Západ píše učebnici pro svůj vlastní rozvrat

Ljubov Ljulko

 

USA vyvolávají na postsovětském území barevné revoluce, dusí Rusko sankcemi a ohrožují jeho celistvost. Rusko musí najít patřičnou odpověď. Napovídá ji sám Západ. Západní media píší učebnici o rozvratu svých států a spojenectví.

 

Sky News oznamuje, že se jeden z hlavních poradců Merkelové Norbert Röttgen obává snahy ruské vlády platit protievropskou lobby ve Velké Británii. Toto vyhlášení není neopodstatněné. V říjnu 2012 jeden z vůdců Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP) Farage řekl, že Rusko a Velká Británie mají společný úkol – zastavovat německou hegemonii. Dnes je možno najít společné zájmy i se skotskými nacionalisty, například ve věci využití precedentu Krymu pro zdůvodnění odchodu Skotska ze Spojeného království.

 

Možná už Rusko na takové strany platí. Proběhla informace o půjčce straně Marine Le Penové (NF) První česko-ruskou bankou, jejíž hlavní úřadovna je v Moskvě. Le Penová nazvala tyto řeči urážlivými. Ale kdo ví…  Alexej Fenenko z fakulty světové politiky Moskevské státní univerzity se ptá: „Co je špatného na tom, že Rusko bude platit protievropskou lobby? Když oni platí ruskou opozici, nemá Rusko právo platit protievropskou lobby?“

 

Kandidáty na takovou podporu mohu vedle francouzské Národní fronty být ještě maďarská Jobbik, bulharská Ataka, italská Pět hvězd nebo španělská PODEMOS. Tyto strany představují ve svých zemích reálnou politickou sílu a podporují Rusko v záležitosti Krymu. je třeba s poslanci těchto stran pracovat a zvát je do Ruska.

 

Fenenko dále uvedl, že se ze současného Ruska vytratila zkušenost pro práci s opozicí v jiných zemích. Sovětský svaz vydatně financoval komunistické hnutí ve světě a sám měl podporu. Dnešní Rusko nepracuje dokonce ani v Německu s tamní sociální demokracií, přičemž jsou tam s toto stranou tradičně přátelské vztahy. Putin nezve vůdce německé sociální demokracie do Kremlu. Prezident Hollande tak učinil utajeně před Merkelovou ihned po svém nástupu do funkce.

 

Fenenko upozornil: „Je třeba se učit u Američanů neukládat všechna vejce do jednoho košíku. To, co děláme pouze se současnou vládou, v tom je samozřejmě plus – naděje, že získáme partnera. Na druhou stranu je v tom mínus – nemáme pojistku pro případ, že přijde k vládě opozice a vláda náhle změní svůj přístup.“

 

Musí se také podporovat občanská hnutí. Vydání Politico se domnívá, že ruská vláda podporuje hnutí za odtržení Texasu. Prý v poslední době dochází k „nezadržitelnému oživení“ péče Ruska o jihozápad USA. Jeden z vůdců Texaského nacionalistického hnutí Nathan Smith byl nedávno v Petrohradě na fóru hnutí podporujících Rusko. Přitom list připomenul, že předseda čečenského parlamentu Abdurachmanov vyzval k dodávkám zbraní Mexiku, jestliže USA zásobují zbraněmi Ukrajinu. Území Kalifornie, Nového Mexika, Arizona, Nevady, Utahu, Colorada a část Wyomingu byla podle vyjádření Abdurachmanova Spojenými státy anektována.

 

Ano, i takto se může jejich loď rozhoupat. Mnohokrát v minulosti to fungovalo. Například německý ministr zahraničí Zimmerman před první světovou válkou sdělil mexické vládě, že pokud USA vstoupí do války, dá Německo Mexiku peníze na dobytí ztracených území – států Nové Mexiko, Texas a Arizona. Politico má zato, že to oddálilo vstup USA do války.

 

Nějaké snahy o vliv zde již jsou, například Řecko – patrně vůlí boží dosazená SYRIZA, země pravoslavná, kolébka slovanské písemnosti, historický přítel Ruska. Zde se už Západ škubnul: kvůli obavám z posílení vlivu Ruska na Řecko může Evropa žádostem Řecka o pomoc vyjít vstříc, jak píše Focus Online v článku „Takto zákeřně rozkládá Putin Evropu“.

 

Autor uvažuje, že Putin dokonce nemusí dělat nic. Může jen využívat sympatie, které má. Ovšem konat je třeba. Například půjčka 5 miliard na potrubí Tureckého proudu. Není přímá, ale v dlouhodobé perspektivě je to pozitivní pro tvářnost Ruska. A právě toto nemůže Řecku poskytnout Evropská unie. Podpora Řecka je pro Rusko velmi perspektivní kartou.

 

V Rusku existuje i opačný názor. Například poslanec Státní dumy Fjodorov je přesvědčen, že Rusko je stát nasměrovaný na vnitřní rozvoj. Německo, Francie, Anglie, USA jsou orientovány k rozvoji na úkor druhých národů. V technologii svého státního zřízení mají zakomponován fašismus. Podle nich mají lidé v Americe žít lépe z kořistění jiných zemí, Číny, Indie, atd.

 

Přirozeně by západní media ráda převedla na Rusko své technologie. Jenže ruská technologie je jiná. Rusko je největší země světa zásluhou obranné politiky a ochrany národů před agresí Anglie, Německa a jiných loupeživých chytráků.

 

Převzato z Pravda.ru

outsidermedia