Evropská komise rozbíjí Evropskou unii

 

Tak jsme se dozvěděli, že se Evropská komise rozhodla aktivovat článek 7 vedoucí ke zbavení Polska hlasovacích práv. Za záminku si vzala polskou reformu soudnictví, v zásadě jde ale o do nebe volající zvůli bruselských eurokomisařů a eurokomisařek, jež sami sebe pasovali na bohy s tím, že svěřené členské státy mohou ničit bez omezení. Praxe, kdy zločiny muslimských migrantů na domorodém evropském obyvatelstvu se v západní Evropě tolerují, táhne od Bruselu. Prostě, domorodé evropské obyvatelstvo je určeno na odstřel. Zvůle evropských byrokratů dohnala většinu britských voličů k hlasování o vystoupení Velké Británie z Evropské unie, tzv. brexitu.

Pokud někdo doufal, že se poté evropští byrokraté vzpamatují a přestanou ničit EU, tak se spletl. Pro tzv. tvrdý brexit vedení EU dělá, co se dá. Podle všeho tvrdý brexit a nadměrné škody vybojuje, byť část Britů je proti brexitu.

Tzv. nezávislost soudnictví v praxi znamená v prvé řadě nezávislost soudců na platných zákonech a jejich praktickou nesesaditelnost a nulovou odpovědnost. Soudci si nejen v ČR soudí, jak uznají za vhodné, velké aféry se na základě politické objednávky nevyšetřují, pokud si tak nevyřizují jednotlivé skupiny mocných vzájemně účty, policie a soudy jsou zneužívány k odstřelu politických odpůrců, v ČR stejně jako na Slovensku, v Polsku, Rakousku, ve Francii, Španělsku... Ze skutečnosti, že je nebo není někdo významný stíhán, odsouzen nebo osvobozen, ještě nelze usuzovat, zda je vinný, nebo ne. Ututlání množství privatizačních a restitučních zločinů v ČR je toho zářným příkladem. Jde ale jen o špičku ledovce. Právem se nejen v ČR mluví o policejní a justiční mafii.

V justiční zvůli ale vede soudní systém samotné Evropské unie, resp. z vyspělých států hůř už jen v Izraeli, kde se vesměs soudí s přihlédnutím k rase, a ve Spojených státech amerických, kde jsou soudci voleni a odvoláváni občany, takže jsou nuceni soudit podle nálad často manipulovaného davu, zákon nezákon. V případě Polska justiční evropounijní zvůli nasvědčují rozsudky, jako že je Polsko povinno zastavit kácení před sto lety císařskými Němci vykáceného Bělověžského pralesa či označení dřívějšího odchodu žen do důchodu v Polsku jako diskriminaci, kterou je nutné zrušit. Opravdu si vládci EU myslí, že rození a výchova dětí ženami je legrace a že nic nestojí? Snad jedině při úhlu pohledu jejich superplatů...

Zasahování výkonné moci do moci soudní je špatné. Ještě horší je, když soudci soudí nezávisle na zákonech a nikomu se za takovou praxi nezodpovídají. Pak se nesmíme divit, že sílí volání po vládě silné ruky, která udělá v zemi pořádek, že nově vznikající populistické politické strany poráží strany zavedené.

Podivné je, že soudci jsou jmenováni doživotně, což se má v Polsku změnit. Hranice odchodu soudců do důchodu má být stanovena na 65 let, tak jako u jiných pracujících.

Jsem dalek se zastávat stávajících polských vládců - vládní strany Právo a spravedlnost (PiS), která se už v letech 2007-09 jako vládní s právem příliš nepárala a také na to také dojela. Současná polská kačeří válka dnes vládního bloku »kačera« Jaroslawa Kaczyňského, předsedy PiS, proti volné koalici proevropounijních stran v čele s prezidentem Evropské unie polským expremiérem »kačerem« Donaldem Tuskem se nevede v rukavičkách. Tím spíš, že ministrem spravedlnosti a současně hlavním prokurátorem Polska je podivný Ziebro. Byla to ale vlezlost někdejší vlády Tuskovy Občanské platformy a Polské lidové strany vůči EU v letech 2009-15, která umožnila PiS získat v parlamentu absolutní většinu a zkusit vládnout jinak.

Jak vyřešit problém selhávajícího soudního systému, nevědí ve Varšavě stejně jako v Praze či v Bruselu. Brutální postup Evropské komise povede jedině k dalšímu rozpadu Evropské unie. Neutěšujme se slibem maďarského premiéra Viktora Orbána, že se za Polsko postaví a případný návrh na zbavení Polska rozhodovacích práv bude vetovat. Po násilném prosazení tzv. Lisabonské smlouvy (Ústavy EU) v EU platí zásada, že silní mohou vůči slabším takřka vše, a ta se dodržuje, byť pokračujícím vnucováním muslimských migrantů členským státům EU.

Může se stát, že budeme závidět těm, kteří byli z Evropské unie, v rozporu s ústavou EU, vyhnáni. Na konci starého Říma byla nejobávanější tzv. ochrana římským vojskem. Dnes se stává nejobávanější zvůle vládců Evropské unie v Bruselu.    

Jan Zeman, Haló noviny, 26.2.2018, str. 4

Přišlo e-mailem