Soudce - Merkelová otevřením hranic spáchala historické porušení zákona, kdy ústava poskytuje právo na odpor

 

Jeden z německých nejpřednějších ústavních soudců řekl, že vláda Angely Merkel neplněním povinnosti ochrany svých hranic porušuje ústavu země.

 

Ve zprávě akreditované partnerskou stranou paní Merkelové Křesťanskosociální unií (CSU) uvádí Udo di Fabio, že spolková vláda je, když selhávají evropské instituce, ústavně povinná zajistit kontrolu bezpečnosti hranic.

 

Pan di Fabio, sám z imigrantské rodiny, dodává, že ohromný příliv migrantů a následné suspendování Dublinské konvence znamená, že je německá vláda tudíž povinna do toho vstoupit, ta však pochybila, když se do toho zatím nevložila. Když takto jednali, tak se dopustili „porušení zákona historického významu,“ hlásí N-TV.

 

V útoku na výzvy Merkelové, aby se hranice ponechaly otevřené kvůli soucitu s uprchlíky prchajícími před válkou a perzekucí, dodává:

 

„Základní zákon státu negarantuje ochranu všech lidí na celém světě pomocí faktických či právních povolení k vstupu.“

 

Tato zpráva způsobí německým úřadům starosti zvláště kvůli tomu, že článek 20(4) německé ústavy uvádí, že občané mají právo na „odpor“ proti jakékoliv osobě pokoušející se porušit ústavní řád země, „pokud není k dispozici žádný jiný nápravný prostředek.“

 

Ten uvádí: „Všichni Němci budou mít právo na odpor proti jakékoliv osobě rušící tento ústavní řád, pokud nebude k dispozici žádný jiný nápravný prostředek.“

 

V říjnu Breitbart London referoval o skupině občanů, kteří se už pokouší proti Angele Merkel vznést trestní oznámení za její politiku otevřených hranic. Spolkoví prokurátoři v Karlsruhe už obdrželi přes 400 dopisů vyzývajících je, aby zahájili formální vyšetřování, zda se německá kancléřka dopustila zrady.

 

Dopisy argumentují, že podle německého práva kdokoliv, kdo se pokusí německou republiku změnit silou nebo hrozbou síly, je vinen zradou, a že umožnění vstupu statisícům migrantů tuto podmínku splňuje, jelikož to mění samotné utváření republiky.

 

Šablona tohoto dopisu odkazující na článek 20(4) uvádí, že abychom „uhájili svou identitu“ je naším cílem „svrhnout kancléřku.“

 

Zpráva pana di Fabio byla akreditována bavorskou Křesťanskosociální unií, která je v trvalé koalici s Křesťanskými demokraty Angely Merkelové. Mezi tímto regionem a spolkovou vládou kvůli řešení migrační krize roste napětí s tím, že bavorský president Hors Seehofer volá po daleko tvrdší linii.

 

Tento měsíc už volal po horní hranici 200 000 žadatelů o azyl ročně, když do země jich v roce 2015 vstoupilo přes milion.

 

„Omezení počtu migrantů musí v roce 2016 být mým hlavním úkolem,“ řekl.

 

„Toto číslo (200 000) je snesitelné a v takovém případě by mohla řádně fungovat i integrace. Podle mě je vše nad to přehnané.“

 

Překlad: Miroslav Pavlíček, AC24.cz

 

Zdroj: breitbart.com