Stanovisko

NS-LEV21

 

Pane prezidente, jsme s Vámi

Prezident je symbolem naší státnosti. Odkaz prvního prezidenta ČSR Tomáše G. Masaryka se rodil před 100 lety, v krvi a slzách na bojištích první světové války. O svoji svobodu naši předkové museli bojovat i na bojištích druhé světové války. I tehdy před 75 lety se prezident Dr. E. Beneš stal symbolem naší samostatnosti. Na jejich odkaz dnes navazuje prezident Miloš Zeman.

Poprvé v naší novodobé státnosti si naši občané v roce 2013 vybrali svého prezidenta v přímé volbě. Národní socialisté se vždy hlásili k odkazu prvních prezidentů, TGM a Dr. E. Beneše i proto jsme ve volbě prezidenta podpořili Miloše Zemana. 

Dnes prožíváme nové křížové tažení, které pod vlajkou nenávisti a lži útočí na představitele ČR. Představitelé těchto útoků se nesmířili se svou volební porážkou.  Od vyhlášení výsledku této volby útočí na prezidenta, jak verbálně, tak i fyzicky. Nikým nezvolení samozvanci, popírají samotné demokratické principy, nesmířili se s tím, že prezidentem je jeden z nás občanů.  Připomínáme jim loňské fyzické útoky na Albertově při 25. výročí listopadových událostí, či nedávné provokativní zneuctění státního symbolu, tedy standarty prezidenta republiky. V režii  novodobých protektorů se neslo i nehorázné osočování prezidenta Miloše Zemana za jeho cesty do Moskvy a Pekingu, při příležitosti 70. výročí vítězství na fašismem. Společně s prezidentem pokládáme to nejen za slušnost, ale i za občanskou povinnost uctít oběti našich spojenců za druhé světové války.   

Útoky na prezidenta, často za výrazného přispění médií, destabilizují naši společnost, pohrdají námi svobodnými občany. Znevažují naší volbu. Miloš Zeman je prezidentem, který byl zvolen občany této země. Zdobí ho statečnost, nebál se vystoupit před listopadem 1989 proti vládní moci, byl v listopadu 1989 se studenty na Národní třídě, byl i na té pověstné tribuně na pražské Letné. Čelil statečně i fyzickým útokům zfanatizovaného davu na Albertově.

Na prezidentské standartě, stále stojí „ Pravda vítězí “. Ve Vladislavském sále stále zní slavné husitské chorály, vlají husitské i legionářské praporce. Tedy symboly našich slavných tradic. Říkáme dnes ano,  jsme národ husitský, národ slovanský, bojovali jsme více pod prapory prostých zemanů, než pod zástavami knížecími. Mistr Jan Hus, Jan Amos Komenský, TGM, to jsou naši nositelé pravdy. Hlásíme se k nim, jako občané České republiky. Nezapomínáme, že po staletí jsme žili v porobě, o svá národní práva jsme museli tvrdě bojovat. K prostřenému knížecímu stolu jsme měli vždy daleko.   

Jako národní socialisté se hlásíme ke svém prezidentovi, stojíme za ním, vážíme si jeho statečnosti, ale i odvahy říkat pravdu i když se mnohým nelíbí. Prezident Miloš Zeman je jedním z nás občanů. „ Pane prezidente jsme s Vámi ! “

      

Delegáti Programové konference

Národní socialisté – LEV 21       

        

V Praze 28.11. 2015