Volební bojkot, nebo jen prázdné divadlo…

 

Druhé kolo senátních voleb začíná. Hraje se opět  špatné divadelní představení. Diváci nechodí. Volby se stávají zcela zbytečnými. Většina voličů zůstává raději doma, odmítají hrát statisty v tomto divadélku. Nizoučká volební účast je toho dokladem. Nabízí se výraz trapnost či „volební bojkot “. Nebudu falešným prorokem, když si tipnu volební účast v těchto volbách do Senátu,  kolem 15 - 20% voličů.  Takže vítězi tohoto nepoctivého, trapného divadélka,  bude stačit  jen desetina hlasů oprávněných voličů. V posledních volbách do Senátu PČR (2014) přišlo k volebním urnám a tedy rozhodovalo o vítězi, necelých 17% voličů.  83 % voličů zůstalo raději doma. Vítězi voleb tedy stačilo  jen necelých 10% voličů. 

 

Ta všemoudrá EU,  jindy tak důsledná   při sčítání volebních hlasů v Rusku,  Bělorusku, na Kubě, či ve Venezuele, je při těchto našich „volbách“ postižená slepotou. Proto nikdo z evropských politiků (ze zemí EU) si  nebude stěžovat na nízkou účast,  či na průběh našich voleb. 

 

Připomínám, že v Rusku (RF) při nedávných volbách do Dumy přišlo kolem 50% voličů. Tedy  podstatněji mnohem více voličů, než u nás v České republice. Obdobně, jako v Maďarsku,  tam přišlo k referendu 40% voličů, přitom právě tato účast byla  těmi moudrými evropskými, či našimi politiky kritizována.

 

Také ta hra na rovnost hlasů, je nepoctivá. Kandidáti si nejsou rovni. Jedni mohou usednout ve veřejnoprávní televizi a představit se voličům, ti ostatní se mohou voličům jen představit tak někde na chodníku, nebo v okrajové regionální TV. To nemluvě o značné finanční podpoře některých kandidátů ze státní pokladny. Tedy z kapes i těch, kteří tyto kandidáty odmítají, či dokonce vůbec nechodí k volbám.

Proto chápu i ten již neskrývaný bojkot  těch našich senátních voleb.

 

 

Přemysl Votava

(Národní socialisté – LEV21)