Vlastní facka k 70. výročí konce války

 

            Když druhá světová válka skončila „chodili ještě po horách“. Narodili se se zpožděním a dokonce velkým. Teprve dnes jsou dospělými. Konec války sami nepoznali. Prokázali, že toho vědí tak málo, že ani nevědí, že toho málo vědí. Nahrazují to ideologickou záští.

 

          Její předseda si dal na klopu kabátu odznak nezávislého Tibetu s otrokářsko  feudálním řádem. Ukazoval prostřední prst své ruky. Oficiální pozvání na zahájení olympijských her v Pekingu odmítl a dostal se tam podvodně jako člen české olympijské výpravy. Měl zásadu „Zatloukej, zatloukej, zatloukej“  V té době byla předsedkyní Sněmovny Parlamentu České republiky. Ach, kde ty doby jsou. Může být hrdá, i když jen sama před sebou, že byla členem vedení ODS, kterému se dlouho dařilo manipulovat občany. Ach, kde ty doby jsou. Dnes má ODS nad sebou Damoklův meč, že nedosáhne ve volbách ani 5 %, kterých je třeba, aby se dostala do Sněmovny. To je „ksteku“: Miroslava Němcová (1952). Vedle ní Miroslav Kalousek (1960), politický cestovatel z povolání, který by jistě v závodech v převlékání stranických dresů stanul na stupni vítězů.

 

          Oba začali vykřikovat, že oslav 70. výročí konce druhé světové války v Moskvě se    nezúčastní představitel žádného státu NATO a EU a že prezident ČR Zeman se oslav v Moskvě nesmí účastnit. Připnuli si Topolánkův odznak nezávislého Tibetu „v modrém“.  Bylo to v době, kdy z členského státu NATO – Řecka, přišla zpráva, že představitel Řecka se zúčastní. V době, kdy média rozšířila zprávu, že oslav v Moskvě se účastní prezident členského státu EU Kypru. Bylo to i po oznámení předsedkyně vlády členského státu NATO a EU Německa, že na oslavy do Moskvy přiletí po vojenské přehlídce. 

 

          K pokřikujícím v ČR se změkle přidali členové koaliční vlády ČSSD-ANO-KDU ČSL. Udělali plichtu. Prezidentu Zemanovi cestu na oslavy 70. výročí konce druhé světové války v Moskvě schválili, ale bez účasti na vojenské přehlídce.      To je Topolánkova účast na Olympiádě v Pekingu „v modrém“.

 

          U příležitosti oslav 70. výročí vítězství nad nacistickým Německem byl v Moskvě prezident největší ekonomické mocnosti světa ČLR. Prezident druhé nejlidnatější země světa Indie. Ministr obrany Brazílie. Předsedové vlád členských  států NATO Francie a Itálie. Předseda Parlamentu členského státu NATO Řecka. Z členských států EU prezident Kypru Nikos Anastasiadis, president ČR Miloš Zeman, předseda vlády SR Robert Fico a předseda vlády Slovinska. Mnoho států, včetně USA,  zastupovali jejich velvyslanci. S nimi tam byl Pan Ki-mun, generální tajemník OSN, sdružující všechny státy.světa.

 

Na oslavách v Moskvě k 70. výročí konce Druhé světové války byli představitelé poloviny obyvatelstva Zeměkoule. Pokřikující se rychlým pohybem  vlastních rukou dotkli své tváře.

                                                

 

Autor Ing. Jiří Sobotka, CSc. – NE účasti ČR ve válkách