Zatímco německé obyvatelstvo bylo po válce přesídleno, miliony Židů a miliony Slovanů Němci vyhnali ze života

 

Německé obyvatelstvo z Polska, Československa, Maďarska bylo po válce přesídleno do Německa. Jedním z hlavních důvodů bylo znemožnit, aby německé menšiny byly v budoucnosti opět zneužity k rozpoutání války.


Páni z landsmanšaftu hbitě termín přesídlení nahradili pojmem "vyhnání". Pláčou nad svým osudem dodnes. A nemohou se vyplakat. Ze sebe dělají nyní oběti a z nás zločince. Viní nás, a nejen oni, ale i někteří němečtí a rakouští politici, podle potřeby buď jen z válečných zločinů, případně ze zločinů proti lidskosti a dokonce i z genocidy, Ze všeho, co dělali sami ve velkém, nebo alespoň se na tomto díle panského národa podíleli, viní nás. Překrucují pravdu, zamlčují ji, pokud jde o jejich do nebe volající zločiny, a na nás ukazují jako na ty nehodné.


Skutečně zapomněli snad na to, že i oni pomáhali vyhánět židovské a slovanské obyvatelstvo nejen z jejich domovů, ale ze života vůbec? Židů takto Němci vyhnali asi 6 milionů a slovanské obyvatelstvo vyhnané ze života se počítá na více než 10-15 milionů lidí. Jen Poláci uvádějí, že jejich ztráty, způsobené jim Němci, přesahovaly 6 milionů obyvatel. Sověti mluvili o více než 20 milionů občanů, kteří byli Němci zavražděni nebo padli v bojích proti Němcům a jejich spojencům. Rusko nedávno upřesnilo tyto ztráty a uvádí, že druhou světovou válku zaplatilo životem asi 25 milionů lidí.

 

Kdyby se Poláci, Rusové, Jihoslované a Čechoslováci měli mstít na německém národu, kolik Němců by válku přežilo? Napadlo to někdy pány z landsmanšaftu? Na takové myšlenky asi nemají čas. Pláčou stále jen a jen nad sebou a dodatečně zvyšují počet svých oběti.


Přesídleným Němcům a jejich potomkům by proto slušelo více pokání nad smrtí více než dvaceti milionů lidí, z nichž mnohé sami osobně pomáhali vyhnat ze života do smrti. Kdy uslyšíme landsmany naříkat a pronášet opakovaně slova mea culpa, mea maxima culpa?