Za koho vůbec mluví nejvyšší představitelé vlády a ČSSD, Sobotka a Chovanec ?

Jiřina Holotová

28.1.2016   Rukojmí

 

Není v poslední době den, kdy se neobjeví nějaká pikantní událost, výrok, nebo kuriózní zpráva, která rozvíří hladinu veřejného mínění. V poslední době se s nimi roztrhl pytel.Všimla jsem si, že intenzita pikantérií narostla významně po hackerském útoku na mail premiéra. Nejen, že se odtud veřejnost dozvěděla, jak se dělá vládní politika a co se chystá na ohlupování národa, většina lidí si naprosto zřetelně uvědomila, že premiér Sobotka nestojí za svými voliči, není pevný v kramflecích a submisivně vystupuje směrem k představitelům EU.

 

Hodně mě pobavilo, jak "radil" Cameronovi, aby Velká Británie zůstala v EU, tahle schůzka byla jedna velká trapnost a zbytečnost. Věřím, že Cameron, který také není typem upřímného politika, ale má úplně jiné zkušenosti s EU a především daleko větší problémy ve své zemi, byl rád, že už měl oficiality za sebou a mohl se věnovat něčemu důležitějšímu. Pan Sobotka chce zřejmě taky poradit Merkelové, protože ji zve k nám do ČR. Nevím, o čem ti dva mohou jednat a jaký to bude mít pro koho užitek a význam, ale k tomu, aby jí tu mazal med kolem úst jménem ČR, nemá Sobotka podporu veřejnosti. Měl by mu někdo, třeba jeho poradce Novotný říci, jaké mínění mají občané. Nikdo tu před ní na zadek opravdu nepadne a nikdo tu člověka, který otevřel dveře migrantské kriminalitě a organizovanému zločinu, nechce!

 

Pokud v úvodu hovořím o každodenních pikantních událostech, výrocích nebo kuriozitách z našich mediálních zdrojů, mám tím na mysli všechny ty večerníčky, pohádky, instruktážní programy, samčí pudy, ale taky kalašnikovy aj. výmysly a perly politiků. Člověk se tomu pomalu musí jen smát. Ono to ale vůbec k smíchu není.

 

Všimli jste si, jak se Sobotka od doby uniklých mailů změnil? Nejdříve řekl, že se nedá zastrašit a teď už strachy ani nedýchá, dokonce neumí pochopit kontext mluveného slova a nadsázku. Vadí mi, že si vše vyřizuje skrze nás lidi, my jsme do všeho zatahováni. Proč si to nevyříká rovnou se Zemanem, jako chlap s chlapem? Okamžitě bych mu volala a ptala se, co to mělo být a že si nepřeji takové výroky. To ale premiér ne, na to je příliš velký sralbotka! Raději do toho zamotat veřejnost a dávat obecná prohlášení.

 

Proto mne hodně, jako občanku této země, urazilo, jak se opět vyjádřil, hned druhý den "po kalašnikovi" ve svém projevu ve slovenské Seredi při příležitosti otevření muzea holocaustu. "Hrůzné činy nacismu nesmí být zapomenuty." S tím se dá naprosto souhlasit, pokud by nepokračoval dále: "Připomínání je mimořádně aktuální zvláště v dnešní době, kdy nejrůznější extremisté, xenofobové a rasisté šíří se vzrůstající intenzitou ve společnosti nenávist a strach. Je odpovědností nás všech, abychom podobnému šíření zla bránili..." přihřál si polívčičku a ještě to napsal na svůj fb profil! Odkaz na celou informaci ZDE

 

A já se ptám. Kdo šíří ve společnosti nenávist, zlo a strach? Jsou to lidé, kteří oprávněně kritizují postupy vlády a především Evropské unie a jiných organizací v otázce migrace? Jsou to občané, kteří vyjadřují obavy, upozorňují na nebezpečí, kritizují, píší, demonstrují? Jsou to strany a občanská hnutí, která nesouhlasí? Jsme to opravdu my, občané vidící a cítící velké nebezpečí pro svou zemi, kdo je tak nebezpečný? Má premiér vůbec nějaké reálné představy a informace o tom, co chtějí lidi a co se skutečně děje ve světě a kolem nás, jaké důsledky můžeme zanedlouho pocítit my i další generace?

 

Aby toho nebylo málo, připojím ještě zkrácené video z OVM na ČT, kde další představitel vlády a ČSSD Chovanec vysvětluje, jak si představuje kontrolu na internetu a proč to dělá, m.j. říká: "Není možné, aby tady někdo vydíral stát, vydíral lidi...". Osobně mi hodně zajímá, kdo tady vydírá stát? Předpokládám, že ministr myslel stejně jako premiér m.j. i ty, kteří nesouhlasí "s jejich" politikou, kteří je kritizují, nebojí se napsat své názory k jejich článkům a vyjádřením, nebojí se psát na jejich profily,na profily jejich stran, dokáží oponovat, nesouhlasit a to někdy opravdu tvrdě.

 

Můj názor je, že lidi nevydírají stát, ale že stát vydírá občany! Vydírá je svou ostudnou politikou, svými rozhodnutími, svými výroky, svojí ignorací a povýšeností. Za většinu z nás tihle pánové opravdu nemluví a především to platí v případě premiéra, který je od občanů naprosto odtržen.