Stín majdanu nad Amerikou - Soros vyhlásil Trumpovi válku

Valentin Katasonov

 

Soros poskytl rozhovor agentuře Bloomberg a globální elita přijímá jeho výroky jako prognózu, ne-li dokonce jako program na příští rok.

Co bude s finančními trhy

 

Sorose provází pověst téměř hlavního experta na finanční trhy. Založil a vede hedgeový fond Soros Fund Management. V minulosti měl nějaké špatné propočty a finanční ztráty, ale těch nebylo mnoho. Loni se silně přepočítal. Ve svých rozhodnutích vycházel z toho, že zvítězí Clintonová. Myslel si, že pokud zvítězí Trump, budou finanční trhy dlouho rozvrácené. Jenže tady se netrefil. Druhý den po vítězství Trumpa skutečně kotace na amerických burzách prudce klesla, ale nato začala růst a její úroveň byla o 10 % vyšší než před volbami. Soros v důsledku svého špatného odhadu ztratil přibližně miliardu dolarů. Nicméně stále trvá na tom, že je růst burzovních kotací dočasný. V Davosu k tomu řekl: „Nejistota, která má piky, je nepřítelem dlouhodobých investic. … Nemyslím, že situace na akciových trzích bude zvláště příznivá. Nyní ještě investoři oslavují vítězství Trumpa, ale realismus se vrátí a zvítězí.“

Hrozby britské premiérce

 

Jednou z nejdůležitějších figur fóra byla Theresa Mayová, která zde oznámila pevný plán odchodu Británie z jednotného trhu, bez půltónů. Soros na to odpověděl ve svém interview, když předpověděl, že rozhodující a nekompromisní odchod Velké Británie z EU … zkrátí dobu Mayové v premiérském křesle. Z úst cynického miliardáře to vyznělo jako výhrůžka a vyhlášení války britským odpůrcům eurointegrace.

 

Odborníci předpokládají, že to, co vyhlásily 18. ledna dvě banky z londýnské City, koresponduje s výhrůžkami Sorose. Švýcarská UBS a britská HSBC téměř souběžně vyhlásily, že kvůli zahájenému odchodu Velké Británie z EU se připravují k převedení až tisíce pracovních míst ze svých londýnských ústředí do úřadoven v různých místech kontinentální Evropy. Jedná se o banky kontrolované Rothschildy.

Trump, Soros a finanční zlodějiny

 

Soros se v interview pustil i do Trumpa. V předvolební kampani mohutně agitoval pro Clintonovou, jejíž kampaň podpořil odhadem 25 miliony dolarů. V Davosu v nenávisti k Trumpovi překonal sám sebe. Popsal ho jako podvodníka, zloděje a potenciálního diktátora. Označení podvodník z úst spekulanta bylo k smíchu. Americké prověrky kandidátů v prezidentských volbách jsou patřičně důkladné. Kontroluje se dodržování zákonů především v oblasti podnikání. Oponenti Trumpa v této věci nedokázali proti němu předložit ani jediný důkaz.

 

V roce 2015 byl Soros medii vyhlášen podvodníkem roku. Daňová služba USA uvedla jeho daňové nedoplatky za mnoho let neplacení ve výši asi 7 miliard dolarů. Neplatil daně z plateb zákazníků a investoval je do vlastního fondu. Prostředky se tak vyhnuly daňovým povinnostem. Několik let byla skulina v zákoně. V roce 2008 vadnou normu Kongres zrušil a nařídil těm, kteří ji využili, zaplatit vše do roku 2017. Bloomberg odhadl, že na tomto podvodu získal Soros 13,3 miliardy USD. Jeden z daňových expertů podle daňových mechanismů propočetl, že miliardář bude muset vydat přibližně 6,7 miliard dolarů. Důvod být vzteklý tedy Soros má. Bloomberg uvádí, že krátce před změnami v americkém zákonodárství převedl aktiva do země daňových úniků – Irska.

Přímé výhrůžky novému prezidentu USA

 

Takové proslovy, jaké si dovoluje Soros, je těžké v historii posledního století najít. Každý americký prezident měl protivníky, ale byli skrytí. Nikdo z amerického establishmentu neriskoval tak drzé a urážlivé výpady na zákonně zvoleného prezidenta. Jestliže Soros takto prezidenta napadl, je si jist, že nad ním dokáže zvítězit. Avšak spíše než on, jsou si jisti jeho páni, kteří mu dovolili vyhlásit Trumpovi válku k jeho zničení, přinejmenším ke zničení politickému, možná i závažnějšímu. V minulosti USA je rovněž těžké najít prezidenta, na kterého by nebyly páchány atentáty, obvykle to končilo dobře, ale ne vždy. V posledních 150 letech byli zavražděni čtyři prezidenti. Po vraždě Kennedyho je půl století klid. Atentátů bylo mnoho, ale žádnému prezidentovi se nic nestalo. Bezpečnostní služby Bílého domu pracovaly profesionálněji a američtí prezidenti byli lépe řiditelní. Těmi, kteří se dají nazvat Páni peněz. Jsou to ti, kteří kontrolují Fed a jsou skuteční vládci Ameriky.

Plány organizování amerického majdanu

 

Spekulant umí manipulovat slovy a vydávat černé za bílé a naopak. Vykřikuje, že ústava a politické instituce USA jsou dostatečně silné a přitom je nyní ústava USA slabá jako nikdy před tím. Silní jsou jen páni peněz, kteří řídí osud Ameriky.

 

Soros dokáže bourat ústavy i politické instituce po celém světě. Organizuje barevné revoluce, platí „revolucionáře“ ze svého charitativního fondu, ty, kteří ve světě zvyšují chaos. Dosud byla Amerika „ostrovem stability a bezpečnosti“, „baštou demokracie a svobody“, „jistotou pro investice“. Nyní se zdá, že zde epocha stability končí. Soros se ujal role koordinátora bezprecedentní barevné revoluce v Novém světě.

 

Po vítězství Trumpa nastaly v Americe bouře, do nichž byly vtaženy statisíce, ne-li miliony lidí. Novináři poukázali na to, že na nich byl účasten Soros, který se před třemi léty aktivně účastnil i ukrajinského majdanu.

 

Prošetřováním sil, které rozdmychávají chaos a bouře, se v USA zabývají mnohé veřejné organizace bojující za obnovu ústavního pořádku. Mezi nimi je společnost Donald Trump for President. Do Facebooku vložili text: „Nedovolíme Sorosovi a kumpánům 1) zachvátit media, 2) rozdmychávat bouře, 3) svrhnout demokraticky zvolenou vládu podobně jako to Soros udělal na Ukrajině. Tato osoba dává ze svého fondu peníze pro organizaci MoveOn.org, která v různých městech Ameriky přímo na místě dává peníze aktivistům majdanů.“

 

V plánování nepokojů a v agitacích proti Trumpovi je účinná struktura s názvem Democracy Alliance , známá též jako Klub donorů uvnitř Demokratické strany USA. Financuje ji Soros a jeho společníci. Ti v polovině listopadu zorganizovali ve Washingtonu uzavřené setkání pro řešení dalšího boje  proti Trumpovi. Vystoupili tam vůdci odborů a liberální lobby a také vlivní demokratičtí politici. Podle toho, co ze setkání uniklo, přijali tam plán diskreditace a bojkotu činnosti Donalda Trumpa vedoucí k realizaci jeho programu Prvních sto dní.

21. ledna 2017

Převzato z Fondsk.ru

Outsidermedia.cz