Ve Spojených státech probíhá barevná revoluce

 

The Saker

1.2.2017  

 

Jeden ruský vtip zní takto: „Otázka: Proč nemůže být barevná revoluce ve Spojených státech? Odpověď: Protože ve Spojených státech nejsou americká velvyslanectví.“

 

Možná je to legrační, ano, ale fakticky je to mylné: Domnívám se, že právě teď probíhá pokus o barevnou revoluci v USA.

 

Zdá se, že na webu Politico mají stejný názor. Viz jejich nedávná zpráva zde.

 

Zatímco jsem již v říjnu loňského roku, měsíc před volbami, předvídal, že „USA budou čelit nejhorší krizi v historii“, musím přiznat, že jsem překvapen a ohromen silou a rozsahem boje, který se nám odehrává přímo před našima očima. Nyní je jasné, že neokonzervativci skutečně vyhlásili válku proti Trumpovi a někteří, jako třeba Paul Craig Roberts, věří tomu, že jim Trump jejich laskavost vrátil. Pevně doufám, že má pravdu.

 

Podívejme se na jeden názorný příklad:

 

Americké zpravodajské služby nyní vyšetřují svého vlastního šéfa! Ano, podle posledních zpráv, FBI, CIA, Národní bezpečnostní úřad a Ministerstvo financí nyní vyšetřují telefonní hovory mezi generálem Flynnem a ruským velvyslancem Sergejem Kislyakem.

 

Podle Wikipedie je general Flynn bývalý:

- šéf vojenské rozvědky DIA

- velitel Společného dílčího velitelství pro zpravodajské služby, sledování a průzkum

- předseda výboru Sněmovny reprezentantů pro tajné služby

- náměstek ředitele Národních zpravodajských služeb

- vyšší zpravodajský důstojník pro Společné velitelství speciálních operací.

 

Je také Trumpovým poradcem pro národní bezpečnost. Jinými slovy, jeho oprávnění v rámci bezpečnosti je stratosféricky velké a zanedlouho se stane šéfem všech zpravodajských služeb USA. A přesto tytéž zpravodajské služby ho vyšetřují kvůli jeho kontaktům s ruským velvyslancem. To je naprosto neuvěřitelné. Dokonce ani ve starém, zlém Sovětském svazu údajně všemocná tajná služba KGB neměla právo vyšetřovat člena ÚV KS bez zvláštního povolení politbyra (podle mého mínění to byla velká chyba, ale na tom nesejde). To znamená, že přibližně 500 nejvyšších členů Sovětského státu nemohla KGB vůbec vyšetřovat. Kromě toho byla podřízenost KGB komunistické straně tak velká, že v souvislosti s běžnými trestními záležitostmi měla KGB zakázáno vyšetřovat jakéhokoli člena celé sovětské nomenklatury, tedy zhruba 3 miliony lidí (to byla ještě větší chyba!).

 

Ale v případě Flynna může několik amerických bezpečnostních agentur rozhodovat o tom, zda budou vyšetřovat muže, který by měl být podle všech standardů považován přinejmenším za jednoho z pěti nejvyšších amerických činitelů, a který má evidentně důvěru nového prezidenta. Ale nevyvolává to zjevně žádné rozhořčení.

 

Podle stejné logiky by „třípísmenkové“ agentury (tj. agentury, které mají ve zkratce tři písmenka… mají hájit Ameriku, ale chovají se podivně, spíše vyvolávají v lidech strach, pozn. překl.) mohly stejně tak dobře začít vyšetřovat Trumpa kvůli jeho telefonním hovorům s Vladimirem Putinem.

 

Což, když tak o tom uvažuji, by dost možná mohly brzy udělat...

 

Tohle všechno je naprosto šílené, neboť to dokazuje, že americká zpravodajská komunita již začala škodit a nyní dostává rozkazy od neokonzervativců a jejich „státu ve státě“, a nikoli od prezidenta, a že tyto zpravodajské agentury nyní jednají proti zájmům nového prezidenta.

 

Mezitím si Sorosův dav již vybral barvu - růžovou. Nyní jsme svědky „revoluce kočičích čepic (pussyhat)“ („pussyhat“ má dvojsmyslný význam, znamená „kočičí čepici“ nebo odkazuje na vagínu; symbolem těchto feministek je speciální růžová čepice, připomínající jak kočičí hlavu, tak dělohu s vaječníky, pozn. překl.), jak je vysvětleno na této webové stránce. A jestli si myslíte, že to je jen krátká ofinka šílených feministek, tak jste na omylu. Pro skutečně šílené feministky je „jemný“ náznak o jejich „pussyhat revoluci“ příliš jemný, takže raději činí svá prohlášení méně dvojznačná, jak ukazuje obrázek vpravo.

 

Tohle všechno by bylo docela legrační, i když se domnívám, že to je nechutné, kdyby to nebylo kvůli faktu, že sdělovací prostředky, Kongres a Hollywood stojí plně za touto akcí „100 dnů odporu proti Trumpovi“, která začala, cituji, „podivnou taneční akcí“ před domem Mikea Penceho.

 

Bylo by to spíše k popukání, pokud by to nepřitahovalo všechny ty, s nimiž korporátní média projednávají tyto, jinak poněkud patetické, „protesty“.

 

Podívejte se, jak mluvčí studia MSNBC nadšeně referuje o této události:

 

Pozorně naslouchejte, co Moore říká na stopáži 2:00. Říká, že budou „oslavovat tu skutečnost, že Obama je stále prezidentem Spojených států“ a presstitut souhlasně reaguje: „ano, je“, a to ne jednou, ale hned dvakrát.

 

O čem to mluví?! O „faktu“, že Obama je stále prezidentem?!

 

Jak je možné, že Ministerstvo vnitřní bezpečnosti a FBI ještě nezačaly s vyšetřováním MSNBC a Moora kvůli rebelii a pobuřování?

 

Zatím nebyly protesty příliš velké, ale došlo k nim již v různých amerických městech a média o nich velmi dobře informovala:

 

Nenechte se mýlit, takovéto protesty nejsou o nic spontánnější, než ty, které probíhají na Ukrajině. Někdo to všechno platí, někdo tohle všechno organizuje. A mají na to celý pytel triků. Ještě jeden příklad:

[Syrská dív...]

Syrská dívka píše dopis Trumpovi: „Musíte udělat něco pro děti ze Sýrie,“ píše holčička, která se proslavila svými tweety z Aleppa.

 

Vzpomínáte si na hezkou tvářičku Nayirah, kuvajtské zdravotní sestry, která řekla před Kongresem, že byla svědkem toho, jak iráčtí vojáci vyhazují miminka z kuvajtských inkubátorů (a později se ukázalo, že Nayirah je dcerou Sauda Al-Sabaha, kuvajtského velvyslance ve Spojených státech)? Vzpomínáte si na hezkou tvářičku Nedy, která v Íránu „zemřela v televizi“? Nuže, dovolte mi, abych vám představil holčičku Banu Alabe, která napsala dopis prezidentu Trumpovi, čehož se samozřejmě chytla média a dívenka je nyní „tváří syrských dětí“.

 

Chcete ještě další důkaz?

 

Dobře, klikněte sem a podívejte se na soubor protitrumpovských karikatur a kreslených vtipů, které sestavil skvělý „plukovník Cassad“. Některé z nich jsou docela pozoruhodné. Z této nechutné kolekce vyberu jen dva vtipy:

[

V prvním z nich je Trump jasně obviněn z toho, že je v rukou Putina. A ve druhém je Trump dědicem Adolfa Hitlera, a je zde silně naznačeno, že by Trump mohl chtít obnovit Osvětim. „Polopatickým“ překladem do jednoduché angličtiny dostáváme dvojí zprávu: Trump není legitimním prezidentem USA a Trump představuje největší zlo.

 

To daleko přesahuje charakter satiry, jejímž tématem byli předchozí prezidenti.

 

Důvod, proč jsem zde uváděl všechny tyto příklady, je ten, že bych rád naznačil následující: Neokonzervativci a americký „stát ve státě“, daleko od toho, aby přiznali porážku, se rozhodli, ostatně jako vždy, ho sejmout, a tak nyní spouštějí „barevnou revoluci“ v plném rozsahu, která může skončit jen obžalobou, svržením nebo smrtí Donalda Trumpa.

 

Jedním z nejpozoruhodnějších rysů této barevné revoluce proti Trumpovi je fakt, že těm, kteří stojí v pozadí, je zatraceně jedno, jakou škodu jejich válka proti Trumpovi způsobí instituci prezidenta Spojených států a ve skutečnosti i Spojeným státům jako celku. Tato újma je vskutku obrovská a to podstatné je: Prezident Trump je v obrovském ​​nebezpečí, že bude svržen, a jeho jediná naděje na přežití je ta, že oplatí ránu tvrdě a rychle.

 

Druhou pozoruhodnou věcí je ošklivá role Británie, kterou hraje v tomto procesu: Všechnu nejhorší špínu proti Trumpovi lze vždy nakonec zpětně vysledovat přímo ve Velké Británii. Jak je to možné? Jednoduše. Vzpomínáte si, jak, přinejmenším formálně, CIA a NSA neměly právo špehovat občany USA a britská MI6 a GCHQ neměly právo špehovat britské státní příslušníky? Obě strany našly jednoduchý způsob, jak z toho ven - jednoduše si vyměnily své služby: CIA a NSA špehovaly Brity a MI6 spolu s GCHQ špehovaly Američany, a potom si prostě vyměnily data mezi „partnery“ (zdá se, že od té doby, kdy se Obama dostal k moci, byla najednou všechna tato opatření zastaralá a každý si nyní svobodně špehuje kohokoliv, koho k čertu chce, včetně vlastních státních příslušníků). Američtí neokonzervativci a americký „stát ve státě“ v současné době využívají britské speciální služby z toho důvodu, aby vytvářely proti Trumpovi hromadu špíny, kterou poté oznámí jako „zprávu“ a kterou využije Kongres jako základ pro vyšetřování. Hezké, jednoduché a účinné.

 

Podstatné je toto: Prezident Trump je v obrovském ​​nebezpečí, že bude svržen, a jeho jediná naděje na přežití je ta, že oplatí ránu tvrdě a rychle.

 

Může to dělat?

 

Až dosud jsem několikrát naznačoval, že Trump jedná s americkými neokonzervativci stejným způsobem, jakým Putin jedná s oligarchy v Rusku: dostat je na základě obvinění z daňových úniků, korupce, spiknutí, bránění spravedlnosti, apod. Všechny tyhle pěkné záležitosti, které americký „stát ve státě“ vykonává již řadu let. Pentagon a „třípísmenové“ agentury jsou pravděpodobně nejzkorumpovanějšími subjekty na planetě, a protože nikdy proti nim nebyly vzneseny námitky, nevadí, že byly pokutovány, musí být se svým způsobem korupce fantasticky spokojeny ohledně toho, jak tyto věci provádějí, a v zásadě spoléhají na Bílý dům a na jejich ochranu v případě problémů. Hlavní zbraň, kterou tyto kruhy užívají, jsou četné utajené zákony, které je chrání před veřejností a kontrolou Kongresu. Ale tady může Trump použít svoji nejsilnější kartu - generála Flynna, který jako bývalý ředitel DIA a nyní jeho současný poradce pro národní bezpečnost k nim bude mít úplný přístup. A kdyby ne, může si ho zajistit, a v případě potřeby může vyslat speciální jednotky, aby zajistily „spolupráci“.

 

Avšak nyní začínám uvažovat o tom, že ani tohle nemusí stačit. Trump má mnohem silnější zbraň, kterou může použít proti neokonzervativcům: 9/11.

 

Ať už o tom Trump věděl dříve nebo ne, není důležité, neboť nyní mu radí lidé, jako je Flynn, který musel za ty roky vědět, že 9/11 je machinace zevnitř. A jestliže byl skutečný počet lidí, kteří se přímo podíleli na operaci 9/11, relativně malý, počet lidí, kteří využili svou plnou morální a politickou důvěryhodnost k vytvoření oficiálního příběhu o 9/11, je obrovský. Řeknu to takhle: zatímco útok 9/11 byl operací amerického „státu ve státě“ (provedení bylo pravděpodobně zadáno subdodavateli - Izraelcům), kompletní washingtonská „bažina“ byla od události „9/11 spolupachatelem po tomto činu“, neboť pomohla udržovat tuto kamufláž. Pokud bude tohle přivedeno na světlo, pak tisíce politických kariéristů zkrachují a skončí to skandálem.

 

9/11 byl kolektivní zločin par excellence. Ve skutečnosti jej vykonalo jen několik mužů, ale pak tisíce, možná desetitisíce, využili svého postavení ke krytí celé události a zabránili jakémukoliv skutečnému vyšetřování. VŠICHNI jsou vinni z maření spravedlnosti. Otevřením nového vyšetřování útoků z 9/11, které by ale vedlo Ministerstvo spravedlnosti, NIKOLI Kongres, by Trump mohl doslova umístit „politickou střelnou zbraň“ vedle hlavy každého politika a pohrozit, že stiskne spoušť, pokud se okamžitě nevzdá pokusu ho svrhnout. Co k tomu Trump potřebuje jsou 100% důvěryhodní a 100% věrní a loajální muži, jako je ředitel FBI, muž s „čistýma rukama, chladnou hlavou a hořícím srdcem“ (abychom použili výraz zakladatele sovětské tajné policie Felixe Dzeržinského). Tento muž se okamžitě ocitne ve fyzickém nebezpečí, takže to bude muset být muž, který má velkou odvahu a odhodlání. A samozřejmě, tento „muž“ by mohl být i žena (americký ekvivalent ruské prokurátorky Natalie Poklonské).

 

Plně chápu, že nebezpečí, vyplývající z toho, co zde navrhuji - jakékoliv použití „9/11 jako zbraně“ - samozřejmě vyústí v silný protiútok neokonzervativců a „státu ve státě“. Ale karty jsou rozdány: ti druzí jsou již rozhodnuti, že obviní, svrhnou nebo zavraždí Donalda Trumpa. A jak kdysi Putin řekl v jednom rozhovoru: „Pokud víte, že boj je nevyhnutelný, pak udeřte první!“.

 

Myslíte si, že je to všechno přehnané? Považte, co je v sázce.

 

Za prvé, přinejmenším Trumpovo prezidentství samo o sobě: Neokonzervativci a „stát ve státě“ nenechají Trumpa zrealizovat své předvolební sliby a program. Místo toho budou sabotovat, zesměšňovat a zkreslovat všechno, co dělá, dokonce i když to bude mít velký úspěch.

 

Za druhé se zdá, že Kongres má nyní záminku k zahájení několika různých vyšetřování Donalda Trumpa. Pokud tomu tak je, bude pro Kongres velmi snadné Trumpa vydírat a neustále mu hrozit politickou odvetou, pokud se nebude „držet programu“.

 

Za třetí, fanatické pronásledování Trumpa neokonzervativci a „státem ve státě“ oslabuje instituci prezidentství. Například nejnovější bláznivý názor, který vznesli někteří politici, je zakázat prezidentovi Spojených států, aby použil jaderné zbraně bez povolení Kongresu, kromě případu, kdyby byly Spojené státy ohroženy jaderným útokem.“ Z technického hlediska je to nesmysl, ale jde o to, že je tímto vyslán signál pro zbytek planety: „my v Kongresu věříme, že našemu vrchnímu veliteli nemůžeme důvěřovat v souvislosti s jadernými zbraněmi“. Vůbec však nevadí, že by stejné nukleární bomby byly svěřeny Hillary a nevadí, že by Trump mohl použít pouze konvenční zbraně k rozpoutání globální nukleární války (například konvenčním útokem na Kreml); tím sdělují, že americký prezident je šílenec, jemuž nelze důvěřovat. Jak potom mohou od něj očekávat, že bude brán vážně v souvislosti s jakýmkoli jiným tématem?

 

Za čtvrté, dokážete si představit, co by se stalo, kdyby protitrumpovské síly byly úspěšné?! Nejenom, že by byla demokracie v USA zcela a s konečnou platností rozdrcena, ale hrozba válek, včetně té nukleární, by se výrazně zvýšila.

 

Je zde v sázce mnohem víc, než jen malicherná politika v USA.

 

Pokaždé, když si vzpomenu na Trumpa, a pokaždé, když se podívám na zprávy, pokaždé mě napadá stejná úzkostná myšlenka - bude Trump natolik chápavý, aby si uvědomil, že je vystavený útoku, a bude mít odvahu vrátit úder dostatečně silně?

 

Nevím.

 

Vkládám velké naděje do generála Flynna. Jsem si jistý, že dokonale chápe celkové dění, a že přesně ví, co se děje. Ale nejsem si jistý, zda má dostatečně silné páky na zbytek ozbrojených sil, aby je udržel na správné straně, pokud by nastala krize. Zpravidla platí, že „řadová“ vojenská sorta nemá ráda inteligentní lidi. Doufám, že Flynn má věrné spojence v SOCOM (Americké speciální operační jednotky) a JSOC (Jednotka speciálních operací, pozn. překl.), neboť nakonec to budou oni, kdo bude mít poslední slovo, pokud jde o to, kdo obsadí Bílý dům. Dobrou zprávou je, že na rozdíl od běžných vojáků jsou si obvykle speciální jednotky a lidé ze zpravodajských služeb velmi blízcí a v minulosti pracovali společně (běžní vojáci také nemají rádi speciální jednotky). SOCOM a JSOC budou také vědět, jak se ujistit, aby CIA neškodila.

 

V neposlední řadě je mojí největší nadějí to, že Trump použije stejnou zbraň, jakou použil Putin proti ruským elitám: podporu národa. Ale pro tento úkol není Twitter prostě dost dobrý. Trump musí jít „cestou RT“ (Russia Today je vícejazyčná ruská zpravodajská televizní síť se sídlem v Moskvě, pozn. překl.) a otevřít svůj vlastní televizní kanál. Samozřejmě, že to bude velmi těžké a časově náročné, a možná bude muset začít s kanálem na internetu, ale pokud k tomu bude dostatek peněz, bude to moci uskutečnit. A bude muset být, stejně jako v případě RT, nadnárodní, politicky různorodý (včetně protivládních osobností, které nepodporují Trumpa) a bude muset zahrnovat celebrity.

 

Jednou z mnoha chyb, které udělal Janukovyč na Ukrajině, bylo, že se neodvážil použít právní nástroje moci k tomu, aby zastavil neonacisty. A do takové míry, do jaké je použil, stejně skončilo katastrofálně (jako když pořádková policie zmlátila studenty na demonstracích). Na základě několika rozhovorů, které poskytli Janukovyč a lidé z jeho blízkosti během oněch kritických hodin, se zdá, že Janukovyč prostě neměl pocit, že má morální právo použít násilí k potlačení pouličních násilností. Nikdy se nedozvíme, jestli to, co ho doopravdy drželo zpátky, byly morální principy zbabělosti, ale jisté je, že zradil svůj lid a svou zemi, když odmítl hájit skutečnou demokracii a nechal „ulici“, aby převzala moc a nahradila demokracii lůzovládou (vláda lůzy). Samozřejmě, že skutečná lůzovláda neexistuje, veškeré bandy a gangy jsou vždy řízeny silami „v zákulisí“, které je nechají působit jen tak dlouho, dokud nedosáhnou svých cílů.

 

Síly, které se v současné době snaží obvinit, svrhnout nebo zavraždit prezidenta Trumpa, jsou zcela zřetelné a představují nebezpečí pro Spojené státy jako pro zemi a pro americkou federální republiku. Jsou, abychom použili ruské slovo, typem „nesystémové“ opozice, která nechce akceptovat výsledky voleb a která, tím že odmítá tento výsledek, v podstatě oponuje celému politickému systému.

 

Nejsem občanem USA (mohl bych být, ale odmítám toto občanství z principu, protože odmítám požadovanou přísahu věrnosti), a jedinou loajalitu, kterou dlužím USA, je ta, kterou mám jako host: nikdy jakýmkoliv způsobem vědomě neškodit a dodržovat zákony. A přesto se mi zvedá žaludek, když vidím, jak snadné bylo obrátit miliony Američanů proti jejich vlastní zemi. Na tomto blogu píšu hodně o rusofóbii, ale také vidím hluboce usazenou „amerikanofóbii“ nebo „USofóbii" ve slovech a činech, říkajících, že Trump není jejich prezident. Pro ně znamená mikroidentita, jako je např. „liberál“, „gay“ nebo „Afroameričan“, něco mnohem víc, než zcela základní principy, na nichž byla tato země postavena. Když vidím tyto protitrumpovské davy, vidím čistou, zuřivou nenávist nikoli k anglo-sionistickému impériu nebo plutokracii, převlečené za demokracii, ale nenávist k tomu, co bych nazval „prostou Amerikou“ nebo „každodenní Amerikou“ - prostí lidé, mezi nimiž žiji už hezkou řádku let, a které jsem se naučil respektovat a vážit si jich, a které Clintonovci považovali za „holotu“.

 

Udivuje mě, když vidím, kolik mají v sobě americké pseudoelity nenávisti, pohrdání a strachu z amerických mas, stejně jako ruské pseudoelity cítí nenávist, pohrdání a strach z ruských mas (ruský ekvivalent pro slovo „holota“, které používala Hillary, je v angličtině těžko vyslovitelné - „быдло“, něco jako „dobytek“, „tupec“ nebo „sebranka“). Udivuje mě, když vidím, že titíž lidé, kteří po celá léta démonizovali Putina, nyní démonizují Trumpa, a přitom používají přesně stejné metody. A pokud jejich vlastní země bude muset jít do boje proti obyčejným lidem - budiž! Tyto samodeklarované elity nebudou mít vůbec žádné výčitky svědomí, když zničí národ, na kterém parazitovali, a který vykořisťovali pro své vlastní třídní zájmy. Přesně to samé udělali Rusku před 100 lety, v roce 1917. Opravdu doufám, že to neprovedou s úspěchem znovu v roce 2017.

 

A “color revolution” is under way in the United States vyšel na thesaker.is 28. ledna 2017. Překlad v ceně 1083 Kč Zvědavec.

Poznámka editora

 

Samozřejmě nemohu vyloučit, že se Trumpovi stane "nehoda", nějaký pošuk ho může odprásknout nebo uklouzne na banánové slupce, či tak něco podobného, ale pokud "nehoda" nebude, tak pokusy o jeho odstranění(stejně jako u Zemana) jsou směšné. Odpůrci obou politiků nechápou pravidla hry.

 

Trump, stejně jako Zeman, (oba po moci velmi bažili a byli ochotní udělat cokoliv, aby mohli vládnout) vyjádřili absolutní a naprostou podporu Izraeli. Tím pádem jsou oba nezranitelní. Dokud budou loajálně sloužit skutečným pánům, zůstanou u moci navzdory podrazům a protestům. Samozřejmě, že oba jsou lehce nahraditelní, v případě vypovězení poslušnosti bude dosazen nový lokaj rychle, ale jinak mohou vaginy v ulicích demonstrovat jak chtějí. Je to jako smlouva s ďáblem. Upiš duši - a ďábel ti splní tůj sen.

Obama byl všelijaký prezident, ale jedno se mu upřít nedá. Na konci své vlády (kdy už věděl, že stejně nemůže pokračovat)) se pochlapil a dokázal se postavit svým loutkařům. Zato byl odejít bez velké pompy a je oficiálně dovoleno kopat do jeho politické mrtvoly.

Zvědavec