Tsiprase pozvali do Portugalska, aby se podíval na tvrdá úsporná opatření

 

 Kandidát na prezidenta Portugalska pozval do své země řeckého premiéra Alexise Tsiprase, aby se podíval na hrůzostrašné následky zvýšení daní, recese a nepromyšlené privatizace.

 

„To, co se stalo v Řecku, už bylo v Portugalsku. Už se nic nemůže stát. Všechny záporné následky, které si bude muset Řecko odnést — zvýšení daní a zvýšení úrovně nezaměstnanosti, to všechno vidíme v Portugalsku už po několik let", řekl Paulo Morais v interview pro Sputnik.

 

Podle jeho slov, plán úsporných opatření bude mít vážné následky pro Řecko a jeho občany.

 

 „Myslím si, že plán zavedení úsporných opatření — to je velmi krutý plán. A to zvýšení daní bude mít za následek recesi a růst nezaměstnanosti. Snížení úrovně mezd a důchodů způsobí Řekům a řeckým rodinám hodně těžkostí", řekl Morais.

 

Dodal, že následky privatizace je třeba také brát v úvahu.

 

„Plán privatizace v nové dohodě bude nesporně mít za následek ztrátu všeho majetku, který má nyní řecký lid", řekl Morais.

 

Podotkl, že bylo vidět pohrdání vůlí řeckého lidu, který v referendu z 5. července řekl „ne" tvrdým úsporným opatřením, a Tsiprasovi poradil, aby podal demisi, protože začal realizovat rozhodnutí, která odporují jeho předchozím prohlášením.

 

„To už není demokracie", uzavřel Morais.

 

Více: http://cz.sputniknews.com/byznys/20150717/733878.html#ixzz3g8ofuvN4