Výměna elit. Michail Chazin o začátku globálních změn v politice a ekonomice.

 

O Brexitu bylo napsáno vše. Ale jaksi povrchně, v penězích a cifrách. Zatímco britský útěk je součástí globálního procesu, soudí Michail Chazin. Mění se elity a mění se principy řízení světa.

 

Referendum ve Velké Británii je výsledkem velmi složitého procesu, který začal před dlouhou dobou. Dnes můžeme vidět velmi dobře, jak úředníci EU, zástupci takzvané občanské společnosti a novináři soptí na nezodpovědnosti Camerona, který si dovolil referendum s takovou nebezpečnou otázkou, aniž by si byl jistý jeho výsledkem.

 

Připomínám, že Cameron uspořádal referendum v situaci, kdy se Spojené království snažilo vyvinout tlak na představitele evropské byrokracie, z části, aby se zabránilo podepsání aktualizace společenství. Evropští byrokraté, kteří jsou zcela pod kontrolou světové finanční elity, dokonce odmítli o čemkoli diskutovat. Pak byl Cameron nucen dát ultimátum takovým způsobem, aby byla evropská byrokracie nucena se vrátit k této otázce.

 

Ultimatum bylo netriviální - když bude podepsána smlouva, Velká Británie z Evropské unie odejde. Stručně řečeno, Evropská unie šla na vážné ústupky - Velká Británie  obdržela nová dodatečná práva v rámci Evropské unie, ale Cameron už vypustil myšlenku referenda,  a pak už bylo jeho odmítání nějak nepříjemné. V době, kdy se připravovalo, si každý myslel, že téma je už zastaralé a výsledek zřejmý - každý chce být v Evropské unii.

 

Nicméně, na jedné straně zdá se působil Trump, na druhé straně, způsobila globální finanční elita těžkou ránu Británii prostřednictvím tzv. panamské dokumentace. Rozhodli se vykuchat Londýn jako finanční centrum, ve prospěch nadnárodních finančních institucí. A v této situaci začaly britské elity vážně přemýšlet nad tím  - zda je nutné udržovat vztah s Evropskou unií, která kontroluje činnost elit a dovoluje si odebírat Británii peníze. A z tohoto důvodu, zdá se, bylo rozhodnuto, že je nutné z Evropské unie opravdu odejít.

 

To, co ukázalo hlasování 52 na 48, je jen důsledkem nedostatku času. S největší pravděpodobností, pokud by se referendum konalo později, těch, kteří chtějí vystoupit z Evropské unie, by bylo víc. A z tohoto důvodu je výsledek hlasování je velmi odhalující. Ukazuje – že finančních globalistickým elitám narostla protiváha regionálních elit. S největší pravděpodobností bude dalším krokem to, že Spojené státy budou hlasovat pro Trumpa. Mimochodem je vidět, že stejné síly, a sice regionální elity a nadnárodní finanční elity, to provádějí stejnými metodami. Povšimněte si: masakr v USA v Orlandu, ve Velké Británii je zabita členka parlamentu. Ve Spojených státech mají tyto metody větší měřítko, ale tato země miluje podívanou.

 

Jaké zde může být poučení pro naši zemi. Pro naši zemi je to další lekce – u nás také řídí zemi skupina, která je dceřinou společností nadnárodních finančních elit. Je to tým Gajdara, Čubajse. Jsou to lidé, kteří byli ve Spojených státech za Clintonovy a Buschovy administrativy. Jsou to lidé, kteří byli v Londýně. Jsou to lidé, kteří jsou nyní v Německu – je to Merkelová ...

 

Vidíme, že ve všech zemích postupně tyto skupiny odstraňují. Musíme být připraveni na skutečnost, že za prvé - ve všech zemích, s nimiž chceme udržovat vztah, v Londýně, ve Spojených státech (v Německu se to teprve chystá) – přicházejí lidé, pro které je "finančník" - sprosté slovo. Pokud chceme, aby zrušili sankce, aby nás opět začali pouštět do slušných domů, musíme nyní vytvořit elitní institucionální skupiny, které budou pracovat, ale nebudou záviset na finančních strukturách. Nemáme nic takového. Nemáme ani strany, ani mocné univerzity, ani příslušné elitní skupiny, které by byly nezávislé na finančnících. Proto je hlavním cílem, který dnes stojí před administrativou a před prezidentem, zejména v rámci předvolební kampaně za každou cenu vytvořit ve Státní dumě – protlačit sem strany, a nejlépe dvě, které se mohou stát partnerem klíčových zemí (Velké Británie v budoucích podmínkách). Ani s "Jednotným Ruskem", ani s komunisty, nebude Washington, ani  Londýn spolupracovat.

Мichail Chazin ,  29.června

http://worldcrisis.ru/crisis/wc_2382015

Pro České národní listy volně a kráceně přeložil P. Rejf