Srdjan Nogo - Běžte pryč od EU - říkám vám to po zkušenostech Srbska


Vážení čtenáři, přinášíme překlad projevu Srdjana Nogy, člena vedení vlasteneckého hnutí Dveri srpske na konferenci v ukrajinském parlamentu, která se konala 13. října 2013. Ve zkratce vystihuje frustraci srbských národních sil ze současné politiky srbské vlády, včetně postupného vydávání jižních srbských provincií albánským teroristům a separatistům.


Vážení dámy a pánové, bratrský ukrajinský lide, pocházím ze Srbska, vám blízké pravoslavné slovanské země. Prosím vás, poslouchejte mne velmi pozorně, protože příklad Srbska by měl být varováním pro lid Ukrajiny.


Vy všichni víte, že Srbsko v průběhu devadesátých let 20. století prošlo velkými zkouškami - války, ekonomickými sankcemi a agresí paktu NATO. Po desetiletích odporu Srbsko podlehlo tlaku Západu. A od té doby, a to je víc než 13 let, v mé zemi pro politiky a veškeré vládnoucí elity nemá členství v Evropské unii jinou alternativu. Nicméně, namísto slibované hospodářské konjunktury a prosperity, bylo Srbsko přivedeno k pádu a do neokoloniálního postavení.


Zatímco pro naše politiky a tak zvanou elitu nemá Evropská unie alternativu, protože jenom oni získají vstupem do EU privilegia, ta stejná Evropská unie nám odtrhuje naše Kosovo a Metochii, duši srbského národa. Ale ani tím nekončí územní drobení Srbska a EU otevřeně pracuje na další desintegraci mojí země.


Srbsko jako nezávislý stát neexistuje, nemá svoji suverenitu. Klíčová rozhodnutí o našem příštím osudu se dějí v Bruselu, Berlíně, Londýně a ve Washingtonu a ne v Bělehradě, a už vůbec ne s ohledem na zájmy srbského lidu. V každé instituci srbské vlády sedí tzv. zahraniční odborníci, kteří zajišťují, aby se prováděla zhoubná politika přistupování k Evropské unii za jakoukoli cenu, kterou platí národ.


Jak nám byla s pomocí Evropské unie zničena ekonomika


Politika vycházející z teze, že Evropské unie nemá alternativu, přivedla Srbsko k hospodářskému zničení. To, co se s námi stalo pod diktátem Evropské unie a Mezinárodního měnového fondu bylo pro srbskou ekonomiku víc zničující než desetiletí ekonomických sankcí, války a bombardování. Privatizované a zničené byly stovky domácích firem a stovky tisíc lidí zůstaly bez práce. Bankovní sektor, přírodní zdroje a celý vnitřní trh se přestěhoval do rukou západních společností, zatímco stát, zbývající podniky a občané byli přivedeni do stavu předlužení.


Rád bych zdůraznil, že veřejný dluh Srbska se za několik posledních let zvýšil 7 krát. Zdůrazňuji i to, co vás asi zvláště zajímá: od té doby, co jsme před pěti lety podepsali dohodu o stabilizaci a přidružení k EU příliv peněz do státního rozpočtu z celních poplatků za dovoz z EU klesl na polovinu a v našich prodejnách vítězní zahraniční zboží, zatímco domácí ekonomika se pomalu tlumí a zemědělství se ocitá ve stále vážnější situaci, protože ostatní členské země EU - na rozdíl od nás – si našly způsob, jak chránit svoje zboží a trh svých zemí. My jsme většinu našich celních opatření na ochranu domácích výrobků a trhu zrušili a nyní se stále více dostáváme do pozice finanční závislosti na zahraničních půjčkách a vydírání ze strany EU.


Ponižování nemá konce


Kvůli politice „EU nemá alternativu“ srbský lid trpí národním ponížením, a jsou ohrožena jeho práva v jeho vlastní zemi. Likvidují se národní historie, kultura a vzdělávání.


Evropské unie se zacílila i na rodina jako poslední linii obrany srbského národa. Údery na ni jsou vícenásobné. Snižuje se role rodičů při výchově dětí, zcela se devalvuje profese učitele, podkopávají se veškeré autority a vytvářejí se zkažené generace. Současně čelíme záplavě vulgarity, prázdné zábavy, programům televizních reality-show a podpory sexuální svobody, interrupcím a osamělého života. A jako vrchol všeho se nám vnucuje ideologie homosexualismu jako teror jedné sexuální deviace proti drtivé většině lidí. Nyní jsou připraveny i legislativní návrhy, které umožní jakousi formu manželství osob stejného pohlaví.


Léta se v Srbsku vede boj proti gay parade, věnují se velké prostředky na propagaci homosexualismu mezi mladistvými. Zapojují se tisíce policistů, aby násilně potlačily odpor a násilím srbskému obyvatelstvu vnucovaly tuto nepřirozenou ideologii, která je nezbytnou podmínkou pro vstup do EU.


Otázka rodiny je zlomovým bodem. Pokud dovolíme zničení rodiny, pak už nejsme lidé, ale dav (sběř). Když místo státu a lidu máte dav na určitém území, pak s ním můžete dělat, co chcete.


Každá společnost a každý stát můžeme nejlépe hodnotit podle vztahu k rodině. Postoj EU k rodině je jasný: je třeba rozebrat všechny aspekty přirozených a tradičních komunit, abychom se všichni stali jedinci bez kořenů, bez vlasti, národnosti a identity, jako hmota vhodná pro manipulace spotřebitelské civilizace. Však se ale uvidí, jaká bude naše odpověď. Srbský národ ještě není připraven, aby Evropské unii zaprodal svoje rodiny.


Hnutí, ke kterému patřím, rodinné politické hnutí Srpske Dveri, se stalo součástí Světového kongresu rodin a obhajuje ukončení procesu přistoupení Srbska k EU a obrací naši zemi k euroasijské integraci. EU je v současnosti i v rámci EU rostoucím předmětem kritiků, kteří jsou nespokojeni s odcizením bruselské byrokracie. V Evropě každým dnem sílí euroskeptická politická hnutí, která prosazují jinou Evropu – podle vize generála de Gaulla jako Evropy národů?


Co tedy máme dělat?


Bratrský pravoslavný slovanský národe Ukrajiny, existuje mnoho podobností mezi našimi zeměmi. Vás i nás zradili politici. Srbská vláda ve volbách získala lidovou podporu proto, aby se rozešla s katastrofálním nasloucháním diktátu Bruselu, ale politici svoji politiku po volbách zcela změnili a zpronevěřili se vůli lidu. My i vy jsme proto vystaveni podobným výzvám.


Avšak volba, která je před námi se neděje poprvé. Dosud jsme ve svých dějinách dělali správná rozhodnutí a vždy jsme stáli na správné straně. I nyní na nás dolehl důležitý úkol, protože se rozhoduje o našich životech a osudu našich rodin. Nevím, jak se vy rozhodnete, ale prosím vás, až to budete dělat, mějte na paměti osud Srbska, jako varování a ukazatel směru.


Na vítězství a život našich národů a zemí!

V tom, co činíme, nechť nám pomáhá Bůh!

Zdroj: http://www.dverisrpske.com/, Kosovoonline