Stopy za vrahem ruského velvyslance vedou na základnu CIA v Iráku

 

Ruské úřady potvrzují, že vrah vyslance v Turecku Andreje Karlova má vazby na americkou základnu CIA v Iráku.

 

Poté, co minulý týden nařídil prezident Putin 18 lidem, aby vyšetřovali vraždu velvyslance Karlova, vyšetřovatelé řekli, že našli silné doklady dokazující, že Mevlut Mert Altinstas měl spojení se základnou CIA v irácké gubernii Erbil a měl vazby na pokus o červencový puč proti tureckému prezidentovi Recep Tayyip Erdoganovi.

 

Wdm hlásí:

 

15. července ve své zprávě zpravodajští experti SVR podrobně uvedli, že tento vrah byl přidělen ke službě u policejního regimentu Diyarbakirs umístěného v provincii Diyarbaik, avšak během Američany vedeného puče proti prezidentovi Erdoganovi místo, aby se hlásil do služby, jak to měli nařízeni všichni turečtí policisté, dostal neočekávaně 2 dny volno od svého velitele Kahramana Sezora, který byl po zmařeném puči uvězněn kvůli vazbám na teroristickou organizaci FETO vedenou CIA podporovaným islamistickým kazatelem Fethullahem Gülenem.

 

Poté, co uprostřed tureckého celostátního puče dostal takovéto mimořádné volno, tato zpráva pokračuje zjištěními, že experti elektronického zpravodajství SVR vysledovali, že onen vrah 15. července používal telefon v 386 kilometrovém „cestovní koridoru“, z čehož se ukazovalo, že cestoval z Diyarbakirs to metropole gubernie Erbil, kde se pak jeho telefon na 7 hodin „odmlčel/vypnul“, aby byl znovu zapnut 16. července v brzkých ranních hodinách a ukazoval, jak cestuje zpátky do svého domovského města v Turecku, kde se přihlásil zpět do služby.

 

Složky turecké vyšetřovací MIT ohledně jeho cesty do „prostoru“ základny CIA v Erbilu během puče 15. července, jak tato zpráva pokračuje, poukazují na „hrubé“ rozpory v hodnocení jím uváděného důvodu k cestě do iráckého Kurdistánu, kde měl navštívit nemocného bratrance, který učil na škole Fethullaha Güllena v Erbilu, na základě čehož na něj byla podána žaloba a 4. října byl proto postaven mimo službu, avšak tyto složky zjišťují, že do služby byl opět bez vysvětlení zařazen a 16. listopadu dostal plné policejní pravomoci.

 

Vyšetřovatelé SVR v této zprávě dále uvádí, že Škola Fethullaha Gülena v Erbilu navštívená vrahem 15. července byla úřady Iráckého Kurdistánu uzavřena a prodána poté, co od operativců turecké MIT dostali podklady dokazující vazby této školy na CIA vedený puč proti turecké legitimně zvolené vládě.

 

Zpráva pokračuje, že turecká vláda a analytici její rozvědky MIT podobně poskytli 85 krabic dokladů dokazujících zapojení CIA a Fethullaha Gülena v puči z 15. července – ale až do této hodiny je Obamův režim pořád ještě odmítá uznat nebo vysvětlit.

 

Ač je pořád třeba objasnit mnoho otázek ohledně vazeb tohoto vraha jak na CIA, tak na teroristickou organizaci Fethullaha Gülena FETO, tak závěrem této zprávy je, že nově se objevující důkazy zkoumané SVR a MIT teď ukazují na přímou „vazbu“ na prezidenta Obamu a na to, že jak tato vražda, tak vražda diplomata Ruské federace Petra Polšikova o pár hodin později, který byl zastřelen ve svém domě v Moskvě – kdy k oběma došlo během 72 hodin po Obamově hrozbě Rusku kvůli nesmyslnému tvrzení, že se vměšovalo do amerických prezidentských voleb, v níž americký vůdce varoval, že jeho odveta vůči Federaci bude sice „asi zjevná a publikovaná; ale leccos z ní takové být nemusí“ – asi, pokud jsou tyto dvě vraždy natvrdo spojeny, způsobila ona hrozivá slova pronesená prezidentem Putinem, že „ti vrahové to pocítí,“ což pro CIA k Obamově značnému rozhořčení přinese hodně chmurnou realitu.

 

A ač to v této zprávě SVR zmiňováno nebylo, stojí za povšimnutí, že ve stejnou dobu, kdy jsou prezident Obama a CIA spojováni s vraždou ruského velvyslance, na to zvolený prezident Donald Trump začíná reagovat přinejmenším tak, že ke své ochraně nasazuje své vlastní soukromé žoldnéřské síly z elitních bezpečnostních společností KS Global Group LLC, Black Tie Protection Servises, ASIT Consulting a XMark LLC – a také, že k značnému pobouření amerických levicových liberálů oznámil, že ty ho budou chránit nadále i poté, kdy převezme úřad prezidenta Spojených států.

Ac24.cz