Humanita a morální svědomí Ruska vedou k válce

Paul Craig Roberts

17.4.2018 

 

Svědčí to o lidskosti a morální velikosti ruské vlády, vedené Vladimirem Putinem, že Rusko souhlasilo s předstíraným útokem, aby si Donald Trump mohl zachovat tvář. Bohužel pro nás pro všechny důsledky ruské velkorysosti nepovedou k tomu, abychom mohli Rusům, kteří si to zaslouží, poděkovat. Rusko a Putin nezískají žádné uznání za to, že zachránili Trumpa před tím, aby musel ustoupit, nebo měl potopenou námořní flotilu a sestřelené bombardéry.

 

Rusko je rozhodnuto vyhnout se konfliktu, ne však proto, že by se obávalo americké armády, ale protože Rusko chápe, že má co do činění s vládou psychopatů, kteří nejen, že byli ochotni během posledních 17 let zcela nebo zčásti zničit sedm muslimských zemí, ale jsou ochotni zničit i celé lidstvo. Proto se Putin vyhýbá každé organizované konfrontaci a trvá na mezinárodním právu a právních normách.

 

Výsledkem ovšem není to, co by humánní člověk očekával. Výsledkem ruské humanity je to, že provokuje zlo, tedy Západ, k dalším a dalším provokacím.

 

Dnes ráno jsem navštívil kamaráda, který měl puštěnou televizi. Nemohl jsem uvěřit lžím, které Trump, členové jeho vlády, a presstituti říkali Američanům a vlastně celému světu. Bylo to udivující. Zde je zpráva Stephena Lendmana o některých těchto lžích.

 

Pouze čtenáři mých webových stránek a několika dalších budou znát pravdu - že jediný důvod, proč tisíce amerických námořníků a desítky amerických pilotů jsou stále naživu, je ten, že Rusko ušetřilo jejich životy.

 

Ačkoli má ruská vláda dobrý záměr, morální svědomí Ruska a ohled na druhé přivádí svět k Armagedonu. Důvodem je, že neokonzervativci, kteří řídí americkou zahraniční politiku, nepřestanou organizovat akce, z nichž vzápětí obviní Rusko. Čím déle bude Rusko čekat, než se do toho konečně vloží, tím silnější budou provokace. Následné provokace zredukují reakci Ruska - buď kapitulace, nebo jaderná válka.

 

Syrská provokace byla ideální k tomu, aby se do toho Rusko vložilo. Rusko mělo veškeré vojenské výhody. Rusko mohlo snadno zničit každou loď a každý letoun. USA by si předem ujasnily následky pro svět, a vzdaly by se. Porážka Ameriky bez výstřelů by podkopala sebevědomí šílených neokonzervativců, kteří hodlají zachovat americkou hegemonii.

 

V důsledku takového jasného prohlášení Ruska, že americké síly budou úplně a zcela zničeny, by američtí náčelníci štábu zabránili útoku.

 

Dokud bude Rusko prokazovat laskavost vůči agresivitě Washingtonu, agresivita se bude i nadále zvyšovat.

 

Někdy si myslím, že Rusko spoléhá na to, že se západní národy probudí a uvědomí si neopodstatněné a nebezpečné konfrontace, které jsou vyvolávány jejich jménem. Ve skutečnosti jsou západní národy bezmocné. Ani Washington, ani vlády britských a francouzských vazalů se neradí s lidem nebo se zvolenými zástupci lidu ohledně zahájení vojenského útoku na jinou zemi. Tato skutečnost přesvědčivě ukazuje, že USA, Spojené království, ani Francie nerespektují právo a svou vlastní údajnou demokracii, a že tyto země mají vlády, které se nezodpovídají svému vlastnímu národu. Britská a francouzská vláda jsou zodpovědné vůči Washingtonu, a Washington se zodpovídá vojenskému/bezpečnostnímu komplexu a Izraeli, což, jak ukazuje historie, může stát funkci jakéhokoliv amerického senátora a představitele.

 

Pokud by se dnes ruská vláda dívala na americkou televizi, pochopila by, že bylo zbytečné vyhýbat se provokacím Washingtonu. Nejen, že by ruská vláda byla svědkem lží, která hlásá Washington o velkém úspěchu jednoho fiaska, ale zjistila by, že na jedné straně bylo učiněno prohlášení o velkém americkém vítězství, ale na druhé straně spojenci Johna Boltona v řadách neokonzervativců tvrdili, že útok nebyl dostatečně velký na to, aby došlo k podrobení Sýrie a Ruska.

 

Vítězství a zároveň jeho nedostatečnost povedou k horším provokacím. Další provokace bude zorganizována tak, aby situace byla mnohem příznivější pro americké, než ruské zbraně. Washington již nebude riskovat takovou konfrontaci, jako tomu bylo v Sýrii, kde by zjevně prohrál. Znamená to jednu věc, že humanita a morální svědomí Ruska vyústí v konfrontaci, která bude mnohem nebezpečnější pro Rusko, i pro nás všechny.

 

Jak jsem již dnes napsal v jednom článku: „Bylo by chybou vyvozovat závěry, že diplomacie zvítězila a zdravý rozum se vrátil do Washingtonu. Nic nemůže být dál od pravdy. Problém není zdaleka vyřešen. Válka zůstává na obzoru.“

 

Russia’s Humanity and Moral Conscience Are Leading to War vyšel 15. dubna 2018 na Global Research.

Zvědavec.