Zneuctil prezident Miloš Zeman památku 17. listopadu?

 

Na Albertov nebyli vpuštěni studenti kvůli akci Bloku proti islámu s účastí prezidenta.

To i jiné se můžeme dočíst  na Novinkách.

 

Ano, k zneuctění památky studentů popravených Němci  v listopadu 1939  a dalších  umučených či jen trpících v koncentračních táborech skutečně došlo. A to již 17. listopadu 2014, kdy pietní akce, jejímž svolavatelem byla UK, konkrétně její rektor, se změnila ve zbabělé a vandalské nejen verbální  napadání prezidenta M. Zemana.

 

Ostudou je, že ani po roce nikdo z vrhačů  vajíček a rajčat, nacožpak z nactiutrhačů, nebyl  odsouzen. Dosud naše slavná spravedlnost ani neví, zda šlo o přestupek nebo trestný čin výtržnictví nebo dokonce o jednání nezávadné. A tak se vyšetřuje a nevyšetřuje a vše jaksi snad dokonce samo sklouzává po koberec.

 

Mezi těmi, kdo pietní vzpomínku na studenty ze 17. listopadu 1939 zneuctili, bylo hodně mladých lidí, pravděpodobně i studentů. Pořadatelů, také studentů, byly asi tři desítky. Ani oni neviděli, kdo tak hrubě narušil pietní akci? Falešná solidarita je snad více než pravda a spravedlnost? Kde jsou záběry kamer z onoho dne? Co dělali dohlížející policisté? Také oni neviděli žádného z narušitelů pietní akce?

 

A tak z ostudy je pytel. Vykračuje si i v něm nejen svolavatel, ale také orgány činné v trestním řízení, o médiích ani nemluvě. Vypadá to, že by rády  nějaké malinké zneuctění pietní akce,  alespoň té letošní, hodily na hlavu prezidenta. To barbarské zneuctění piety v roce 2014 je mimo jejich pozornost. Vůbec jim zřejmě nevadí, že spravedlnosti nebylo učiněno zadost ani po roce. Přesto se již se začínají zastřelovat na jinou hlavu, z které by tak či onak rády udělaly viníka. Ve skutečnosti nejde o ojedinělé výstřely, ale o koordinované a řízené salvy, které protivníka, kdo že jim je?, samozřejmě pan prezident, mají destruovat. Ostuda nepadá na hlavu prezidenta, ale na zdivočelou mečku snažící se ulovit jeho skalp.

 

J. Kovář