Váleční rekordmani, to jsou Obama a Merkelová!

12.leden 2017  

 

Barack Obama je prvním prezidentem, který může své osmileté prezidentské období s klidným svědomím přejmenovat na období válek.

Ano, nikomu z 43 předchozích prezidentů, dokonce ani George W. Bushovi se to nepodařilo!

 

Obama vstoupil do boje o prezidentské křeslo s příslibem zastavení válek svého předchůdce, s omezením jaderného zbrojení, vždyť taky za své sliby dostal Nobelovu cenu míru, i v tom je výjimečný, stačil slib a stal se laureátem. Udělit Obamovi Nobelovu cenu míru bylo chybou!

 

Ale abychom mu nekřivdili, Obama opravdu skončil válku svého předchůdce, ale začal hned zase jinou, v Libyi, Sýrii, Jemenu a téměř se mu podařilo rozpoutat válku i proti Rusku. Za Obamovy éry se podařilo vyvinout letecké zabijácké roboty, drony, vést kybernetickou válku  proti Iránu a dokonce kybernetickou válku vedl i proti svým evropským spojencům, ano to byl odposlechový skandál NSA.

 

A Angela Merkelová také dosáhla tohoto smutného válečného rekordu. Dokonce je „lepší“ než Obama, po celou dobu jejího jedenáctiletého mandátu německé kancléřky vedlo Německo  takzvanou obrannou válku v Hindúkuši. Spolková vláda 16. listopadu 2016 rozhodla o prodloužení nasazení Bundeswehru v Afghánistánu, minimálně až do konce roku 2017.

 

Od roku 2005, kdy se stala Angela Merkelová kancléřkou až do dneška a nakonec i příští rok je Bundeswehr nasazen  v Afghánistánu. O německé účasti ve válce v Afghánistánu bylo rozhodnuto německým Spolkovým sněmem na konci roku 2001 na žádost vlády kancléře Gerhard Schrödera (koalice SPD-Zelení).

 

To znamená, že válka v Afghánistánu je nejdelší válkou, kterou kdy Německo skutečně vedlo  a stále vede, více než 15 let! Jak zdůvodnili Němci válku v Afghánistánu? "Pokud nebudeme bojovat s teroristy tam, pak je máme tady, v Německu." Úsměvné a potom Merkelová vpustí 1,2 milionu "uprchlíků" do Německa a ti tady provádějí  teroristické činy. Je to v pořádku?

 

Politici říkají Němcům, musíme bojovat proti teroru, to je důvod, proč Bundeswehr musí daleko v Afghánistánu bojovat ... a pak teroristé přišli na pozvání Merkelové nerušeně do země! Jako německý voják bych si připadal slušně řečeno jako oklamaný. Riskuji svůj život v cizí zemi, bráním svou zemi před teroristy a Merkelová přitom neochrání hranice své země a naopak otevře brány dokořán, takže nepřítel může přijít do země!

 

Uprchlíci byli ubytováni v kasárnách a ministryně obrany Ursula von der Leyen je chce zaměstnat v armádě. Ministryně obrany už dokonce podala návrh na zaměstnávání cizinců v ozbrojených složkách. To je jako kdybychom dali rovnou teroristům do ruky zbraně k zabíjení v naší zemi.

 

Bundeswehr jako školicí středisko pro islamisty!

Němečtí vojáci jdou zpět na východní frontu, kde už leží kosti jejich dědů

 

 

(rp,prvnizpravy.cz,schallundrauch,foto:arch.)