Vydávat komunisty za pátou kolonu dokáže jen politruk fantasta


/K.Steigerwald, MF Dnes 1.III.2014 ",I komunisti jsou pátá kolona"/


"Tož jsme se zas dočetli v tý Mladý frontě, paní Müllerová", opáčil Švejk nad ranní kávou, "prej voni pan Steigerwald tam píšou, jaká pátá kolona sou ty komunisti, dyk v tom Španělsku ten caudillo chtěl vyvraždit milion republikánů, a voni uprchli do Mexika a do Sajuzu, né ? Pak jich bylo půl miliónu v Mexiku a necelýho půl miliónu v tom Sajuzu, co ho teď tak stírá ten pán..."


Než dosti literární mytologie. Pan Steigerwald v MF Dnes (čti Heute) předestírá fantaskní "mediální paobraz" (termín vynalezený velmi přiléhavě panem redaktorem dr. Plockem z Kulturních novin) věčného a úhlavního nepřítele světa - bolševiků - a Rusů! Historik by předeslal - "Nic nového pod sluncem ("Nihil novi sub sole" antických spisovatelů). Tyto paobrazy známe z protektorátu. Malovali je svým pery Moravec, Lažnovský, Krychtálek, Kožíšek, Vajtauer, a jak se všichni ti kolaboranti jmenovali. Já používám ve vzácné shodě s naším úhlavním "přítelem lidu" Posseltem termín jím vytvořený - "protiobraz" /"Antibild"/. Pan Steigerwald byl v tomto ohledu lepší nežli český génius Jára da Cimrmann. Vytvořil nejen paobraz, ale rovnou protiobraz moderních dějin.


Začal správně ! - pravdivým výkladem o původu termínu "pátá kolona",bylo to tak, generál Mola byl skutečně jedním z těch netvorů frankistické teroristické války proti španělským republikánům, který vynalezl tento termín. Ostatně co se španělské války týče, doporučuji objektivní dílo španělského notáře, nerepublikána o zvěrstvech frankistů, vydané již za I.ČSR, Antonia Ruize Villaplany "Přísežně potvrzuji..." z roku 1937. Aspoň nemohu být viněn germanopolitruky z doporučování "bolševického pramene" nicht wahr, meine Herren?


Ovšem pak pan autor pokračoval velešpatně, - řekl by historik, a zmatečně - pravil by právník. My jsme trpěli pátou kolonou dvakrát, ale nikoli tak, jak to vymyslel pan autor. Poprvé jsme trpěli pátou kolonou Němců za Rakouska, a skončilo to krvavým bojem o národnostní práva a svržením korunovace mocnáře. Podruhé jsme trpěli pátou kolonou sudeťáků za Mnichova a protektorátu, který jsme nazývali protentokrát.


Zde si dovolím malý exkurs. Za "komunismu", neboli "lidové demokracie"(terminologický nonsens), a potom "socialismu" (komunismus vybudován nebyl, což přiznávali sami komunisté, není-liž pravda?) zde byla vládnoucí třída proletářů s politickým předvojem KSČ. Nebyl to totalitní stát jako reich, nýbrž autoritativní stát velmi zhruba daleko mírnějšího typu, než Itálie Mussoliniho (do doby obsazení reichem). I federáti reichu nebyli "totalitními státy" s výjimkou Chorvatska. Byly to fašistické autoritativní státy. Totalitní státy měli Japonci a Němci.(Později Argentina a Chile po Pinochetovi.) To jen pro přesnost. U Stalinského SSSR lze o totalitarismu přes všechny určité hrůzy opět diskutovat. Byl to vrcholně autoritativní stát s prvky totalitních systémů, ale mám za to, že systémy Hitlera, Hirohita, Paveliče, Franca, Peróna, a Pinocheta byly brutálnější. Gulagy SSSR byly v mnohém strašné, ale byly strašnější než Paveličovy a Pinochetovy koncentráky, a než vraždění v Argentině, házením tisíců živých lidí krokodýlům do La Platy?? Nebo systém Pol Pota, vydávajícího se za "rudý", ale nemajícího nic společného se skutečným komunismem?? Komunisté totiž nebyli rasisté, nehlásali panskou rasu a nevyhlazovali jiné podle rasové příslušnosti. Neměli a nemohou mít Norimberský soud. Soud v Haagu pak soudí jiné věci - ne systémovou vyvražďovací ideologii, jako v Norimberku. Toto by si měli ujasnit všichni publicisté, kteří dnes bubnují na proražený buben nevědeckého antikomunismu. (Antikomunismus vědecký zde neúspěšně propagoval kdysi dávno socialista dr. Vyvadil...Zatím byly pouze vytvořeny alternativní nauky strukturální sociologie a strukturální antropologie, které se pokoušejí zastupovat tradiční marx-leninismus. U nás byla tato nauka nahrazena politruckou paideologií havlismu-schwarzenbergismu, která má k vědě tak daleko, jako my k jiným galaxiím.).


Než zpět k autorově "páté koloně komunistů a Rusů". Už samo spojování těchto dvou entit je pavědecké, neodborné, zavádějící a scestné. Porovnávat etnické Rusko a zaniklý SSSR je stejně scestné. A už vůbec neporovnatelná je politika a ideologie SSSR a nástupnické Ruské federace natož komplexu SNS! Autor mísí historii carismu, velkoruské politiky, sovětskou ideologii a jakýsi vymyšlený imperialismus Rusů do ideologického „paobrazu Rusů a jejich sluhů v rámci komunistické internacionály". To je protiobraz dějin, který vyhovuje u nás snad jen panu Schwarzenbergovi s jeho nejnovějším pojetím "prezidenta Putina jako novodobého hitlerovce dějin" (??!!). Zhovadilosti tohoto formátu jsou čtenářům MF Dnes předkládány jako zjevené pravdy. Autor vytváří katastrofický obraz vymyšleného stavu, kdy "až bude Rus v Užhorodu (??) bude chtít hájit ohrožené Rusy v Karlových Varech"(??) přesně ve stylu novodobého Hitlera. Vše doplňuje autor odkazy na komunistku Semelovou a "přichylování se k ruskému dubisku". Bodejť - zde se autor nepokrytě prošvejkovává dějinami. K "rakousko-německému dubisku" jsme byli přichýleni už dvakrát.Pokaždé to stálo tisíce mrtvých.Máme-li nesmyslně počítat živé mrtvé, tak srpnová okupace nás stála nepoměrně méně mrtvých - a nešlo o ruskou okupaci, ale o bratrskou, včetně "Germánů, co stříleli u Stalingradu do vzduchu", pane Steigerwalde.

(Samozřejmě, každý mrtvý je obraz zločinu...neobhajujeme jednotlivé zločiny ani jedné či druhé strany.)

Zkrátka a dobře - pan Stegerwald vytvořil politrucký protiobraz a děsivou futurologickou vizi našeho osudu pod "panruskou panbolševickou knutou." Tak to dělali jesuité pro poddané sedláky, když malovali peklo a chřestili pekelnými řetězy. V tomto našem světě, kde jiný učenec, pan Komárek, píše stati o masových vrazích Churchillovi a Trumanovi, už se nemusíme divit vůbec ani tomuto protiobrazu dějin pana Steigerwalda. Vždyť přece "Rusové a bolševici jedno jsou - a od ďábla jsou". To je přece ta mantra,kterou se pan autor snaží natlouci do tvrdých českých palic, ne?


Hitler říkával o Češich: "pokud tu ještě jsou, budou vždy ohniskem husitsko-bolševické zkázy". Pan Steigerwald to rozšířil na celé Rusko. Jak prosté. Dr. Goebbels se raduje a jásá. Ten zas říkal: Nebylo by nám k užitku, kdybychom pro Čechy psali my sami. Češi by nám nevěřili". Tak si na to dnešní Goebbelsové zjednali své nové "české novináře". A my "kacíři, husité a bolševici" nevěříme ani pánům Steigerwaldům, ani pánům Komárkům, ani pánům Doležalům, ani pánům Palatům, kteří tlučou všichni na jeden jediný buben primitivního antikomunismu. Jak na něj tloukli protektorátní novináři, když reichu teklo do bot. Proč nezaloží pan Steigerwald Ligu proti bolševismu ? Proč neudělá znovu výstavu "Bolševický ráj - nebo Ruský ráj"?? Tradici protektorátu už zde má. Jak vyšitou.


Jiří Jaroš Nickelli, předseda ČSBS Boskovice

Autor ani jeho rodina nikdy nebyli členy KSČ, mají čistá lustrační osvědčení. Jeho rodina byla za socialismu tvrdě persekvována, včetně majetkových konfiskací, a poslání příbuzného odbojáře do Jáchymova.