Tak kdo ještě z našeho ČSBS zkritizuje ministra obrany za prohlášení „kolektivní viny Svazu?“ Nemlčme!

 

Pan ministr obrany Stropnický napadl Svaz, tedy celou organizaci Českého svazu bojovníků za svobodu, za řízení jednotlivce, předsedy Jaroslava Vodičky. a chce zavést sankce - odebrat Svazu dotaci.

 

Bratr Vodička není přece fýrer, není to jediný představitel Svazu, i když funkčně nejvyšší. Řada chyb se mu dle nás přičítá neoprávněně, i když nikdo není bez chyby. A my mu nepodléháme jako fýrerovi, my nemusíme mít nic společného s jeho údajnými chybami, ani dokonce s údajnými chybami ÚV, jako členská základna, v níž je nás několik tisíc. A  ty jejich údajné chyby musí nejdříve prokázat soud nebo jiný kompetentní orgán. Ani norimberský soud nesoudil kolektivně celý německý národ.

 

Pan Stropnický tvrdí, že Svaz "porušuje morální kodex". Jaký morální kodex? Porušuje ten morální kodex všech necelých pět tisíc členů svazu, nebo jen vedení, ÚV, předsednictvo, nebo jen sám předseda? Pan Stropnický je Nejvyšší soud? Kdo konkrétně je viník podle pana ministra? Pan ministr neodpovídá, pan ministr kolektivně obviňuje - stejný jako jiný ministr kolektivně obviňuje český národ za odsun nepřátel republiky čili sudetů. Od kdy se předhazuje kolektivní vina celé organizaci bez důkazů?? Odkdy se zavádí nad organizací presumpce kolektivní viny?? Když my kritizujeme sudety, tak kritizujeme většinu, nikoli všechny, vyjímáme aspoň minimální menšinu. A pan ministr obrany obviňuje z porušování morálního kodexu (čeho? státu, civilizace, galaxie??) celou organizaci bez výjimky - všechny členy vinné i nevinné, hází do jediného pytle viníků a uděluje kolektivní trest odebrání dotace celé organizaci.

 

V naší organizaci jsou tisíce poctivých členů, kteří nikdy nic neměli společného s normalizací, s vylučováním, s čistkami, naopak jsou účastníky odboje za republiku, jsou pozůstalí po obětech a bojovnících proti fašismu, kteří se nikdy nespojili s jakoukoli totalitou, ani se zločiny, ani podvody, s korupcí, s machinacemi, a kteří často marně usilují jen o prokázáni úcty státu pro jejich padlé, zavražděné, zejména politické vězně,na které naopak tento stát a Stropnického ministerstvo zvysoka kašle. Tady se vyznamenávají cizí státní příslušnici a naši padlí a političtí vězni nestojí státu a ministerstvům ani za povzdech!

 

Zrovna mne osobně vyjádření pana ministra velmi uráží. Celý život jsem pracoval poctivě a mám za sebou unikátní národní kulturní památku u Znojma a projekt světového unikátu americké větrné turbiny v Rupechtově. Jsem pozůstalý po dědečkovi legionáři zabitém gestapem z vůle sudeťáka panství Rájec a příbuzný tří strýců, z nichž dva zahynuli jako odbojáři v Osvětimi a třetí odbojář popraven gilotinou na Pankráci. Nikdy jsem nebyl v KSČ, rodina a já jsme byli persekvováni a mám čistý lustrák. Trestní rejstřík mám čistý, naopak byl jsem při privatizaci spořitelny okraden. A mnoho takových jako já, je ve Svazu mnoho, a máme nést pohanění pana ministra jako jakousi kolektivní vinu? Co je to za drzost?

 

Pan ministr ať se stará raději o spolustraníka pana Vokřála, který v Brně vyvádí skopčárny ve vztahu k sudetům, jimž poníženě líže paty, zatímco do Kounicových kolejí se nikdy s námi nepodíval. A pane ministře, nevykládejte nám, že jsme Vaše vyjádření proti Svazu špatně pochopili. My jsme je pochopili naopak velmi dobře.

 

Ani já ani stovky našich členů nikoho ze svazu nevyloučily. Naopak litujeme například odchodu hrdiny od Tobruku a Dunkirku plukovníka Vranského, jehož si velice vážíme. A toto vše nám kolektivně pan ministr Stropnický hází na hlavu. Jestliže se brání, že to na nás nemyslel, tak nemluví pravdu. On se vyjádřil, že "Svaz porušuje morální kodex". A Svaz není jen bratr plk. Vodička - a i jemu napřed pan ministr musí dokázat nějakou vinu. A to může udělat jen soud. I my všichni další členové, kteří jsme v současných kauzách naprosto nevinní, jsme Svaz. Tak se nám, pane ministře, pěkně omluvte a musíte dokázat konkrétním viníkům nastalých kauz vinu a teprve pak můžete zavádět sankce, anobrž trestat. A to jen proti nim. Netrestejte nás všechny, na to nemáte právo.

 

V dokonalé úctě

Dr. Jiří Jaroš Nickelli, odstupující předseda OV ČSBS Boskovice,

persekvovaný za minulého režimu,

pozůstalý po dědečkovi zabitém gestapem a příbuzný tří obětí Osvětimi a Pankráce

 

Dne 3. listopadu 2016 8:08 Jiri Jaros <nickeli.jaros7@gmail.com> napsal(a):