Co se stalo s tím ZÁPADEM, kde jsem se kdysi narodil?

Výzva Sakera

 

The Saker Upřímně řečeno, jsem ohromen, v úžasu a dokonce i v rozpacích. Narodil jsem se ve Švýcarsku, prožil tam většinu svého života, navštívil jsem většinu evropských zemí a v USA jsem žil 20 let. Přesto jsem si ani v těch nejdivočejších nočních můrách nedokázal představit, že Západ poklesne tak hluboko, jak je tomu dnes.

 

 Jistě, víme něco o operacích pod falešnou vlajkou, o korupci, o koloniálních válkách, o prolhaném NATO, o ostudné podřízenosti lidí z východní Evropy atd. Mnohokrát jsem o tom psal. Vzpomínám Helmuta Schmidta, Maggie Thatcherovou, Reagana, Mitterranda i Chiraca se všemi jejich, mírně řečeno, nedokonalostmi! A pamatuji si, co znamenal Canard Enchaîné, nebo dokonce i BBC. Během studené války Západ sotva mohl vystupovat jako rytíř zářící v bílém brnění, nicméně vláda zákona tehdy ještě měla váhu, obdobně jako do určité míry i kritické myšlení.

 

Nyní je mi ale ze Západu neobyčejně trapně. A cítím velký, velký strach.

To, co vidím dnes, je poddajné stádo vedené skutečnými psychopaty (v klinickém smyslu slova).

 

A to ještě není to nejhorší.

 

Nejhorší je ohlušující ticho, to, jak se všichni dívají jinam, jak předstírají, že „to není jejich věc“ nebo, co je vůbec nejhorší, že ve skutečnosti berou tuto groteskní podívanou vážně. Co to sakra s vámi lidi je? Už jste všichni jako zombie?! PROBUĎTE SE!!!!

 

Dovolte mi nyní, abych při zvážení každého slova vyslovil jednu prostou pravdu.

 

Od doby vzpoury neoconů proti Trumpovi Západ nyní přesně kráčí směrem jako nacistické Německo v zhruba polovině třicátých let.

 

Jistě, ideologie je jiná, vyhlédnutý obětní beránek také. Ale způsob myšlení je *přesně* stejný.

 

Stejné příčiny mají stejné důsledky. Tentokrát však na obou stranách existují zbraně, které v případě nasazení přivodí zkázu, kdy by drážďanský holocaust připomínal jen menší jiskru.

 

Před očima máme dojemnou přehlídku „západní solidarity“ nikoli s Velkou Británií či s britským lidem, ale s londýnskou City. Není to dojemné?!

 

Dovolte mi, abych vám položil jednu otázku: co bylo hlavním rysem britské politiky vůči Evropě, řekněme například od středověku?

 

Pravda je taková, vždy se jednalo o zažehnutí válek v Evropě.

A myslíte si, že tentokrát je to jiné?

 

 

Myslíte si, že poučka „nejlepší prediktor budoucího chování je minulé chování“ se na Spojené království nevztahuje?!

 

Dovolte mi, abych vám také připomenul, že když Napoleon a Hitler napadli Rusko, procházela tato země hlubokými krizemi a objektivně byla slabá (můžete si to ověřit!). V obou případech byla tehdy ruská společnost hluboce zmítána vnitřními protiklady a čas k útoku na ní byl zvolen prakticky ideálně.

 

Dnes je tomu jinak.

 

Takže položím tuto jednoduchou otázku: Opravdu chcete jít do války proti vnitřně sjednocenému jadernému Rusku?

 

Myslíte si, že jde o nadsázku?

Přemýšlejte znovu.

 

Pravdou je, že dnešní situace je daleko horší než kubánská raketová krize. Za prvé, během kubánské raketové krize byli na obou stranách racionálně myslící lidé. Dnes v USA neexistuje NA ROZHODUJÍCÍCH MÍSTECH ANI JEDNA JEDINÁ RACIONÁLNÍ OSOBA. Ani jedna! Za druhé, během kubánské raketové krize byly všechny zraky soustředěny na tuto krizi, celá planeta měla pocit, že stojíme na okraji propasti.

 

Dnes se ale zdá, že si nikdo není vědom toho, že směřujeme k válce, možná termonukleární válce, kde se ztráty budou počítat ve stovkách milionů. A to vše kvůli čemu?

 

Protože se lidé na Západě smířili s tím nebo dokonce ani nevědí, že jsou ovládáni sprostým gangem ignorantů a arogantních psychopatů.

 

Stávající situace přinejmenším ukazuje, že

Zastupitelská demokracie nefunguje.

Že respektování práva se vztahuje pouze na slabé a chudé.

Že západní hodnoty byly nyní redukovány na smutný vtip.

Že kapitalismus pro své přežití potřebuje válku a ovládání světa.

Že se anglosionistická říše hroutí a že jedinou otevřenou otázkou zůstává jak a za jakou cenu.

 

Právě teď, když hromadně vyhánějí ruské diplomaty, se cítí velice silní a mužní. Polští a ukrajinští politici prožívají skutečně historický vzestup odvahy a sebevědomí! (když se přitom schovávají za palebnou sílu Anglie)

 

Pravdou je, že se jedná jen o špičku mnohem většího ledovce. Faktem je, že klíčové konzultace na úrovni expertů, které jsou tak zásadní ve vztazích mezi jadernými mocnostmi, byly prakticky již před časem pozastaveny. Zbyla jen horká linka. Ta se používá, když se dvě strany chystají do války. Již řadu měsíců se Rusko a NATO připravují na válku v Evropě. A Rusko je připraveno. NATO určitě není! Má početní převahu a myslí si, že je silné. Pravdou je, že ti drobní členové NATO ani nemají ponětí o tom, co je čeká, když Rusové vstoupí do války, že pidistáty NATO ani neporozumí tomu, co nad nimi přežene. Opravdová akce se bude velmi rychle odehrávat jen mezi USA a Ruskem. Každý konflikt okamžitě přeroste v jaderný. A poprvé za celou svou historii budou USA velmi, velmi tvrdě zasaženy na jejich vlastním území, nejen tedy v Evropě, na Středním východě nebo v Asii.

 

Narodil jsem se v rodině ruského vojáka a celý svůj život jsem studoval ruské a sovětské vojenské záležitosti. Mohu vám jednoznačně slíbit a prosím, nepochybujte o tom ani na vteřinu: Rusko se nepoddá a pokud bude zahnáno do rohu, vymaže celou vaši civilizaci. Rusové opravdu nechtějí válku, bojí se jí (tak jako se jí třeba bát!) a budou dělat všechno, aby se jí vyhnuli. Pokud však na ně zaútočíte, můžete očekávat absolutně zničující reakci. Pokud nevěříte mně, věřte Putinovi, který to sám jasně řekl a kterého v tomto ohledu podporuje přibližně 95% populace. Od nájezdnických výprav z Východu k nacistické invazi do Sovětského svazu se už Rusové poučili a nespolknout další útok, ten ze Západu, zvláště pokud bude podpořen jadernou palebnou silou. Znovu, prosím, velmi, velmi pozorně zvažte Putinova slova: „pokud by neexistovalo Rusko, nemusel by svět vůbec existovat“.

 

A to všechno kvůli čemu? USA a Rusko nemají ŽÁDNÉ objektivní důvody, proč by nespolupracovaly (Rusové jsou naprosto zmateni faktem, že vůdcové USA nevědí, jak se zdá, o tomto prostému faktu zcela nic). Jistě, londýnská City má spoustu důvodů pro to, aby Rusko zmizlo a bylo zticha. Gavin Williamson, nasládlý hoch pověřen „obranou“ Spojeného království, se přece elegantně vyjádřil, že Rusko by mělo „padat a sklapnout pusu“. Vskutku hezké. Dovolte mi dodat, že nic takového se nestane! Britannia se změní na hromadu radioaktivního popela dávno před tím, než Rusko padne a odmlčí se. Taková je prostě realita.

 

Je mi jen záhadou, zda američtí politici skutečně chtějí ztratit svou zemi kvůli malé klice arogantních a pompézních britských oslů, kteří si myslí, že ještě představují impérium? Podívejte se na Borise Johnsona, Theresu Mayovou nebo Gavina Williamsona. Opravdu jste připraveni zemřít na obranu zájmů těchto degenerátů?!

Nechápu to a nikdo v Rusku také ne.

 

Jo, řekne si někdo, vždyť jen vyhodili pár diplomatů. A Rusové udělají totéž. No a co? O tohle právě jde!

 

NEHLEĎ NA TO, KDE JSME, ALE KAM SMĚŘUJEME!

 

Můžete v hlavním městě shromáždit 200 000 lidí, kteří budou demonstrovat proti držení zbraní, ale proč NIKDO NEPROSTEUJE PROTI JADERNÉ VÁLCE?!

 

Co je to s vámi, lidi?!

Co se stalo s tím Západem, kde jsem se v roce 1963 narodil?

 

Můj Bože, tohle už je opravdu konec všeho?

Skutečně jenom já sám vidím, jak se tento zrezivělý vlak pomalu řítí do propasti?

Právě teď se mi zdá, že nás není mnoho.

 

PS: Ano, vím, že pravidla blogosféry nedovolují používat věty sestavené jen z velkých písmen, protože se to považuje za výkřik. Ale právě teď CHCI KŘIČET! Z tohoto důvodu a jen při této příležitosti neváhejte použít velká písmena, pokud máte chuť. Svět by právě teď měl opravdu zaslechnout silný výkřik, byť třeba jen virtuální.

 

Publikováno 26. března 2018 na serveru The Saker

 

Saker je pseudonym, pod kterým píše vynikající geopolitický analytik a odborník na americko-ruské vztahy. To je poprvé, co uveřejnil tak poplašný a silně emotivní rozbor.

 

Zřejmě vstupujeme do fatálního období všech nebezpečí, jaké nemá obdobu.

 

Úterý, 03. duben 2018 07:31 SAKER Svět

Připravil a přeložil Zvědavec (původně uvedeno Jan Vítek, za což se omlouváme)

Literárky.cz