Sudetské zločiny proti ČSR nelze donekonečna utajovat!

 

Československý delegát  Komise pro vyšetřování válečných zločinů v Londýně a člen právního výboru Norimberského soudu pro otázky viny III. reichu generál justiční služby JUDr. Bohuslav Ečer napsal o Norimberském soudu obsáhlou knihu ( Norimberský soud, Orbis, Praha 1946). V této knize věnoval zločinům alias sudetských, vpravdě československých Němců, hned tři kapitoly, a to "Sudetští Němci ve službách III. říše" (str.102-103), dále "Zločiny okupační", kde líčí zejména činy zuřivého sudeta K.H.Franka (str.109-118.), a konečně "Sudetští Němci ve službách zločinu" (str.159-167.) Tam generál Ečer jako zástupce československé žaloby proti III. reichu dosti podrobně vypočítává příklady zločinů, jichž se dopouštěli českoslovenští alias sudetští Němci ( tedy nikoli jen říšští Němci!) na českém, židovském, romském atd. obyvatelstvu republiky.

 

Dále existuje dokonce i množství fotografických dokumentů válečných zločinů a zločinů proti lidskosti, páchaným rodilými sudetskými Němci na území naší republiky, počínaje vraždami československých četníků, celníků, strážců obrany státu (SOS), českých učitelů, dělníků, rolníků a dalších občanů na území pohraničí i vnitrozemí ČSR od roku 1938 až do roku 1945,a poté i dokumenty vražd páchaný tzv. werwolfy (německými záškodníky) i po osvobození roku 1945. Již dávno jsme s dr.Janem Kuxem z ČSOL Brno vyzývali Ústav pro zkoumání totalitních režimu, aby uspořádal výstavu na toto téma, ovšem samozřejmě naprosto marně. Ústav ani na výzvy v tisku a na internetu nereagoval. Rovněž  například, když jsem před pár lety předvedl brněnským pracovníkům České televize fotografie masakru v Letovicích, řízeném i osobně prováděném sudetským Němcem esesákem Herbertem Kukou na jaře 1945, Čs.televize odmítla tyto fotografie prezentovat. Nevíme, co brání kompetentním českým  vědeckým historickým ústavům uspořádat na toto téma specielní výstavu, aby se vyvážila masová a jednostranná mediální kampaň landsmanschaftů proti šamotné ideji československého státu, proti faktům o zradě a zločinech alias drtivé většiny sudetských Němců, proti dekretům presidenta a Národního shromáždění, a proti poválečnému odsunu čs.Němců podle Postupimské dohody velmocí a podle naplňování tzv.Pařížské reparační dohody.

 

Toto vše by mělo být zajisté známo největšímu koryfeji zatvrzele obhajujícímu veškeré alias sudetské Němce, velkého přítele sudetského praporečníka Posselta, a manifestního vítače tzv."milých krajanů" sudetů u nás, pana Mgr.Daniela Hermana, z moci úřední ministra kultury. Zdá se, že opak je pravdou, neboť počiny pana ministra vyvolávají  kutý dojem absolutní kolektivní neviny všech alias sudetských Němců u nás, a naopak jakési absolutní kolektivní viny českého národa na všech odsunutých Němcích. Což je protikladem historické pravdy, neboli podle nás historickou lží.

 

Jestliže my, pozůstalí po obětech sudetského řádění, uznáváme čest a nevinu malé menšiny slušných, poctivých antifašistů, z řad československých Němců, neznamená to,že uznáváme absolutní nevinu drtivé většiny alias sudetských Němců, kteří se provinili proti ČSR. (Nevina dle nás se týká například německých komunistů a sociálních demokratů, kteří v Mikulově a na jižní Moravě utvořili tzv.Republikanische Wehr na obranu ČSR a skončili v koncentrácích reichu, bylo jich asi kolem tisíce. Po roce 1945 dekretální řízeni osvobodilo asi na 200 tisíc čs. Němců a umožnilo jim pobyt v republice. Nikdy jsme neslyšeli pana ministra Hermana v jeho napadání dekretů, že by tento dějinný fakt kdy vůbec zmínil! Snad, protože šlo o německé komunisty a sociální demokraty,pane ministře kultury??)

V této souvislosti vyvracíme další lež obhájců alias sudetských Němců o tom, že byli persekvováni dekrety jen pro svůj etnický původ a pro svůj německý jazyk! To je hrubá dějepisná lež, kterou zde šíři za pomoci tzv.našich oficiálních médií mnozí mediální kolaboranti. Dekrety totiž neřešily vinu podle etnického klíče, jak se nám snaží namluvit odpůrcové, nýbrž řešily otázku vlastizrady podle podmínek, stanovených zákony tohoto státu po osvobození z okupace III.reichu. Ty podmínky byly:

- nepřihlášení se k III.reichu a k norimberským rasovým zákonům. Totiž každý, kdo se přihlásil za říšského občana, se přihlásil k antisemitským rasovým zákonům na ochranu německé krve a německé cti, vyhlášenými norimberskými nacistickými psy, je to tak pane ministře, anebo ne?? A musel podepsat,že od čtvrtého kolene od matky a otce nepochází z židovské rasy. Je to tak pane ministře?? Přihláška k říši totiž nebyla jen zrada republiky k německému agresoru, který rozvrátil a zničil republikánsko demokratickou podstatu státu ČSR, ale také k agresoru, který vyhlásil rasistické říšské protižidovské zákony. Takže jaképak přihlášení jen podle jazyka a německé národnosti. Tak to nebylo, pane ministře Hermane! Čili dekrety nebyly žádná etnická msta dokonce pod optikou ďábelské Moskvy, jak se to psalo v médiích, ale bylo to zákonné opatření vítězného osvobozeného státu na straně antifašistické koalice. Tady by měl nastat konec historického blbnutí o dekretech. A tak  pokračujeme

- dekrety zkoumaly nejen Němce a Maďary, ale také Čechy, Slováky, Poláky, Rusíny atd, gardisty, zrádce a kolaboranty a osoby se Svatováclavskou orlicí. Tedy všechny národnosti bez ohledu na nějaký etnický klíč a nějakou vymyšlenou pomstu dr. Beneše.Jak ohavná to pomluva presidenta Budovatele ! Dokonce i takoví Čechové jako byli  malíř Švabinský a dirigent Talich byli vyšetřováni pro Svatováclavskou orlici. A byli osvobozeni. Podle dekretů. Kde pak zůstal páně ministrův etnický klíč a optika Moskvy?? Nechci napsat kde. Čtenář sám vidí, jaký účelový blábol o dekretech se tu beztrestně a bez znalosti pravého stavu věcí šíři.

- dále museli podezřelí z kolaborace s III. reichem prokázat,že nebyli ve složkách nacistických, v nacistických spolcích že nedávali veledary na wehrmacht alias Winterhilfe (což byl například případ rájeckého knížete)

- že trpěli pod nacistickým terorem (byli zatčeni,vězněni, v koncentračním táboře atd),

a konečně,že bojovali proti III.  reichu v odboji či v podzemí (uznávala se i sabotážní činnost proti reichu). Takový člověk, který takto průkazně odvrátil podezření z kolaborace, ať byl Čech, Slovák, Němec či Maďar, byl osvobozen a byla mu zaručena veškerá občanská práva. Tak jakápak diskriminace, jaká pak persekuce, jakápak etnická čistka? To vše jsou vymyšlené bláboly, které mají jeden jediný účel, Zpochybnit dekrety, zpochybnit legitimitu ČSR v době let 1945-1948, učinit z presidenta Beneše jakéhosi válečného zločince, jak to tvrdil naprosto nesmyslně a antihistoricky občan kníže v předvolební kampani před miliony diváků televize.

 

Proto my, pozůstalí po obětech nacismu a sudetského řádění, odmítáme takové tažení proti presidentu Benešovi, proti dekretům nesmyslně a nesprávně nazývaným "Benešovy". Naopak žádáme, aby pan ministr Herman ustal ve své prosudetské kampani, ustal ve svých výpadech proti dekretům presidenta a Národního shromáždění,aby si jako křesťan roztrhl žíněné roucho a bos šel do naší české Canossy odprosit národ český za vše, co proti presidentu Benešovi a českému národu vyslovil, když my na straně druhé uznáváme a cítíme i lítost za některé výjimečné excesy, napáchané některými zrádci Čechů na německých občanech, pokud byli tito nevinní. Avšak jedním dechem dodáváme tu památnou větu ze srbského Kusturicova filmu "Fašista začal!"

Jiří Jaroš Nickelli, ČSOL Brno I

autor pozůstalý po  zahynulém dědečku legionáři, udaném sudetem nacistům, příbuzný obětí Osvětimi