Uvěznit Tonyho Blaira za válečné zločiny

a genocidu

Británie je signatářem Mezinárodního trestního soudu

Petice parlamentu Velké Británie

 

Slovo genocida přijde na mysl. (Expert na zbraně Dai Williams, dopis Tony Blairovi s  varováním před následky Irácké akce, 13.  října 2002)

V sobotu, 26. září 2015 byl zatčen Ahmed Al Mahdi Faqi a doručen Mezinárodnímu trestnímu soudu v Haagu. Je obviněn z válečných zločinů, úmyslného ničení náboženských či historických památek v Mali a zvláště nenahraditelných starověkých svatyní Timbuktu, v roce 2012.

 

Generální prokurátor ICC (Mezinárodního trestního soudu) Fatou Nesouda popsal zkázu v Timbuktu jako: ". Necitlivý útok na důstojnost a identitu celé populace a jejich náboženských a historických kořenů".  (1) Město Timbuktu je zapsáno na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Během 16. a 17. století se tento akademický a kulturní maják chlubil sto osmdesáti školami a univerzitami, studenty malířství a akademickými pracovníky z celého muslimského světa. "Lidé z Mali si zaslouží spravedlnost za útoky proti jejich městům, jejich víře a jejich komunitě ", uvádí Nesouda. Má ICC dvojí měřítka? Ve  stejný den, kdy byl zatčen Al Fasi, byla podána petice britskému parlamentu (2)  na:". Zatčení Tonyho Blaira za válečné zločiny na Blízkém východě a za klamání veřejnosti "

 

Britští občané a britští obyvatelé mohou podepsat petici (klikněte na obrázek nahoře)

Británie je signatářem sto dvaceti třemi národy schváleného ICC (Mezinárodního trestního soudu), takže cíl petice je možný. Blair skutečně bezostyšně oklamal veřejnost a Parlament, v jehož čele stál. Dezinformace byla úchvatná a výsledek také: "Necitlivý útok na důstojnost a identitu celé populace a jejich náboženských a historických kořenů" Lidé v Iráku si velmi zaslouží: "spravedlnost pro útoky proti jejich městům, jejich víře a jejich komunitě ". 24. září 2002 Blair adresoval  parlamentu.

 

Začal:

"Dnes jsme zveřejnili 50 stránkový spis popisující historii iráckých ZHN, jeho porušení rezolucí OSN a aktuální pokusy o obnovu programu na získání nelegálních zbraní hromadného ničení." (3)

 

Bylo to padesát stran překroucenin, lží a předělání pravdy. Například tvrdil, že  inspektoři OSN se setkali s "obstrukcí" např:

"... Nakonec, v závěru roku 1998, byl tým OSN nucen ustoupit. Jak uvádí dokumentace, odhadujeme na základě prací OSN, že tam bylo: až 360 tun bojových chemických látek, včetně jedné a půl tuny VX nervového agens; až 3000 tun chemických prekurzorů; zásoby dostačující pro výrobu 26.000 litrů výtrusů antraxu; a více než 30.000 speciální munice pro dodávku chemických a biologických činitelů ... Vše chybí nebo je nezvěstné. "

 

Samozřejmě žádné takové chemické a biologické agens neexistovaly - a v roce 1998 inspektoři OSN uprchli do bezpečí Bahrajnu na příkaz Richard Butlera, který poté vedl tým, který dal echo USA a Velká Británii k opětnému bombardování Iráku, nelegálně, v čase Vánoc. K objasnění "obstrukcí". Ten, kdo byl v Iráku mnohokrát  ví, jaké obstrukce dělali zbrojní inspektoři OSN a byl svědkem jejich arogantního, nezdvořilého, chování vůči Iráčanům potácejícím se finančně pod tíhou ochromujícího embarga. Irák však platil jejich ubytování, vozidla, životní náklady, platy. "Obstrukce" se staly špatnou hrou.

 

Překážky "byly zaznamenávány a hlášeny OSN jako ne-spolupráce s iráckými orgány, budující záminku k dalšímu bombardování nebo invazi. O to téměř vždy šlo, když se inspektoři zbraní  objevili bez ohlášení, mimo pracovní dobu, tak aby zařízení, která mají být kontrolována byla pochopitelně opuštěná.  Zaznamenali to jako obstrukce, nebo v případě, že sehnali správce a ten se musel obléknout a jet tam hodinu, aby se tam dostal a zpřístupnil jim zařízení, také to byla "obstrukce.

 

Ostatní "překážky" byly zase až v pátek, v sobotu, nebo ve svátek, kdy tam byli pouze hlídači. Potřebovali povolení od svého šéfa, aby kdokoliv mohl vstoupit do zařízení. Když telefonovali pro toto povolení, tak to bylo zaznamenáno jako "překážka." Existuje nespočet jiné příkladů nevyzpytatelných špatností spáchaných ve jménu OSN. O padesátistránkové dokumentaci Blair ujistil, potvrdil:

"(Saddáma Husajna) program ZHN je aktivní, detailní a stále roste. Politika omezení nefunguje. Program ZHN není zrušen. Pokračuje "Bylo to:". ... Důležité, abychom vysvětlili naše obavy ze Saddáma britským lidem ... "

 

Kromě toho:

"... Má stávající a aktivní vojenské plány pro používání chemických a biologických zbraní, které by mohly být aktivován do 45 minut ..."

Zničená munice byla přepracována a:

"... Kromě toho víme, že Saddám se snaží koupit značné množství uranu z Afriky ..."

Byl to balík lží, druhé tvrzení komplexně vyvrátil velvyslanec Joseph Wilson. (4) Irák má obrovské množství uranu, objevené, označené a zmapované Brity v roce 1950, a kdyby rozvíjel jaderný program, neměl by potřebu jej koupit odkudkoli. Saddám Husajn ve skutečnosti ukončil svůj jaderný provoz krátce po útoku v r. 1991. (5) Pokud jde o rekonstrukci muničních závodů, řadu z nich jsem navštívili pod velením generála bývalého tajemníka OSN, Hanse von Sponecka i já. Zůstaly v troskách , pohlceny narostlým podrostem a opuštěné. Saddám Husajn, řekl Blair, "mohl začít konflikt", jehož  "následky" mohou ". zachvátit celý svět". Jaká ironie, že důsledky akcí USA a VB v Iráku a celém regionu v jejich dementní "křížové výpravě" opravdu nyní ohrožují celý Střední východ, severní Afriku a v šílenství boje jsou i vzdálené země, jako Austrálie, Kanada a Evropa. Velká část světa. Tři týdny po ujištění parlamentu Blairovými fantaziemi, mu napsal expert na zbraně Dai Williams (6) varování před nezákonností použití nezákonných zbraní koalicí Velké Británii a USA : Byly by:

"... Přímo v rozporu s články 35 a 55  prvního dodatkového protokolu k Ženevským úmluvám. Jsou to, zjednodušeně řečeno, neřízeného účinku. "

 

Dopis, v čele:

"Používání zbraní obsahujících uran v Afghánistánu a Iráku: jenebezpečí pro civilisty a pozemní síly", začíná: "V posledních týdnech jsem byl zděšen podporou pro americký plán spustit další hlavní vojenský útok na Irák, údajně proto, aby zničil irácké zbraně hromadného zničení. "

 

Williams zdůrazňuje, že bude Velká Británie a USA, které budou používat zbraně hromadného a bezohledného ničení: "Tyto zbraně jsou velké radiologické bomby." "Minulý týden jsem se dozvěděl z amerického patentu číslo 6,389,977 (1997), pro" plášťovou leteckou pumu . " To je patent pro sérii řízených zbraní pomocí modernizované BLU-109 / B hlavice. Odstavec 5 tohoto patentu informuje:

Plášťová řízená bomba podle čl. 1 se vyznačující se tím, že průnikové těleso je vytvořené z ochuzeného uranu. Tento a 6 dalších patentů USA bylo vyvinuto v programu řízených zbraní a munice s uranovými hlavicemi ... Další problém se vynořuje z mých nedávných šetření. Zdá se pravděpodobné, že výrobci amerických zbraní mohou použít neochuzený uran v nových zbraních, tj kovový uranu se stejným izotopovým mixem jako je přírodní uranu (99,3% U238, U235 0,7%). "Celá zpráva byla připojena k dopisu. To by vysvětlovalo, proč byl vědci v Maďarsku a Řecku zjištěn zvýšený obsah vzdušného uranového prachu brzy po bombardování Balkánu, ale přirozeně, ne ochuzeným uranem ... Nezávislí výzkumníci jsou nyní ve střehu, vzhledem k této možnosti. Doufám, že personál ministerstva obrany to také zvažuje. Bohužel, standardní uran je radioaktivnější než ochuzený uran.

 

Ochuzený uran také vyvolávající rakovinu, vrozené deformace "má poločas" 4,5 miliardy let. Zločiny proti lidskosti se nejeví větší. V kontextu, v roce 1991, energetický úřad Spojeného království pro atomovou energii varoval vládu ve dni útoku v Iráku, že: "Jestli padesát tun" zbytkového radioaktivního prachu zůstalo "v regionu" po bombardování, bylo by tam "o půl milionu úmrtí navíc na rakovinu do konce století ", tj roku 2000. Jejich predikce byla eufemismem. Williams vydal ostré varování:

Myslím, že řízená střela Spojeného království Storm Shadow, také používá uranové komponenty. Byla testována v Afghánistánu a bude použita v novém útoku na Irák. Jiné známé nebo podezřelé uranové zbraně neuplatněné v Afghánistánu (např systémy protitankové) budou také použity ve velkých množstvích v Iráku. Z toho vyplývá, že nejméně 1500 tun uranových zbraní bude použito pro americké válečné plány v Iráku, což výrazně zvyšuje stávající kontaminaci uranu od roku 1991 a je společně ohrožuje spojenecké vojáky a irácké civilisty. Můžete ospravedlnit použití známých zbraní hromadného ničení na zničení údajných zbraní hromadného ničení? USA mají nedostatečný ohled na mezinárodní právo ve svých vojenských operacích. Jaký je názor vaší vlády o vědomém použití zbraní neřízeného ničení v Iráku? Tento dopis vám dává oznámení o této otázce. Za britské síly máte odpovědnost. Použití takových zbraní v rozporu s mezinárodním právem, musí být politické, nikoliv vojenské rozhodnutí, přednostně na rozhodnutí Parlamentem.

 

Dopis varuje:

Bez ohledu na vaše závazky podle mezinárodního práva ... Předpokládám, že máte morální povinnost v této věci. Jak ospravedlníte riskování pomalé smrti desítek tisíc lidí, jejichž životy budou nevratně ovlivněny kontaminací uranem? Přichází na mysl slovo genocida. Možná, že se to nedotkne prezidenta Bushe. Doufám, že se to bude týkat Vašeho kabinetu a všech poslanců vyzvaných k podpoře těchto plánů. Nyní jste upozorněni na nejnovější důkazy o škodlivosti uranových zbraní.

 

Williams uzavírá:

S ohledem na zodpovědnost premiéra předpokládám, že budete potřebovat mnohem více faktů, než se zavážete poslat další britské vojáky do nové války v Iráku. V tomto okamžiku postupu podle plánu, vypracovaného Pentagonem a vládou USA, budete čelit největšímu vojenskému skandálu od Agent Orange ve Vietnamu.

 

Vzhledem k Williamsovým prorockým slovům bývalý generální tajemník OSN Kofi Annan prohlásil decimaci Iráku za nezákonnou výrokem: "Já jsem uvedl, že není v souladu s Chartou OSN z našeho pohledu a z pohledu Listiny to bylo nezákonné." (7). Bývalý náčelník zbrojních inspektorů OSN, Hans Blix opakoval tento názor. Řekl na britské dotazy o Iráku : "Jsem pevně přesvědčen, že je to ilegální válka. Mohou se vyskytnout případy, kdy jsou pochybnosti. Kdy by možná bylo přípustné jít do války, ale Irák vůbec nebyl, podle mého názoru, jeden z nich. "(8)  Řada expertů mezinárodního práva se shodla ve veřejné anketě, jaká byla v r. 2.011 v Kuala Lumpuru, na tribunálu pro válečné zločiny. Panelu sedmi členů předsedal bývalý malajský federálního soudce, Abdul Kadir Sulaiman.

Pět členů panelu rozhodlo, že bývalí američtí a britští představitelé se dopustili zločinů proti míru a lidskosti, a také porušili mezinárodní právo, když nařídili invazi do Iráku v březnu 2003. (9)

 

UNESCO popsalo zničení a vyplenění Iráku. Pokud je člověk považován za válečného zločince pro hrozné ničení historických památek v Mali a pohnán před Mezinárodní trestní soud, Bush a Blair, jejichž činnost zničila prakticky celý Irák, nejen jeho historické památky a pokračovala zničením, dokonce genocidou, nemělo by s nimi být zacházeno jinak. Tvrzení Tonyho Blaira v Parlamentu v roce 2002 byla výmluvou pro ilegální invazi a pokračující krveprolití, nyní také zaplavující Sýrii. Pokud vám záleží na zákonnosti, na humanitě, můžete-li, prosím podepište petici.

 

Poznámky

1.       http://www.mail.com/int/news/europe/3846872-suspect-destruction-timbuktu-mausoleums-to-icc.html#.1258-stage-hero1-1

2.       https://petition.parliament.uk/petitions/108495

3.      http://www.theguardian.com/politics/2002/sep/24/foreignpolicy.houseofcommons

4.       http://www.nytimes.com/2003/07/06/opinion/what-i-didn-t-find-in-africa.html?pagewanted=all

5.       http://www.iraqsnuclearmirage.com/index_en.php

6.       http://www.ratical.org/ratville/JFK/JohnJudge/linkscopy/DUuseInIraq.html

7.       http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=11953&#.VgermUtgw1h

8.       http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-10770239

9.       http://www.globalresearch.ca/war-crimes-tribunal-finds-bush-and-blair-guilty/5478367

Copyright © Felicity Arbuthnot, Global Research, 2015

 

Felicity Arbuthnot    Global Research, 30 září 2015

 

http://www.globalresearch.ca/arrest-tony-blair-for-war-crimes-and-genocide-britain-is-a-signatory-of-the-icc/5478824

Volný překlad pro České národní listy:  P. Rejf