Žádný mluvčí ani komentátor nesmí vyvolávat dojem „Hitlera humanisty“

 

Americký mluvčí Sean Spicer a český komentátor Jandourek svými tvrzeními, že Hitler si nedovolil to,co president Asád, přivedli na svět naprostou historickou lež, kterou by snad měly prověřovat u nás v případě pana Jandourka orgány činné v trestním řízení jako poplašnou zprávu nebo vyvolávání dojmu popírání holocaustu.

 

Jejich profesní lež  nejen vyvolává dojem jakéhosi "zlidšťování osoby Hitlera" vůči presidentu Bašáru Al-Asádovi. Ponechejme stranou pachatele chemického útoku v Sýrii,neboť nikdo zatím neprokázal pravého vinníka.

 

Zde jde o něco zcela jiného. Pánové Spicer i Jandourek vyvolali dojem, jakoby válečný zločinec Hitler se býval choval rytířsky vůči vlastnímu obyvatelstvu, přičemž trestuhodně pomíjejí miliony jeho jinonárodních obětí, počínaje židovským národem, dále všemi Slovany, a konče příslušníky téměř všech evropských národů!

 

Opak je pravdou. Hitler nepoužil plyn na frontě ze žádných humanistických důvodů! Bláboly o tom, že prý jej k tomuto embargu motivovala jeho vlastní zkušenost z I.války,kdy byl zasažen yperitem, neobstojí. I lékaři jeho postižení vykládají protichůdně - jedni jako následek plynového útoku, druzí jako následek výbuchu granátu...

 

Hitler  naproti tomu dobře věděl, že plyn na frontě může být velmi dvojsečná zbraň, a že může zaáhnout nejen protivníka,ale také vlastní jednotky při nesprávném nasazení. Důvod nepoužít plyn byl zcela jednoznačně taktický, nikoli humanitní.

 

Dále, komentátor i mluvčí zapomínají- z viditelné neznalosti reálií III. říše! - ,na skutečnost, že Hitler a jeho kamarila vyhlásili tzv. norimberské zákony, kterými povýšili německý národ nad ostatní národy světa. Hitler tudíž nemohl vůči Herrenvolku ("panskému národu") použít represivní zbraně tohoto typu - ať již plyn, baktérie nebo další hrůzné prostředky. 

 

Hitler tyto infernální zbraně použil jen vůči tzv."nižším rasám" - a právě toto nevadí pánům Spicerovi a Jandourkovi, toto  nepřípustně bagatelizují. Dopouštějí se tak jednoznačné urážky nejen těchto obětí Osvětimi a další táborů smrti, nýbrž pohrdají také pozůstalými po těchto obětech a jejich příbuznými.

 

Statisíce pozůstalých po obětech holocaustu a genocidy Hitlerovy říše tak mají morální právo plivnout do tváře těmto pánům a žádat satisfakci.

A média, která dopouštějí taková prohlášení, by se měla kát a sypat popel na své touto pomluvou zahnojené hlavy.

 

Dr.Jiří Jaroš Nickelli,

pozůstalý po oběti gestapa,příbuzný obětí Osvětimi