Rusku stále častěji přicházejí pozvánky do války
Starikov

Zveřejněno 5. 1. 2016 7:05 | napsal/přeložil ea24

„Svět spěje k válce. Ani jedna velká válka se neobešla bez naší účasti. Války se vedou za přeformátování světa, za snazší přístup ke zdrojům. USA se dívají na mapu a přemýšlejí, koho sežrat, koho velkého a plného sil, aby se nasytily. Nějaká Jugoslávie nebo nějaká Sýrie je nenakrmí.“

V roce 2016 se konfrontace mezi Ruskem a USA dále vyostří a bude stále složitější udržovat konflikt za hranicemi Ruska, předpokládá ruský spisovatel a politolog Nikolaj Starikov. Svůj názor vyslovil před koncem roku v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Komsomolskaja Pravda.

„Před Novým rokem se má říkat něco radostného a dobrého, ale bohužel, pravda je taková, že nám v poslední době stále častěji přicházejí pozvánky do války. Pozvali nás do Sýrie, nepodařilo se, pozvali nás na Ukrajinu, nepřijali jsme toto pozvání, opět nás pozvali do Sýrie,“ řekl.

Logika jednání Západu se nezměnila od druhé světové války, domnívá se. „Adolfa Hitlera a jeho Říši lze uvést jako hloupou sílu. Ten bojoval s jedním státem, druhým, třetím a nakonec mu došly zdroje, došli Němci a potom mu nezbylo, než se zastřelit. Chytřejší lidé vytvářejí hloupé síly, které likvidují jejich protivníky. Hitlera vytvořili naši angličtí a američtí partneři, kteří doufali, že nacisté zničí Sovětský svaz. Nyní se na Blízkém východě vytváří kolektivní Hitler, Islámský stát,“ uvedl Nikolaj Starikov.

„Dalším zdrojem napětí je Ukrajina, odkud nám neustále posílají pozvání do války. A třetí frontu nyní Američané formují v Afghánistánu. Tam nebyl žádný Daeš, byl tam jen Taliban, ale přijelo deset lidí s kufry plnými peněz a najednou je tam velká reprezentace tohoto Daeš,“ pokračoval politolog.

V budoucnu je podle něj možné očekávat vyostření situace na tádžicko-afghánské hranici. „Daeš, to je nástroj přeformátování světa. V situaci, kdy Čína roste, Rusko vede absolutně nezávislou a nekontrolovatelnou politiku a postupně zvětšuje svoji moc, kdy se Evropa stává více nezávislou a kdy ve světě existuje nějaký ekonomicko-politický konsensus, pro Spojené státy je nezbytné změnit tuto rovnováhu oslabením všech protivníků,“ je přesvědčen Nikolaj Starikov.

Jak dále uvedl, zničení států na Blízkém východě přineslo možnost oslabit Evropu, do které byl vypuštěn proud běženců. „Spojené státy neztratily kontrolu nad Daeš. Nehledě na některé nuance, je očividné, že USA dosud zakrývají oči nad obchodem s ropou. Ta se vozí do Turecka a do Iráku a oni to nevidí.“

Podle názoru Nikolaje Starikova Američané přímo před našima očima likvidují mezinárodní právo: „Turecko poslalo vojáky na území Iráku a všichni předstírají, že se nic neděje. Tak v roce 1939 se nikdo nějak nezamýšlel nad tím, že Hitler poslal vojska do Polska s údajnými humanitárními cíli.“

„A za další, Mezinárodní měnový fond říká, že Ukrajina je dobrý stát, a jestliže se dříve myslelo, že zemi, která nesplácí dluhy, více dávat na dluh nelze, tak nyní se to ukazuje jako možné,“ poukázal na další skutečnost.

„Američané vyprovokovali státní převrat, podporovali pučisty narušující ústavu, dali jim peníze, sušenky, diplomatickou podporu. Nyní kvůli těmto pučistům ničí ekonomická pravidla hry ve světě. A to všechno proto, že pokud by se Ukrajině přestalo půjčovat, zítra by zbankrotovala a nevyhnutelně by se znovu ocitla v zóně vlivu Ruska,“ vyslovil své přesvědčení.

„Svět spěje k válce. Ani jedna velká válka se neobešla bez naší účasti. Války se vedou za přeformátování světa, za snazší přístup ke zdrojům. USA se dívají na mapu a přemýšlejí, koho sežrat, koho velkého a plného sil, aby se nasytily. Nějaká Jugoslávie nebo nějaká Sýrie je nenakrmí,“ učinil Starikov neutěšený závěr.

Zdroj: Rueconomics.ru
http://www.eurasia24.cz