Gestapácký projekt Syndikátu novinářů

 

Článek od Adam Mikulášek

 

Pondělí, 02. duben 2018   Šestičlenná „úderka“ má špehovat internetové diskuze, zda někdo náhodou „neuráží“ novináře, např. výrazem „presstituti“ či „mediální žumpa“. Na „hříšníka“ pak bez milosti podají trestní oznámení.

 

Že sami novináři urážejí kde koho, včetně prezidenta Zemana a jeho voličů? Že právní stát, rovnost před zákonem? Že svoboda slova platí pro všechny stejně? Tak s tím se, milí občánci, rychle rozlučte. Těmhle pohádkám už nikdo soudný nemůže věřit. Když ptáčka lapají (1989), pěkně mu zpívají, třeba – teď když tvá ztracená vláda věcí tvých zpět se k tobě navrátí, LIDE, navrátí…

Ale když se posléze do euroklece lapený lid domáhá vlády věcí svých, tak je najednou označen za „putinofilní, xenofobní, zmanipulovanou a nenávistnou lůzu“ a vytvářejí se „bonz-komanda“, jež udávají a nahlašují vše, co není po chuti současné vrchnosti a jejím presstitutským slouhům, pardon, těm „nejserióznějším novinářům“!

A ono není divu…, koho by bavilo jen nečinně sledovat, jak se jeho novinářským výplodům čím dál víc lidí jen usmívá, a to v lepším případě…, zjišťovat, že větší půlka národa jej nebere vážně a prokoukla jeho kolaborantskou roli? To přece takhle nemůžeme nechat, musíme tu „kremlofilní verbež“ konečně srovnat do latě! Pravdolásku si rozvracet nedáme!!!

 

Citace

Útoky bude monitorovat tým, který má pro začátek šest členů, ale počítá se se zapojením dalších lidí. Pro vyhledávání nejrůznějších urážek budou členové Syndikátu využívat on-line nástroj SocialWatch. Tento program podle nadefinovaných slov prohledává diskusní fóra nebo sociální sítě. Když objeví podezřelé příspěvky, které budou obsahovat například slovní spojení „mediální žumpa Václava Moravce“, nebo výraz „presstituti“, tak je zobrazí na počítačovém monitoru.

Následně do děje vstoupí aktivní šestice. „My pak uděláme screenshoty a o celém incidentu vytvoříme záznam,“ uvedl předseda pražské buňky Syndikátu novinářů Marek Zouzalík v nedělním pořadu Newsroom ČT24, který sledovalo všehovšudy 78 tisíc diváků, takže tato informace se dostala jen k málokomu.

Když potrefená husa začne kejhat

 

Českou televizi nesleduji, a nevím tedy, ve kterém dílu pořadu dotyčný výrok zazněl, přikládám tedy odkaz na díl z minulé neděle, 25. Března 2018, z nějž se lze proklikat i na díly předchozí:

http://www.ceskatelevize.cz/porady/11030967025-newsroom-ct24/218411058170012/

 

 http://www.rukojmi.cz/clanky/domaci-politika/5913-gestapacky-projekt-syndikatu-novinaru