Konečné řešení voličů presidenta Zemana

Aneb Pán nás odsoudil k smrti i s rodinami?

 

Tak jsem si zas početl v Metru 22. III. 2018 v dopisech od jistého pana Jana P. příspěvek "Mládí vpřed". Jeho "verdikt" nad námi je krátký, tak jej ocituji v přesném znění:

"Zemanovi voliči odcházejí a do volebního cyklu přicházejí mladí lidé. Za pět let půl milionu starých odejde a půl milionu přijde".

Od doby, kdy osvícenec politolog, školenec U.S. universit, pan Pehe vyslovil podobný verdikt nad námi voliči pana presidenta Zemana, to pan Jan P. značně sestručnil.
Jeho příspěvek vyvolává mnohé konotace, které ani sám pan autor zjevně nedomyslel (?).

První konotací nás starších voličů, kterou příspěvek pána vyvolává, (řečeno slovníkem Nejvyššího soudu z jednoho procesu) je to, že jsme se dopustili "zločinu proti trůnu a náboženství" dnešního režimu volbou pana presidenta Zemana.
Druhou konotací, jež tento příspěvek vyvolává, je tušení, že na nás přijde za tento "zločin" trest v podobě smrti do pěti let.

Tady ovšem pro pána vyvstává další problém. On určil tento trest (přikrytý "tikáním biologických hodin" - jak to kdysi vmetl do tváře zesnulé předsedkyně ČSBS, blahoslavené Anděly Dvořákové, politický cynik lidovců pan dr.Cyril Svoboda, o odbojářích, moc dobře si pamatujeme!) nám starším voličům presidenta Zemana. A neuvědomil si, že pana presidenta Zemana ( nikoli nějakého Zemana, pane P.!) volili i členové rodin, kteří jsou daleko mladší než jsme my šedesátníci až devadesátníci. To pan nesmrtelný Jan P. zjevně vůbec neuvažoval. Takže pane P. - Vy posíláte "do pěti let na smrt" například i mou třicetiletou dceru, která se dopustila podle Vámi vyvolané konotace, stejného "zločinu volby" pana presidenta,a tudíž není začleněna podle Vás do skupiny "Mládí vpřed"??? Co je to za uvažování?

Já Vám řeknu, co to podle mne je za uvažování. To je selekce lidí. To je selekce, která vyvolává dojem heydrichovské selekce a nelze ji omlouvat, natož přikrývat nějakým tvrzením, že pán jen odchodem voličů pana presidenta "konstatuje přírodní výběr voličů dle věku".

Teď jsem zrovna 15. března na to hrozné výročí, které skoro nikdo u nás nepřipomenul, (čestné výjimky jako dr. Neudorflová a paní Lenka Porcházková, potvrzují pravidlo) byl v Osvětimi dohledávat registraci svých dvou strýců, kteří tam zahynuli. Tam byly také selekce! A navíc - dnes se naše okupace dostatečně nepřípomíná, na hrůzy koncentračních táborů a naše oběti se zapomíná, a od presidenta Havla počínaje se rozmohla státní ostuda omlouvání těch, kteří na těchto hrůzách měli lví podíl - takzvaných sudetů a karpatských Němců. I mně takový Karpatoněmec, později Sudetoněmec, dostal do Osvětimi strýce...

Ale zpět k pánovi.

Takové uvažování, takový "selektivní humanismus" ,podle mne je absolutně nepřípustný, neetický, a hrubě zjednodušující. Pán své politické přání vtělil do stručného rozdělení dvou skupin voličů, z nichž jedné určuje příchod, "mládí vpřed" a (zamlčeno šťastné zítřky v novorežimu jejich volby) a na druhé straně skupině starších (a dokonce i jejich rodin, co takto volily!) "odchod do pěti let"( do říše mrtvých).

Takže děkuji pánovi P., že nás starší posílá v počtu půl milionu do říše mrtvých, abychom již netarasili představy a vize "nové šťastné budoucnosti novorežimu pod nově zvolenými předáky a vůdci, jinými ,než pan president Zeman". Jen bych připomenul Hemingwaye - Neptej se, komu zvoní hrana. Tobě zvoní!

Dr. Jiří Jaroš Nickelli

autor pozůstalý po oběti gestapa, příbuzný obětí Osvětimi