Seznámení s víkendovým seminářem v Heilegenhofu v lázních Bad Kissingen

Pozvánka na víkendový seminář v Heiligenhofu v Bad Kissingen

Studijní text

 

 "Seznámení pro sudetské Němce" je víkendové setkání pro krajany všech věkových skupin, zabývající se sudetoněmeckou identitou, historií a zvyky, genealogii, vztahy mezi Čechy a Němci, stejně jako budoucností etnické skupiny. Sudetoněmecké vzdělávání a setkávání v Heiligenhofu v Bad Kissingenu, pořádané ve spolupráci se sudetoněmeckým landsmanšaftem (SL), se koná od 5. do 7. února. Tímto srdečně zveme.

Program :

Pátek 5.února: 18.00 hodin, večeře, pak "Speed ​​Dating" (rychlé představení) pro účastníky všech věkových kategorií s Ralfem Paschem, moderátorem, novinářem a publicistou.

Sobota 6.února 9 hodin, "Seznámení" se Sarah Rehm, básnířkou, spisovatelkou a kulturní novinářkou (nositelkou ceny SL 2015), Sandrou Kreisslovou, sociální antropoložkou (nositelkou ceny SL 2015), Steffenem Hörtlerem, ředitelem pro sudetoněmecké vzdělávání a sociální věci, spolkovým místopředsedou SL a předsedou sudetských Němců v Bavorsku a Christophem Lippertem, spolkovým manažerem SL.

V 19 hodin "Hudební večer speciální třídy" s Andre Hartmannem, výtvarníkem, klavírním komikem a hlasovým imitátorem (nositelem ceny SL 2005, nositelem franské ceny Cabaret Award 2014).

Neděle 7.února 9 hodin, beseda s Berndem Posseltem, mluvčím sudetoněmecké národnostní skupiny a od r. 2014 spolkovým předsedou SL na téma "sudetská identita".

Seminář pod vedením Hildegard Schuster, tajemnicí pro tisk a vztahy s veřejností SL.  Sudetendeutsche Zeitung, 15.1.2016, str.5, bez autora a značky

Pro České národní listy volně přeložil P. Rejf