něco jako „negr není člověk“, ale možná slyšeli něco úplně jiného nebo vůbec nic, je to podle Feriho prý, takže odkaz na svědectví ze třetí ruky (Feri říká že někdo mu říkal že někdo slyšel že někdo říká), tak tedy poté, co Feri byl zachráněn před ubitím k smrti kanonádou ran pěstí, tak si rozesmátě sdílí fotky na Twitteru...No, když se dívám na ty fotky, tak to vypadá, milý Feri – „prý, ok? možná, dobře?“ – takže to vypadá jako když se chlapi postrkovali a tahali za košili – Feri má kravatu na stranu, roztržená košile – buď při postrkávání se nebo když je od sebe roztrhávali ostatní.

Jestli něco, tak to vypadá na hospodskou strkanici a na žádný útok na Feriho. Kdyby dostal kanonádu ran pěstmi, tak má obličej na maděru. Kdyby ho někdo říznul do zad, nemá tam roztrženou košili zcela jiným směrem (pokud by si košili tedy nenechal následně roztrhnout a upravit pro účely fotografování, ale falšování evidence trestného činu by se jistě nedopustil).

Hospodská strkanice. Podle všech fotek, které Feri rozesmátě poslal na sociální sítě. Devil’s in details. Jako vždy. Ale možná si Feri vzpomene na nějaké nové detaily. ;-)

Ať už šlo o cokoli, manipulativní účel už byl splněn. TOP 09 a Feri jsou alespoň chvíli na titulkách a alespoň chvíli vzbuzují soucit a jím podmíněné sympatie. Téměř všichni si zapamatují, že „rasisté napadli nebohého poslance Feriho, toho sympatického, úžasného, milého chlapce s fantastickým hárem, který je fakt khůl“ (psáno cool, což voliči Topky vzhledem ke svému podřadnému leč multikulti “vzdělání“ nemusí vědět i když to slovo oni prostě ‚laf, vou‘ – psáno love, wow). Khůl jsou Feri i háro, aby bylo jasno. Z lítosti to pak někteří voliči hodí Topce a Ferimu, ať už v jakýchkoli volbách. A i kdyby se za týden ukázalo, že si celý příběh Feri a Topka sakramentsky přibarvili nebo úplně zaranžovali, potřebný efekt už byl dosažen. Voliči, čtenáři a občané jsou již ve velké části zmanipulováni – a ani si to neuvědomují. A do pádu režimu si svoji zmanipulovanost ani neuvědomí. Jen pád režimu totiž otevírá lidem oči vůči těmto velkým ale přitom jinak nereflektovaným manipulacím.

Tyto velké a vysoce efektivní manipulace jsou totiž velice nenápadné, nenásilné a přitom účinné. Jako když Notre Dame je sotva uhašena a z vyšetřovatelů ještě nikdo nebyl ani u zdi Notre Dame natožpak uvnitř, ale politici a vrchní představitelé francouzské policie preventivně prohlásí, že je vyloučen teroristický útok. Prohlášení nastaví mantinely, nastartuje mechanismy snahy nebýt kverulantem, plnit zadání. Poslanec Fiala dostal ode všech „kartáč“ za to, že si dovolil poukázat na fakt, že politici předem prohlásili, že se nejedná o teroristický čin, přestože nikdo v té chvíli nezačal ani s ohlédnutím místa požáru. A tato skutečnost, toto předem dané prohlášení nezaložené na žádných faktech vzbuzuje naprosto oprávněně důvodné podezření – protože to je typická metoda manipulace.

Manipulace neprobíhá tak, že politik, třeba Macron, obvolá vyšetřovatele a řekne jim „musíte zničit jakékoli důkazy, že šlo o teroristický čin, a musíte lhát a tvrdit, že šlo o nešťastnou náhodu“. Manipulace probíhá nenápadně, skrytě, náznaky, vyzdvižením jednoho (který pochopil lépe, co se očekává), nastavením mantinelů. Manipulace spoléhá následně na základní mechanismy fungování lidské psychiky, například na snahu nepříčit se „autoritám“ (moci) a snahu držet linii s mocí. Plnit třebas i nevyslovenou nebo jen domnělou vůli moci/nadřízených. Navíc u předem pečlivě vybraných loajálních, kariéristů, snaživců. Hitler nemusel osobně nařídit plynové komory, to se jen jeho podřízení snažili naplnit jeho vůli, jeho „přání“. A podřízení Hitlerových podřízených také…

Nebo jako ve Christchurch. I tam spousta lidí vidí ne to, co vidí, ale co se od nich žádá. Autoritou. Autoritou moci, autoritou novinářů, autoritou médií. Autorita zmanipuluje slušného člověka klidně i ke zločinu, natožpak k přehlédnutí toho, co vidět nemá, a k halucinacím toho, co dle přání moci vidět má. Milgram o tom věděl svoje. Manipulace. Nenápadné. Téměř nepostřehnutelné. Ale o to účinnější.

PS Pro zajímavost doporučuji také prostudovat Standfordský vězeňský experiment – základní info https://en.wikipedia.org/wiki/Stanford_prison_experiment (-red. kráceno).

Český ráj to na pohled?

Češi si prý žijí jako v bavlnce. Je tu dostatek pracovních příležitostí a díky tomu mizivá nezaměstnanost, co chvíli se tu někomu přidává na platu, důchodu nebo sociálních dávkách, zaměstnavatelé nejednou přeplácejí své zaměstnance, jen aby si je udrželi, dotuje a financuje se bydlení pro potřebné.

Zemský ráj to na pohled, chtělo by se říci. A čeští vládní politici to také často a rádi říkají. A zásluhu za tento stav věcí pochopitelně připisují sami sobě. Byli by hloupí, kdyby si tak nepočínali, protože se tím dají nahnat nějaké ty politické body.

 Ve stejných médiích, kde se politici pyšní svými ekonomickými úspěchy, se pak lze dočíst i leccos jiného. Třeba to, že bude v České republice nově probíhat republiková potravinová sbírka ne jako doposud jednou, ale hned dvakrát do roka.

Od letoška dostanou čeští lidé možnost nakoupit ve vybraných obchodech a vzápětí tam tento nákup i odevzdat dobrovolníkům, kteří ho budou předávat potravinovým bankám za účelem distribuce chudým spoluobčanům, nejen na podzim, jako doposud, ale i na jaře.

Nový jarní termín sbírky proběhne ve 337 českých obchodech v sobotu 18. května. A tím ještě novoty ani zdaleka neskončí. Nově bude také možné darovat potraviny přes internet, tedy nakoupit je pro potřebné v internetových obchodech, kde tato akce potrvá nikoliv obvyklý jeden, ale hned čtrnáct dní. A letos na podzim by mělo být možno přispět nejen potravinami, ale rovnou i penězi.

Má to prý logický důvod. Je prý mnoho Čechů, kteří jednoduše na podzim v onom jednom dni pro chudé nakoupit nestihnou, z nějakého důvodu jim zrovna onen jediný termín nevyhovuje. A neměli by být o možnost darovat ochuzeni.

Loni přinesl onen jediný podzimní termín 4.127 tun potravin a drogistického zboží, obchodní řetězce darovaly ve srovnání s rokem předcházejícím trojnásobně víc. Přispěly i jiné potravinové sbírky, evropský program potravinové a materiální pomoci i pěstitelé a producenti. Zapojilo se na tři tisíce dobrovolníků, ministerstvo zemědělství to dotovalo částkou 41 milionů korun. A potravinovou pomoc díky tomu získalo přes sto tisíc Čechů.

Letos počítá ministerstvo zemědělství s dotací ve výši 63 milionů korun, možná to bude ale ještě víc. Aby bylo jisté, že budou potravinové banky, jichž je patnáct, logistické centrum a charity moci provozovat svou bohulibou činnost. Tedy rozdávat darované či z nějakého důvodu nedokonalé potraviny a drogérii chudým. Kteří to potřebují, aby mohli o něco snesitelněji žít.

Nějak mi to hlava nebere. Jestliže si Češi žijí tak skvěle, jak se tím politici chlubí a jak to říkají všem přímo do očí, jak je možné, že je přinejmenším každý stý občan odkázán na darované a nepovedené potraviny? A nově se takovým musí přispět dokonce dvakrát ročně, více způsoby a navrch i penězi? To je ten český ráj na pohled? Publikované 22.04. 2019

https://blog.hlavnespravy.sk/

Po Henleinových požadavcích zbývá národu i vládě jen jedna cesta: Cesta, kterou doporučujeme!

„Obecní volby, které se budou konat přes odůvodněné výstrahy našich hraničářů i proti jiným varovným hlasům z československého tábora hlavně proto, aby se podobně jako likvidací německého aktivismu a amnestií vyšlo vstříc straně Henleinově, sotva asi posílí vnitřní klid ve státě. … Volební kampaň zahájil totiž v Karlových Varech na sjezdu své strany K. Henlein… To, co žádá pan Henlein, není v podstatě nic jiného, než přestavba republiky na spolkový stát, v němž by naši Němci tvořili zvláštní skupinu se svým vlastním územím, jehož jménem mluvila by výhradně jen a jedině strana Henleina. …

V tomto území…vládli by si henleinovci sami prostřednictvím své autonomie … V tomto území by platilo zvláštní právo v duchu a metodách německého národního socialismu, k němuž se Henlein s celou svou stranou slavnostně přihlašuje. V tomto území by všechno německé obyvatelstvo – i katolické, demokratické a německému národnímu socialismu odporující – bylo vydáno na pospas opatřením, jež by podle vůdcovského principu vydal K. Henlein…Henleinova diktatura by znamenala konec všech demokratických a občanských svobod. …

Henleinova strana nechce jen samosprávu, chce vyvíjet i tlak na naši zahraniční politiku a přirozeně i na vše, co souvisí s obranou státu, ve smyslu příznivém Berlínu. Tím dostala by se celá naše zahraniční politika pod kontrolu strany K. Henleina, který by v ní rázně uplatňoval tutéž koncepci, jakou podle programu německého nacismu provádí Třetí říše. Henlein to říká přímo: Československo nesmí se stavěti německému Drang nach Osten, musí se vzdáti „českého mýtu“, že tento stát vznikl jako stát národní; čili Henlein chce totéž, co naznačovaly londýnské „Times“: v Československu mají tři miliony Němců vládnout nad ostatním obyvatelstvem …K tomu ke všemu žádá Henlein, abychom podrobili revizi všecky zákony a opatření, jež jsou od roku 1918 v platnosti a odstranili a napravili všecko, o čem prohlásí, že je to našim Němcům ke škodě. A říká, že z tak zvaného německého území musí odejít všichni čeští veřejní zaměstnanci. …

Československé straně lidové dostává se smutné satisfakce za všecky výstrahy, jimiž varovala před politikou slabosti, kolísání a nikam nevedoucích ústupků ony strany, listy a činitele naší tak zvané pravice, kteří přijali, podporovali, žádali nebo mlčením schvalovali politiku, vyzývající národ, aby se dohodl s Henleinem až do všech příslušných uzávěrů…

Když Henlein zvedl své požadavky…odpoví mu vlastenecké československé občanstvo tím, že proti jeho programu státního rozkladu posílí a pozvedne onen program státní a národní jednoty…: Všechny československé státotvorné síly nechť se pevně semknou v duchu Masarykova… kolem prezidenta republiky v nejupřímnější a nejplodnější frontě vlastenecké součinnosti!“…

Lidové listy, 26. dubna 1938

Přehlídka hanby v Evropském parlamentu. …

Evropský parlament schválil směrnici o vztazích s Afrikou, která podle Martina Kollera bude znamenat další afroislámskou invazi. Proto také bezpečnostní analytik hovoří o „přehlídce hanby“.

Poslední necelé dva týdny stály za to – a z určitých hledisek budou mít nemalý vliv na budoucnost světa. Opět se potvrdilo, že naše vláda, údajně nejlepší od roku 1990, a její premiér, údajně nejlepší od roku 1990 udělali co mohli proti národům této země. Samozřejmě s pomocí jak svých poskoků, tak těch partají, které hrají roli opozice. Opět se potvrzuje, že euromarxisté z Bruselu a z Berlína ohrožují evropskou civilizaci víc, než kdysi nacisti a fašisti. U nás samozřejmě s podporou pražské havlérky, která je sdružuje pod jednu organizaci slouhů cizích zájmů. …

Čeští afrovlastenečtí europoslanci

K té africké směrnici, odhlasované naprostou většinou europoslanců, lze dodat pouze to, že za naši republiku hlasoval proti pouze jeden čestný a zodpovědný vlastenec, a to Jiří Payne za Svobodné. Jeden z českých europoslanců chyběl a všichni ostatní hlasovali pro. Když se podíváte na internetu na seznam europoslanců za naši republiku, můžeme mimo Payna mluvit o přehlídce hanby. To znamená, že hlasovali pro afroislámskou invazi, protože naprostá většina migrantů jsou Afričané a muslimové, většinou obojí.

Jako obvykle to jaksi nezvládl socialistický soudruh Keller, který hlasoval pro, a následně se vymlouval na jakási dědictví kolonialismu. Je opravdu zvláštní, že vždy nějak omylem hlasuje proti českému národu a na podporu pangermánských euromarxistů, a poté se vymlouvá. Brzy jako obvykle napíše pár bojovných článků proti EU, ale poté zase bude hlasovat proti naší zemi. Řekněme si to na rovinu, Keller je mazaný socialistický pokrytec, jenž by mohl soutěžit s předlistopadovým kádrovákem soudruhem Halíkem. Cíl a výsledek jejich práce je v podstatě stejný, jen forma komedie rozdílná. Je to typický sociální demokrat, povalečný elitářský žvanil, který se tváří jako bojovník za pracující u přetékajícího koryta naplněného výsledky jejich práce a daní. Žít si jako král za cizí peníze a ještě jim škodit. Celý soudruh Marx a přímo vzorový europoslanec. Svoje známé tímto žádám, aby mi neposílali pokrytecké blafy soudruha Kellera, jako úžasné vlastenecké projevy, a ohlupují jimi voliče pražské havlérky a naší jedinečné vlády. Socialista Keller svými článečky pouze zakrývá svoje nízké, ale dobře placené slouhovství.

Z ČSSD jsem po několika zbytečně promarněných letech zhnuseně vystoupil v lednu 2016 a jsem na to hrdý. Zvláště když vidím spolek, který to tam vede na vlně euromarxismu, protibělošského rasismu, podpory inkluzivního školství a podpory sexuální úchylnosti, a mohl by si podat ruku s Piráty. Jsem šťastný, že se nemusím stydět a nejsem v jedné partě s Hamáčkem, Petříčkem, Kellerem, Dienstbierem, Prouzou, Špidlou, Valachovou a dalšími bezohlednými protinárodními bojovníky za vlastní koryta v ČSSD jako straně držitelů koryt SDK.

Basel III jako finanční šok

Naše zodpovědná média neopomněla utajit před veřejností ekonomickou informaci zásadního významu, která se udála 29. března. Ve švýcarské Basileji se konalo setkání Basel III reprezentantů finančního světa. Bylo tam dohodnuto zvýšení podílu zlata na krytí měn. To ještě neznamená zcela návrat k zlatému standardu, ale výrazně posiluje pozici především zlatého jüanu a rublu oproti americkému dolaru a samozřejmě proti euru. Rusko a Čína nakoupily v posledních letech stovky tun zlata, evidentně udělaly dobře. Zato EU pangermánských euromarxistů kráčí do pekla za zpěvu Ódy na radost. Neprojeví se to hned, ale je to možná jeden z posledních hřebíků do rakve EU. Naše bývalé zlaté rezervy, které byly rozprodány v době, kdy zlato bylo levné, je asi zbytečné připomínat. Krásně se o tom píše v knize „Kam se poděl zlatý poklad republiky“. V současnosti je díky eurosoudruhu Singerovi Česká národní banka plná miliard nekryté ideologické měny známé jako Euro, abychom podrželi životní úroveň Pangermánů. …

PL, 18.04.2019

triumf ďábla

P.C. Roberts

Včera jsem z Národního veřejného rádia (NPR), slyšel zprávu, charakterizující demokraticky zvoleného prezidenta jako „venezuelského diktátora Madura“. Neustálým opakováním teze, že demokraticky zvolený prezident je diktátor, se tak v hlavách spousty lidí, kteří dříve, než na ně toto označení spadlo z rádia či televize, o Madurovi nic nevěděli, vytváří obraz Madura coby diktátora.

Nicolas Maduro Moros byl zvolen prezidentem Venezuely v r. 2013 a pak v r. 2018. Předtím byl viceprezidentem i ministrem zahraničí a v r. 2000 byl vzdor washingtonské nepřátelské kampani zvolen do venezuelského národního shromáždění. Ta kampaň, vybízející Venezuelany, aby na protest proti jeho současnému prezidenství vyšli do ulic a nabízející vedoucím důstojníkům venezuelské armády za zradu pohádkové částky, přetrvává dodneška. Ale tomu všemu navzdory Maduro podporu lidí neztrácí a též armáda mu dosud zůstává věrná.

Vše, čeho jsme dnes v souvislosti s Venezuelou svědky, není nic jiného, než výsledek lačnění amerických ropných společností po ziscích z venezuelské ropy. Bohatý proud těchto zisků, tekoucí dříve z venezuelských ropných polí do USA, přeťal už předcházející venezuelský prezident Chavez a nasměroval jej ke snížení chudoby a k boji proti negramotnosti ve vlastní zemi. Nu a Maduro v Chavezově národní politice pokračuje.

Opozice proti Madurovi uvnitř Venezuely vychází z elit, které se spolu s Washingtonem na ždímání venezuelského bohatství podílely. Tyto elity ve spojení s americkou CIA Chaveze na přechodnou dobu svrhly, ale venezuelský lid spolu s armádou zadrženého Chaveze osvobodily, takže ten se mohl svého úřadu znovu ujmout.

Washington má za sebou dlouhou řadu pokusů svrhávat reformistické vlády Latinské Ameriky. Protože reformátoři americkému vykořisťování zemí Latinské Ameriky překážejí, bývají za to svrháváni. Takže s výjimkou Venezuely, Kuby, Bolivie a Nikaraguy sestává dnes Latinská Amerika už jen ze států vazalských. Jen v posledních letech zlikvidoval Washington reformní vlády v Hondurasu, Argentině, Brazílii a do čela těchto zemí posadil gangstery.

Podle slov poradce americké Národní bezpečnosti a neokonzervativního válečného štváče Boltona budou vlády ve Venezuele, na Kubě a v Nicaragui svrženy. A na tyto tři země byly též v současnosti uvaleny hospodářské sankce.

Ortega stojí v čele Nikaraguy už 40 roků. Býval soupeřem americké loutky Somozy a protože na úkor vrstvy bohatých lidí investoval prostředky do znárodnění a do boje s negramotností, dostal nálepku „marxisty-leninisty“ a Washington se pokoušel jeho reformy zdiskreditovat jako „politiku kontroverzní a levičáckou“.

Ale jakýmisi zázrakem jak Castro tak Ortega washingtonská spikutí přežili a jen tak tak se to zdařilo i Chavezovi. Castro i Chavez jsou dnes mrtvi a Ortega má 74 let. A Maduro čelí obtížné situaci, protože Washington ukradl Venezuele vklady v bankách a odpojil ji od mezinárodního finančního systému. A Britové zas Venezuele ukradli její zlato. Čímž se stalo, že pro Venezuelu je dnes obtížné splácet své dluhy.

Trumpův režim označil dvakrát demokraticky zvoleného prezidenta Madura za prezidenta „nezákonného“, nalezl loutku Guaida ochotnou zaujmout Madurovo místo – a oznámil, že tato loutka je nyní prezidentem Venezuely. A žádná ze západních presstitutek a nikdo z hlav vazalských států washingtonského impéria na tom neshledal nic podivného. Tedy na tom, že zvolený prezident je nelegitimní a ten Washingtonem vybraný nelegitimní není.

Rusko a Čína poskytly Madurovi diplomatickou podporu. Obě tyto země mají ve Venezuele své investice, které by pro ně byly ztraceny v okamžiku, kdy by se země zmocnil Washington. Ruskou podporu Madurovi však včera nazval Bolton provokací a hrozbou světovému míru a bezpečnosti. A dodal, že západní sankce na Venezuelu uvalené by měly být Ruskem brány jako varování před poskytováním jakékoli jeho pomoci venezuelské vládě. Ke kteréžto hrozbě na adresu Ruska se okamžitě připojili i viceprezident Pence a ministr zahraničí Pompeo.

Kde zůstaly hanba a stud, když nejvyšší představitelé americké vlády před tváří celého světa otevřeně prohlašují, že oficiální politikou americké vlády je svrhávání demokraticky zvolených vlád jen proto, že tyto vlády nesouhlasí s americkým hospodářským drancováním svých zemí?

Kolik míru a bezpečnosti přineslo světu washingtonské svržení vlád v Iráku, Libyi, Ukrajině, či jeho svržení vlády zamýšlené v Sýrii?

Nejvyšší činitelé USA prohlásili, že mají v úmyslu svrhnout vlády tří zemí a to se za hrozbu mezinárodního míru a bezpečnosti nepovažuje?

Ne?

Pak jediným možným způsobem, jak tuto situaci nazvat, je Triumf zla.

Překlad: Lubomír Man

Křesťanským demokratům slovo upřímné!

Ano, obracím se na členy KDU, to předně proto, že od Sjezdu v Jihlavě s pokračováním v Prostějově r. 1992 zneužíváte jména v názvu strany - ČSL. Luxovo vedení původně navrhovalo se prezentovat pouze co křesťanští demokrati, ale naléháním starolidovců byl zvolen název KDU-ČSL.

Zcela jistě je to troufalá nesprávnost. Prezentovala to už na onom sjezdu menšinová opozice, kde se proti pravicovému směřování zcela legitimně postavila bartončíkovská část delegátů z nejpočetnějších lidoveckých okresů: Uherskohradišťska/Uherskobrodska, Zlínska, Kroměřížska ad. Na tomto Sjezdu zmanipulované vedení vysloveně říkalo nepravdy a uvedu dva příklady: Prý komise právníků ještě původní ČSL odsouhlasila splynutí s jakousi KDU/nejasná organizace vedená Ing. Kabátem, což byl následný ministr kultury, co prodával kostel sv. Michala v Praze. To splynutí obhajoval Dr. Výborný starší, načež mu právníci z komise - např. Dr. Choděra, Dr. Novotný a ještě další otevřeně odporovali, prostě tento trik nepodpořili.

Dále tam vystoupil Ing. Lux s dalším výmyslem, že právě v čase konání sjezdu se pokusily bojůvky v čele s Dr. Tuleškovem obsadit Ústředí, tenkrát ještě na Revoluční v Praze. Opozice se spojila se zmíněným politikem a ten řekl, že sedí v pohodlí domova, sledujíce jednání sjezdu v televizi a nic nepodniká. Taková byla pravda a pokud se i další neuvede na správnou míru, potom je těžké se férově domluvit v rámci křesťanského lidového tábora v ČR. Šlo by toho napsat daleko více o stálém sešupu členské základny, která měla do roku 1989 - 47 tisíc členů a na jaře 1990 se to pod předsedou Dr. Bartončíkem zvýšilo na téměř 100 tisíc členů. A dnes? Horko těžko do 25 tisíc členů. - Ještě fakta z našeho okresu. Do převratu 1989 to bylo 1410 členů, do voleb 1990 – 4 055 členů, nejvíce v republice! A nyní tolik nemá ani celý Zlínský kraj.

Taková je politika vedení KDU. Ať si to také uvědomí mladší, nezkompromitovaní funkcionáři a ti ze seriózního členstva, pro které není prázdným pojmem, že je třeba navázat na vlasteneckou tradici státníka Msgre Jana Šrámka, blahé paměti. Vzchopte se, dokud je vhodný čas a vzpamatujte se, jestli je ještě co zachránit! Jak stojí v Písmu, jen "pravda nás osvobodí"! Křesťansko-sociální lidovci nejen z Uherského Brodu se nevzdávají dorozumění a zdraví osvědčeným: Zdař, Bože!

St. Lukáš - Uh. Brod

Přišlo e-poštou

V centru zájmů EU by měla být rodina, nikoli lodě s migranty

Salvini pro Sputnik

© AFP 2019 / Giuseppe Cacace,10.04.2019

Chceme, aby se centrem zájmů EU stala tradiční rodina (...), nikoli spotřebitelská psychologie a nelegální lodě s migranty,“ prohlásil italský místopředseda vlády Matteo Salvini, když odpovídal na otázku korespondenta agentury Sputnik Italia po tiskové konferenci. Ta byla věnována slavnostnímu otevření Salónu nábytku a designu v Miláně, které se konalo dne 9. dubna.

Úkol, který si předsevzala Liga Severu ve volbách do Evropského parlamentu, vůdce strany definoval následovně: „Změnit Evropu. Nestanovuji cíl, aby strana získala určitý počet hlasů. Chceme změnit přístupy a pravidla EU, aby se centrem společenských zájmů stala tradiční rodina, ochrana životního prostředí, ochrana hranic, nikoliv spotřebitelská psychologie, finance a banky, byrokracie, lodě nelegálních migrantů, jak to v EU v posledních letech je.“

V rozhovoru s korespondentem Sputniku se Salvini dotkl také otázky společné daně Flax Tax. Ta byla navržena během předvolební kampaně v Itálii a vepsána do kontraktu levicovo-pravicové vlády. V Itálii byla zavedena v roce 2019 v souladu se Zákonem o rozpočtu, ale dosud se o ní aktivně diskutuje. Podle návrhu Ligy má příští rok minimální sazba daně pro rodiny s příjmy do 50 tisíc eur činit 15 %.

„Je důležité jednat, řečí už bylo dost. Nejjednodušším způsobem, jak se vyhnout daňovým únikům, je zjednodušení výkazů příjmů a snížení byrokratických postupů. A obecně by měly být daně menší. Nedokážeme zázraky, ale již letos budou naši občané platit menší daně. Jde o řemeslníky, jednotlivé podnikatelé, obchodníky a lidi volnějších povolání. Naším cílem je poskytnout stejné výhody i rodinám zaměstnanců,“ řekl politik.

Když místopředseda vlády odpovídal na otázku, zda politické síly, které jsou proti dané iniciativě, mohou nějak bránit vítězství, uvedl: „Je důležité, aby zvítězily zájmy Italů. Nejde o boj Salviniho s někým jiným. Je důležité snížit daně, jak to očekávají občané Itálie.“

Podle Salviniho je důraz kladen na „růst italské ekonomiky, a to v době, kdy se tento růst v mnoha zemích zastavil“.

MSNBC - Války USA na změnu režimů přinesly jen utrpení a ničení!

Války, které rozpoutaly Spojené státy, aby svrhly režimy, jenž se jim nelíbily, přinesly občanům zemí, v nichž byly bojovány, jen utrpení a devastaci, a zároveň nezabezpečily samotnou Ameriku.

15. dubna 2019

Uvedla to kongresmanka a prezidentská kandidátka Tulsy Gabbardová v rozhovoru pro MSNBC, jako jeden z mála střízlivých hlasů z amerického Kongresu. Současně, jak Gabbardová poukázala, administrativa Donalda Trumpa v podobě jednotlivých „jestřábů" v jeho doprovodu má v úmyslu pokračovat v pokusech o změnu režimu ve Venezuele a v Íránu - a to navzdory skutečnosti, že se ve volební kampani Trump postavil proti „hloupým válkám".

MSNBC: Paní kongresmanko, myslím, že není náhodou, že se neokonzervativci vrátili? Myslí si, že mají šanci v Latinské Americe? Myslíte si, že existuje reálné nebezpečí, že ocas bude vrtět psem, tedy Trumpem? Nemáte ráda hypotetické spekulace, ale je zde další otázka, kterou můžete odmítnout! Ale co myslíte, že zamýšlejí? Slyšela jste viceprezidenta: „Žádné možnosti nejsou vyloučeny, ani vojenská akce, ani nic jiného." Myslím tím, že americká armáda vstoupí do Venezuely ...

Tulsy Gubbardová, kongresmanka, americká prezidentská kandidátka: "Poslouchejte, tato administrativa a „jestřábi“ - nekonzervativci v obklopení prezidenta Trumpa neskrývají své záměry - pokračovat ve snahách změnit režim, jak ve Venezuele, tak v Íránu. Tak slyšíme bubny válek. Ve svých činech se prezident Trump neřídí našimi zájmy, ani zájmy amerických lidí. A směřuje to tomu, co nás vyjde pěkně draho ..."

MSNBC: Promiňte, že jsem vás přerušil.Ale chci se vás na tuto otázku zeptat, která mě trápí! Jak může prezident postavit svoji volební kampaň na odmítnutí hloupých válek ... I mně se líbilo, když Trump říkal: "Jsem proti hloupým válkám!" Současně najal Johna Boltona, což je člověk (miliardáře) Sheldona Adelsona, ne jeho příkaz!

Tulsy Gubbardová: "Přesně!"

MSNBC: A proč nechal Elliotta Abramse vrátit se do Latinské Ameriky? Co se děje? Přivedl neokonzervativce ke starému! Jak vysvětlíte tuto změnu?

Tulsy Gubbardová: "Dobrá otázka. Skutečností však je, že v naší vládě je opravdu spousta „jestřábů“ - nekonzervativců, jejichž minulé záležitosti jsou dobře známy: díky nim se naše země znovu a znovu zapojovala do válek se snahou změnit režim. A cenou za toto všeho byla smrt mnoha Američanů a bilionů dolarů z kapes našich daňových poplatníků, stejně jako smrt, utrpení a zničení lidí v těch zemích, kde jsme tyto války vedli."

MSNBC: Proč, podle vašeho názoru, všechny ikonické postavy mezi demokratickými kongresmany - to jsou lidé, kteří se obecně líbí: Joe Biden, Hillary Clintonová, John Kerry - byli pro válku v Iráku? Koneckonců ji všichni podporovali a pokud vím, neomluvili se za to. Všichni pak začali tuto hloupou válku. Proč chytří lidé podporují hloupou válku?

Tulsy Gubbardová: "Je politováníhodné vidět, jak často vliv působení zahraniční politiky a vojensko-průmyslového komplexu vede k takovým válkám s cílem změnit režim pod rouškou dosažení humanitárních cílů. Je řečeno, že se budeme snažit pomoci občanům těchto zemí, zatímco ve skutečnosti pokaždé ve skutečnosti tyto války nakonec zvýší utrpení těchto lidí a zhorší devastaci. A kromě toho, jak jsme mohli pozorovat na Blízkém východě, v zemích, jako je Irák, Libye a Sýrie, naše války s cílem změny režimu zvýšily hrozby pro naši zemi, posílily teroristické skupiny jako IS a Al-Kajda.¨

Skutečná hrozba, která nás nyní překrývá a zpochybňuje naši samotnou existenci, je zhoršení napětí ve vztazích se zeměmi, jako je Rusko a Čína, zeměmi s jadernými zbraněmi. Toto napětí nás nakonec přivedlo do nové studené války."

(kou, prvnizpravy.cz, msnbc.com, foto: repro msnbc)

Jsme rádi, že Viktor Orbán podporuje rodiny s dětmi, podobně jako se o to snaží i SPD

Autor: Radim Fiala 14.4.2019

Jsme rádi, že Viktor Orbán podporuje rodiny s dětmi, podobně jako se o to snaží i SPD. Maďarský parlament v pondělí schválil zákon, jehož základem je poskytnutí bezúročné půjčky, o kterou mohou do budoucna žádat manželé, pokud mají v úmyslu mít děti. Hnutí SPD navrhuje také bezúročné půjčky a s tím výrazné daňové zvýhodnění pracujících rodin s dětmi. Pokud chcete, aby stát podporoval silné tradiční rodiny, volte prosím hnutí SPD!

Mladým rodinám chce hnutí SPD nabídnout bezúročné novomanželské půjčky do výše 300 tisíc korun s dobou splatnosti 15 let. Podmínkou je trvalé zaměstnání jednoho z manželů. Při narození třetího dítěte rodina ukončí splácení a dostane zpět splacenou částku při dovršení 18 let prvního dítěte. Odmítáme ale sociální podporu nepřizpůsobivých práceschopných rodičů, kteří dlouhodobě nepracují, nemají čistý trestní rejstřík a tolerují neomluvené hodiny svých dětí v rámci školní docházky.

Chceme také prosadit 40procentní odpočet daně z příjmu fyzických osob pro rodiče s jedním dítětem, odpočet daně z příjmu fyzických osob pro rodiče dvou dětí bude 70 procent a u tří a více dětí bude 100 procent daně z příjmu fyzických osob.

Nárok v Maďarsku mají dle zákona manželské páry, pokud je ženě nejvýše čtyřicet let, alespoň jeden z manželů může prokázat, že je zaměstnán, oba manželé mají čistý trestní rejstřík a oba jsou bez daňových dluhů. Třetina půjčky bude manželskému páru uvolněna při narození druhého dítěte a celá částka při třetím dítěti.

Současný demografický pokles počtu narozených dětí představuje zásadní hrozbu pro udržitelnost průběžného prvního pilíře důchodového systému a za současného stavu české vlády nabízejí řešení buď ve formě zvýšení daní nebo odvodů, zvýšení věku pro odchod do důchod či příchodem imigrantů. Všechna tato „řešení“ my naprosto odmítáme.

Myslíme si, že se vyplatí investovat do českých pracujících rodin než do imigrantů. Rodina je základ státu a je potřeba obnovit i její ekonomickou funkci, kterou měla v minulosti. Bez toho jako národ zanikneme a ekonomicky zkrachujeme. Příklad Maďarska ukazuje, že podporovat rodiny lze. Pokud chcete, aby stát podporoval silné tradiční rodiny, volte prosím hnutí SPD!

https://www.lidovky.cz/…/orban-chce-podporit-porodnost-velk…

Maďarský vlastenecký premiér Viktor Orbán si přeje, aby v Evropském parlamentu získaly většinu protiimigrační strany

Hnutí SPD podporuje podobné tradiční hodnoty jako Orbán

Radim Fiala, 13.4.2019

Maďarský konzervativní vlastenecký premiér Viktor Orbán si přeje, aby v Evropském parlamentu, o jehož novém složení budou voliči rozhodovat 24. a 25. května, získaly většinu protiimigrační strany. Hnutí SPD podporuje podobné tradiční hodnoty jako Viktor Orbán.

Pokud nechcete současnou Evropskou unii, pokud nechcete euro, pokud nechcete, aby nám vládli lidé jako Juncker, Merkelová, Macron či Soros, hlasujte prosím pro hnutí SPD ve volbách do Evropského parlamentu 24. a 25. května.

Cílem Maďarska je podle Orbána zajistit většinu pro protiimigrační strany v europarlamentu, pak v Evropské komisi a později, až volby jednotlivých státech změní politickou krajinu v EU, i v Radě Evropské unie. V té zasedají vrcholní představitelé členských zemí EU a padají v ní nejdůležitější rozhodnutí.

Hnutí SPD podporuje podobné věci jako Viktor Orbán. „Naše kritiky nejvíce znepokojuje, že v naší Ústavě máme napsáno, že Maďarsko má křesťanské kořeny, že zde není místo pro multikulturalismus, že dítě má právo na matku a otce a že náš národ má právo bránit své hranice,“ říká Viktor Orbán.

„Obvinění Maďarska, že nejsme zcela evropský národ, je krutý vtip. Když jsme po půl století sovětské okupace a komunistického útlaku nakonec získali naši svobodu, když Západ otevřel náručí, abychom se k němu vrátili, mysleli jsme si, že jsme se vrátili do rodiny svobodných národů spočívajících na pilířích křesťanské kultury, národní identity a lidské důstojnosti,“ řekl Orbán.

„Ani v našich nejhorších černých snech jsme si nemysleli, že téměř po třiceti letech poté, co naše národy nastoupily cestu svobody a kontinent se znovu spojil, že by Evropa opět prosazovala imperiální ambice. Evropa přece není tavičem, ale domovem národů,“ dodal maďarský premiér. Ani my nechceme diktát Bruselu.

http://www.prvnizpravy.cz/…/orban-madarsko-je-krestanska-z…/

Pokud nechcete Evropskou unii, pokud nechcete euro, pokud nechcete, aby nám vládli lidé jako Juncker, Merkelová, Macron či Soros, hlasujte prosím pro hnutí SPD ve volbách do Evropského parlamentu 24. a 25. května. Společně s dalšími vlasteneckými stranami a politiky jako Matteo Salvini, Marine Le Pen, Viktor Orbán či Geert Wilders zabráníme diktatuře Bruselu. Volby do Evropského parlamentu jsou REFERENDEM O EVROPSKÉ UNII.

https://eurozpravy.cz/…/245571-protiimigracni-strany-musi…/…

Česko je bankomat pro cizí kapitál. Odhalení!

Zahraniční firmy vydělávají v Česku ohromné peníze. Novináři zjistili, kolik miliard si z ČR bere cizí kapitál a do jakých zemí proudí.

Zahraniční firmy se v České republice cítí jako ryby ve vodě. Bohatnou z ekonomického růstu naší země. Za posledních pět let si z ČR odnesly každoročně stovky miliard. To je zásadní zpráva, která kazí radost z úspěchů české ekonomiky. Kam že ty peníze od nás odcházejí? Kolik to dělá? To zjistili čeští novináři.

Jak západní korporace vysávají Česko

Český časopis Euro konstatuje smutnou zprávu: Česká republika zůstává dojnou krávou pro zahraniční společnosti i místní miliardáře, kteří stahují zisky do daňových rájů. Pouze v loňském roce objem vyplácených dividend do zahraničí dosáhl 294 miliard korun. Podobně tomu bylo také v předchozím roce a v roce, který mu předcházel a tak dále. Každoroční odliv zisků z Česka se drží okolo 250 miliard už od roku 2014. V roce 2016 ale dosáhl rekordních 314 miliard korun.

Kdo z toho má prospěch? Zejména ti zahraniční vlastníci, kterým se podařilo proniknout do třech odvětví. Nejvíc dividend vypumpovali majitelé bank a pojišťoven. V závěsu za nimi se drží automobilový průmysl a maloobchod spolu s velkoobchodem. Peníze odtud odtékají do Nizozemska (56,6 miliard korun) a Lucemburska (38,6 miliard). Vysoké sumy peněz směřují také do Německa (39,1 miliard), Rakouska (33,4 miliard) a Francie (22,4 miliard).

Peníze propadají jako sítem a v české ekonomice zůstávají jen střídmé kousky. Objem reinvestovaného zisku poslední čtyři roky roste, ale zdaleka nedosahuje výše prostředků, které skončily v zahraničí. Toť suchá fakta. Teď příklad, jak to funguje v praxi. Máte, vážení čtenáři, účet v České spořitelně? Gratulujeme. Hlavní akcionář, rakouská Erste Group, spolkne většinu dividend, jinak řečeno miliard, které jste spořitelně pomohli vydělat.

To neplatí jen o klientech „spořky“. Zahraničním majitelům dáváme vydělat pouhým otočením vodovodního kohoutku. Tomuto tématu jsme se na Sputniku v minulosti také věnovali.

České suroviny a australská zrada?

„Samozřejmě, že odliv peněz ze země je obrovský problém. Řekl bych přímo loupež na občanech naší země. Nadnárodní korporace a miliardáři, kteří takto peníze vyvádí, se pak musí jen smát tomu, že se dohadujeme o několik set korun k minimální mzdě nebo k důchodu. Podle našich propočtů by přitom tato částka stačila k tomu, aby se důchody téměř zdvojnásobily nebo k tomu, aby byla podpořena dostupnost bydlení, nebo abychom nejezdili po tankodromech, ale kvalitních silnicích a dálnicích. Považuji to v podstatě za zlegalizovanou krádež. Jsem rád, že KSČM má tuto problematiku jako jednu z hlavních priorit pro volby do Evropského parlamentu. Je na čase dát těmto praktikám konečnou,“ říká k situaci pro Sputnik Filip Zachariaš, člen širšího vedení KSČM.

Expert přirovnal situaci ke koloniální exploataci z předminulého století. „Využít, vytěžit a nechat svému osudu. To byla koloniální politika některých států v historii a tuto praxi převzaly mnohé nadnárodní korporace. Bohužel i OKD, které přenechala vláda ČSSD s KDU-ČSL za hubičku i s bytovým fondem Bakalovi, tuto praxi připomíná. No a podobný scénář byl podle mého soudu připraven i s cenným lithiem - tentokrát pod taktovkou vlády ČSSD s ANO. Jsem rád, že KSČM tomu zabránila a jako jeden z bodů tolerance vlády určila ochranu přírodních zdrojů,“ míní Zachariáš.

„Musíme si nejprve říct, proč firmy odchází do tak zvaných daňových rájů. Česká republika a hlavně její poslední vlády si neváží daňových poplatníků, často utrácí nesmyslně jejich daně, mění daňové podmínky a zbytečně tyto firmy zatěžují. Takže firmy odcházejí nejen kvůli úspoře, ale odchází do stabilních oblastí,“ řekl Sputniku Jiří Janeček, bývalý poslanec za ODS, pražský radní a jednatel společnosti Naše pivovary. aneček připouští, že firmy, a hlavně ty zahraniční chtějí šetřit. Zároveň si cizí firmy zcela podmanily české podnikatelské prostředí a postupně předělaly české podnikatelské prostředí podle svých zájmů.

„Stát by měl naopak vytvořit stabilní podnikatelské prostředí a malou efektivní vládu s nízkými daněmi a s rozumnou sociální politikou. Měl by udržet dlouhodobá daňová pravidla, se kterými podnikatelé mohou dlouhodobě počítat a přizpůsobit k nim své podnikáni,“ myslí si expert.

Názor autora se nemusí shodovat s názorem redakce.

Zrušte NATO už teď!

P.C.Roberts

Při čtvrtečním 70. letém výročí založení NATO prohlásil jeho předseda Jens Stoltenberg, že tato organizace zůstává důležitým článkem globální bezpečnosti. „Společně stojíme, společně bojujeme a někdy společně i umíráme“ řekl Stoltenberg ve svém washingtonském projevu, což někdejší viceprezident parlamentu Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě Němec Willy Wimmer komentoval v rozhovoru pro RT těmito slovy: „Toto rozhodně není řeč, kterou Němci, Evropané a dokonce i Američané chtějí slyšet. Už roky se NATO vyvíjí z organizace čistě obranné na hrozbu mezinárodnímu míru. A nyní slouží jen zájmům Washingtonu a jeho spojenců v Londýně a v Paříži, kteří požadují, aby i země další obětovaly své zdroje a dokonce i životy pro zájem této trojky“. Wimmer uvedl, že Německo strčilo jen do konfliktu v Afghánistánu 10 miliard dolarů a životy německých vojáků zde zhasly doslova pro nic.

„NATO založili v r. 1949 jako obrannou hráz proti Sovětskému svazu“, řekl Wimmer. „ A když Studená válka skončila, měli spojenci upravit NATO tak, aby vyhovovalo změněným poměrům. Ale oni zvolili cestu obnovy starého nepřátelství. Což odporuje naši vizi, jak by Evropa měla vypadat“.

Wimmer připomenul, že Rusko neposkytuje žádný důvod pro eskalaci napětí a dodal, že bombardování Bělehradu bez souhlasu OSN bylo bodem obratu, který definoval budoucí vývoj organizace NATO. A když válka proti Jugoslávii skončila, začalo se NATO rozšiřovat na východ, až se dostalo na hranice Ruska. „A dnes se dokonce vymaňuje ze svého severoatlantického rámce, když usiluje o vojenské spojenectví s takovými státy, jako jsou Brazilie a Kolumbie“ dodal Wimmer.

Vybral a přeložil Lubomír Man

Kaczynski sa vyhranil voči LGBT právam - Ohrozujú národ

Varšava 25. apríla 2019 (SITA/AP/HSP

Predseda poľskej konzervatívnej vládnucej strany Právo a Spravodlivosť Jaroslaw Kaczynski označil hnutie za práva LGBT komunity za import zo zahraničia, ktorý ohrozuje poľský národ. Kaczynski, ktorý je najvplyvnejším politikom v Poľsku, tiež uviedol, že “každý musí akceptovať kresťanstvo” a spochybňovanie vplyvnej rímskokatolíckej cirkvi nie je vlastenecké

Kaczynski svoje postoje prezentoval v stredu v meste Wloclawek, pred májovými voľbami do Európskeho parlamentu a jesennými parlamentnými voľbami v Poľsku. Jeho strana si pritom urobila z LGBT práv predvolebnú tému. Samotný Kaczynski ich označuje za “priamy útok na rodinu a deti”. Ako sa vyjadril, “v skutočnosti to ohrozuje našu identitu, náš národ, jeho kontinuitu a z toho dôvodu poľský štát”.

Většina Němců už má negativní postoj k azylantům, ukázal průzkum

25.4 - Berlín ČTK

Ačkoli počet žadatelů o azyl v Německu v posledních letech klesá, negativní postoj k nim v německé společnosti sílí. Výhrady k uchazečům o azyl vyjádřila v průzkumu, který ve čtvrtek zveřejnila Nadace Friedricha Eberta, více než polovina Němců…

V roce 2014 mělo negativní názor na žadatele o azyl zhruba 44 procent lidí a během takzvané migrační krize jejich podíl vzrostl na 49,5 v průzkumu z roku 2016. Letos v únoru ale autoři studie zjistili, že navzdory klesajícímu počtu žadatelů o azyl v Německu má na tyto osoby negativní názor 54,1 procenta dotázaných. To je nejvíce od roku 2011, kdy se začala studie na žadatele o azyl dotazovat.

Novinky.cz

Volby do Evropského parlamentu

Proběhnou ve dnech 24. a 25. května. Jsou nesmírně důležité. Měli bychom se jich všichni zúčastnit. S velkou pravděpodobností jejich výsledky ovlivní zásadním způsobem celou Evropskou unii a její fungování. Pokud politickým stranám kandidujícím do EP, jež programově usilují o zásadní transformaci EU ve svobodné společenství rovnoprávných národních států, jež usilují o přerušení toku migrantů do Evropy a o mírovou politiku, dáme sílu svými hlasy, dojde k potřebným změnám EU, o nichž mluvíme již celé roky. Nyní máme šanci! Proměňme tyto volby v referendum o EU!

Nejrůznější průzkumy veřejného mínění dosvědčují, že značná většina občanů v naší republice si přeje zásadní změny EU. A naopak se staví proti přijímání migrantů, proti imperiální válečné politice, proti rozmísťování nových jaderných zbraní a raket, proti nesmyslným sankcím, proti lžím a desinformacím, proti válečné propagandě. Obyčejný člověk nemůže si přát válku, poněvadž právě on by na ni nejvíce doplatil. V jaderné válce může shořet celý náš svět. A o tom všem naše hlasy spolurozhodují.

Samozřejmě, že ti, kteří dělají politiku v rozporu s vůlí většiny našeho lidu, se voleb obávají. KDU, STAN, TOP09, Zelení a další čeká prohra. Aby nebyla tak veliká, snaží se co nejvíce omezit svobodu projevu a právo na informace. Ostatně o to usiluje i vedení EU ve spolupráci s internetovými giganty a s médií hlavního proudu. A tak jsme svědky procesu, který se před našima očima odvíjí, pomalu ale jistě. I obsah sociálních sítí je pečlivě filtrován. Místo internetu máme Filternet. To vše i další je prostředkem, který má podstatně zvýšit volební vyhlídky politických bankrotářů a jejich politických stran.

Svými hlasy můžeme hodně změnit. Koho volit? Vlastenecké politické strany a hnutí. Je jich však celá řada. Bohužel kandidují odděleně a tak velká většina z nich nemá šanci uspět. Hlasy pro tyto strany propadají. Proto výjimečně si dovolíme doporučit stranu „Svoboda a přímá demokracie“. Jejím lídrem pro volby do EP je MUDr. Ivan David. A to je další důvod, proč tuto stranu volit. SPD má značné mezinárodní kontakty se stranami proreformního zaměření EU. I tato skutečnost mluví pro to, abychom SPD, která má číslo 28, hodili svůj hlas. I někteří kandidáti KSČM budou zřejmě zvoleni do EP. Ing. Kohliček si to jistě zaslouží. Je škoda, že národní socialisté existují v několika stranách s podobnými jmény, ale dosud ani k sobě cestu nenašli. Nechť se nám dílo povede!

Dr. O. Tuleškov

Co nového u nás?

Zatímco dříve jsme za týden zpravidla mívali na FB mnohatisícovou návštěvnost, v současnosti je tomu jinak. Od 9.4. jsme blokováni. Rozhodli jsme se, že v současné době nehodláme hrát s vrchností FB hru na schovávanou. A tak od té doby je vše stejné.

Přešli jsme na e-stránky. Jejich adresa: http://www.ceske-narodni-listy.estranky.cz/ . Návštěvnost těchto stránek je podstatně nižší, než byla na FB. Říkáme si, že jsme v záběhu. Věříme, že návštěvnost i zde zvýšíme. Chce to každodenní poctivou práci a čas. Pokud jde o web, ten pomalu se rozbíhá. Doplňujeme články nové i ty starší. Počítáme s tím, že nejpozději do měsíce již web bude doplňován zcela pravidelně, a to několikrát do týdne. Přestože několik měsíců jsme další články nevyvěšovali, jeho návštěvnost se pohybovala kolem 4 tisíc lidí měsíčně. Žádná sláva. Doufáme, že počet zájemců o náš web se bude zvyšovat. Uvažujeme i o vyvěšování fotografií alespoň k některým článkům. Dříve návštěvnost přesahovala značně 10 tisíc měsíčně. Brožurky rozesíláme jako v dřívější době. Prosíme o jejich další šíření. Děkujeme za spolupráci. Vytrvejme! I v horších podmínkách obstojíme, pokud budete s námi. Dojde-li ke změnám k lepšímu, tím lépe. ČNL

Redakce: J. Skalský

Připravil: dr. O. Tuleškov

Vydává PÚV Křesťanskosociálního hnutí. Uzávěrka tohoto čísla byla 25. dubna 2019

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cZ

E-mail: vydavatel@seznam.cz

http://www.ceske-narodni-listy.estranky.cz/