Stanovisko k trestnímu oznámení na pana premiéra Sobotku ve věci podezření ze spolupráce se sudetoněmeckým landsmannschaftem

 

Jako pozůstalý po oběti gestapa z podílu sudetského Němce a přibuzný obětí Osvětimi samozřejmě souhlasím. Naši odbojáři Boskovicka se mnou určitě souhlasí též.

 

Nemůžeme přihlížet k takové politice, která je přímo protikladná dekretálnímu právu republiky, které de facto boří odkaz presidenta Beneše, která boří mezinárodní právo založené od konce II.světové války na článku XIII. Postupimské dohody velmocí, a na Pařížské reparační dohodě, jejímž signatářem je ČSR a její právní nástupník Česká republika.

 

Místo aby se vláda zabývala žádostí o válečné reparace na Německu, tyto reparace vymáhala, a alespoň takto vyrovnala ztracené oběti bojovníků II. světové války a obětí nacismu,tak se tak či onak paktuje s našimi nejhoršími nepřáteli, landsmany. A vychází jim vstříc omluvami a jinými činy.

 

Je nutno dodat, že proti panu Sobotkovi a pochopitelně proti pánům Bělobrádkovi a Hermanovi rovněž, zastáváme stanovisko, že nelze vycházet z kolektivní neviny všech sudetských odsunutých Němců. Pan Herman i pan Sobotka neustále mávají tzv.kolektivní vinou při odsunu, což je historická nepravda a protiřečení dekretálnímu právu.

 

Již na Norimberském soudu byla probírána vina drtivé většiny alias sudetských Němců na rozbití republiky. Jen velmi mizivá menšina sudetských Němců se postavila hitlerismu  trpěla pak v koncentrácích (cca 30 tisíc převážně komunistů a sociálních demokratů a antifašistů z cca 3 milionů tzv. sudetských Němců).

 

Je třeba si připomenout ,že každý zhruba třetí tzv.sudetský Němec byl vyznamenán Hitlerem medailí za zločin uloupení československého pohraničí, medailí,kterou nosil i katan Čechů Heydrich. To bylo potvrzení zločinu vlastizrady a velezrady ČSR. A dnešní landsmannschaf není složen z potomků sudetských odbojářů, ale převážně z pohrobků těchto nepřátel ČSR. Proto by se s nimi vláda vůbec neměla patlat. Předák sudetů pan Posselt léta tupil v europarlamentu a jinde dekrety republiky a presidenta Beneše. Toto vše by vláda dávno neměla trpět a měla podávat jednu diplomatickou nótu za druhou k umravnění pana Posselta. A naše vláda činí opak.

 

Každý vlastenecky myslící občan republiky se musí postavit k trestnímu oznámení na pana Sobotku, potažmo na pana Hermana, kladně. Již jen z výše uvedených důvodů. Zájmem republiky nemohou být ani omluvy ani odškodňování, tím více pak nějaké navrácení alias sudetských Němců do republiky. Jednou provždy to vyřešila Postupim, Paříž a dekrety. Zpochybňování těchto právních aktů je dle nás odbojářů protilidový,protinárodní a protistátní čin. Nechápeme voliče, kteří za těchto okolnotí setrvávají na volbě takových stran, delegujících pány Sobotku nebo Hermana do vládních funkcí. Takové strany za těchto okolností jsou a budou pro pozůstalé po obětech nacismu a pro odbojáře nevolitelné.

 

Předseda HDK ObV ČSBS Boskovice

PhDr.Jiří Jaroš Nickelli

Autor je pozůstalý po oběti gestapa,příbuzný obětí Osvětimi