CHYTROST JE MAXIMÁLNÍ PŘIZPŮSOBENÍ SE BLBOSTI.

KOMENTÁŘ - KVĚTEN 2018 (Motto: „Promarněné okamžiky v životě i politice se nikdy nenavracejí." Napoleon Bonaparte.)

Nedávno jsem se opět začetl do knihy Vladimíra Párala Země žen. Na její 252. stránce mě zaujala myšlenka, kterou si dovolím nejenom pro její hloubku ale především pro svojí aktuálnost citovat: „....obyčejný řadový pasivní blbec opakuje jen to, co mu jiní blbci nalili do hlavy, ale kdo si to tam cpe dobrovolně sám, ten už není jen pasivní blbec, ale aktivní idiot, což je nejhorší nebezpečí pro lidstvo!" Po jejím přečtení jsem došel k názoru, že V. Páral se v tomto směru rozhodně nemýlil. Zřejmě dobře zná své papenheimské. Neštěstím pro celou lidskou společnost je skutečnost, že aktivní idioti se začali „množit" řadou geometrickou a nikoliv aritmetickou jak tomu bylo doposud. Chabou omluvou pro nás by snad mohla být pouze skutečnost, že jsme se stali součástí jakéhosi celosvětového trendu, kde silný bere vše a slabý pouze jen to co je mu dovoleno. A byla to právě tato myšlenka, která mě inspirovala k tomuto komentáři.

Je pravdou, že to co se dnes děje okolo nás mnohdy zdravý rozum už nebere. Zdá se totiž jako by lidstvo postihla jakási cílená duševní degenerace projevující se v mnohých případech až vyslovenou demencí. Jakoby ruka „elit" z Bilderbergu začala společnost stále více a více dusit pod krkem. Situace dnes už došla tak daleko, že se plným právem obávám, aby se jednou nestalo to, co se stalo s německými poslanci před více než sedmdesáti lety v nechvalně známém hitlerovském Reichstagu, kde tehdejší hitlerovský ministr propagandy J. Goebbels jim položil otázku: „Chcete máslo nebo kanony?" A naprostá většina přítomných poslanců tehdy freneticky řvala – kanony! Musím přiznat, že ani dnes by mě nikterak nepřekvapilo, kdyby k něčemu podobnému došlo, samozřejmě v jiných paralelách. Když si představím některé naše tzv. „demokratické" prozápadní chytrolíny není se čemu divit. Jejich rektální alpinismus v řadě případů nezná mezí. Je nabíledni, abych parafrázoval kněžnu Libuši, že u některých z nich se jejich blbost až hvězd dotýká! Někteří z těchto lidí se dodnes nevyrovnali s volební prohrou a tak, když není po jejich, se v mnohých případech vydali cestou destruktivní parlamentní činnosti. Dochází tak k častému „kalení vody" a účelové skandalizaci řady osob, které jim tzv. nesedí včetně prezidenta republiky. Jména jako M. Kalousek, J. Farský, P. Gazdík, M. Němcová, M. Jurečka, F. Bartoš a někteří další myslím, že za vše hovoří. Samozřejmě v tom negativním slova smyslu.

Prubířským kamenem naší politické scény z poslední doby byl raketový útok USA, Anglie a Francie na Sýrii. Záminkou se pro něj staly neprověřené informace o údajném použití chemických látek Assadovým režimem proti opozici v syrském městě Důmá. To byl samo o sobě holý nesmysl podobný tomu, co prezentoval před lety britský premiér T. Blair svým žvaněním, že tehdejší irácký Sadámův režim vlastnil zbraně hromadného ničení, což byla lež jako věž. Obdobně se k takovému žvástu v dnešní době propůjčila i současná premiérka Velké Británie T. Mayová snad jen proto, aby potěšila své americké bratry ve zbrani. K nim se přidal i proamericky servilní francouzský prezident E. Makron zřejmě proto, aby se před D. Trampem ukázal v tom nejlepším světle coby budoucí vůdce Evropy, který nahradí A. Merkelovou jak si bláhově myslí. E. Makron si ve svém velikášství snad už ani neuvědomuje, že se může chvástat tak nanejvýše před svojí babičkou. Zapomíná, že na A. Merkelovou stále nemá a hned tak mít nebude.

Zůstává realitou, že žádné seriózní důkazy o Assadově chemickém útoku v syrském městě Důmá předloženy nebyly. Jednalo se o pouhé nepodložené indicie a přesto to USA, Velká Británie a Francie použily jako záminku pro raketový útok na Asádovu Sýrii, a to bez souhlasu Rady bezpečnosti OSN. Je vysloveně antihumánní, že toto nařčení posloužilo k vraždění lidí a ničení infrastruktury země. Je třeba odhalit viníky, kteří na něčí pokyn tuto hrůzu zinscenovali a to pouze, lapidárně řečeno, na základě „jedna paní povídala". Jinak vše zatím nasvědčuje, že šlo jen o pouhou záminku, aby v Sýrii klid nebyl plně v souladu se starým imperialistickým heslem „Rozděl a panuj."

Reakce na tuto událost nedala na sebe dlouho čekat. Cílená protiassadovská a protiruská propaganda díky světovým masmédiím ovládaným Západem si nebrala servítky. Vedle Damašku obviňovala Moskvu a Teherán, coby Assadovy spojence. K nim se s nebývalou rychlostí připojila většina našich maistremovských médií, jakož i našich servilních politiků. U těch nejrůznějších malých a velkých Kalousků to nikterak nepřekvapilo. Překvapilo mě však, když jeden nejmenovaný náš politik prohlásil: „Když to říkal pan Tramp, tak to bude asi pravda." K tomu není co dodat snad pouze přidat: „Blbost kvete v každém věku." Je s podivem, že velmi aktivně se k podpoře útoku na Sýrii stavěli i ministři Stropnický a Šlechtová. Ty musel usměrnit až prezident M. Zeman, který sám útok na Sýrii odsoudil jako kovbojskou akci, když pravil, že Západ neuvěřitelně rozvrtal Střední východ a uvedl jako jeden z mnoha příkladů Irák. V této souvislosti mj. také ocenil, že proti útoku na Irák se stavěl i tehdejší prezident V. Klaus. Dodal, že opakovat podobnou chybu je debilita.

A co říci závěrem? Snad pouze tolik, že prezident M. Zeman dostál svému slibu a vystoupil 21. 4. t. r. na 10. sjezdu KSČM, což bylo přijato přítomnými i přes Zemanovu kritiku ve svém globálu pozitivně. Pozdější zvolení V. Filipa předsedou KSČM je zárukou, že se tato strana bude podílet na podpoře vlády ANO a ČSSD pakliže si ČSSD tuto skutečnost opět nerozmyslí. Jsem názoru, i když V. Filipa osobně nemusím, že s přihlédnutím k současné vnitropolitické situaci v zemi to byla konec konců pro občany a KSČM dobrá volba. Jak si vysoce vážím intelektu J. Skály a jeho principiálních postojů, asi by to pro vedení KSČM nebylo to pravé ořechové. Jestli chce strana opravdu prosperovat, musí se připravit na celou řadu větších a menších kompromisů a to, ať se mně to líbí nebo nelíbí, V. Filip umí. Pokud šlo o třetího kandidáta na předsedu KSČM, myslím, že na tuto funkci by si měla K. Konečná ještě chvíli počkat a přestat se chovat jako Brouk Pytlík - všechno vím, všechno znám! Anebo se snad mýlím? Ale na to již musí odpovědět každý sám!

ING. VÁCLAV SVATEK.

http://severoceskapravda.cz/index.php/kam-jsme-se/1707-koment%C3%A1%C5%99-kv%C4%9Bten-2018