Rozhodl se establishment USA pro thermonukleární válku?

P.C.Roberts

10. 2. 2017    zdroj

Jestliže chcete být západním presstitutem či hlavounem v západní televizi, musíte být stejně tupý, jak tupý je Bill O´Reilly, CNN, MSNBC, New York Times, Washington Post, Wall Street Journal atd. atd. V rozhovoru s prezidentem Trumpem O´Reilly řekl: „Putin je zabiják.“ O´Reillymu není nic po tom, že thermonukleární válka je zabijákem planety Země. Pro něj je Trumpova snaha normalizovat vztahy s Ruskem důkazem faktu, že prezidentu USA nedělá vrásky domlouvat se se zabijáky. Jako kdyby poslední tři američtí prezidenti nebyli zabijáky masových rozměrů, kterým nedělalo vrásky zničit, ať už úplně či jen částečně, mnoho zemí a miliony lidí.

 

Trumpova odpověď O´Reillymu byla: „My máme spoustu zabijáků. Nebo si myslíte, že naše země je tak nevinná?“

 

Škoda jen, že neřekl víc a obrazně nechal Putina stát mezi skutečnými i usvědčenými vrahy, jakými jsou Obama, Bush ml. a Bill Clinton. Protože na rozdíl od těchto pánů pro tvrzení, že Putin je zabiják, chybí důkazy. Jde jen o plané výkřiky těch, kteří prosperují z pověstí o neexistující ruské hrozbě, protože jim z té hrozby tečou jak peníze, tak moc.

 

Jak řekl F. Cunningham: „Trump měl O´Reillymu za jeho nepodložené a nediplomatické obvinění prezidenta země, se kterou se on, prezident, chce domluvit, vynadat.“

 

Tolik tedy Cunningham, zatímco Trumpův viceprezident Mike Pence spěchal do televize NBC s tím, že Trump prý svými výroky v žádném případě nechtěl vyjádřit názor, že by snad Washington nebyl morálně výš než Putinovo Rusko.

 

Samozřejmě, USA jsou morálně výš než kdokoli na této zeměkouli. Miliony lidí, které jsme zabili či vyhnali z jejich domovů, jsou přece důkazem naší nezpochybnitelné morální nadřazenosti. Pokaždé, co zbombardujeme hosty na svatbě či lidi na pohřbu, děti hrající fotbal, nespočetné nemocnice a zdravotní zařízení, školy a farmy, demonstrujeme my, výjimeční a nepostradatelní Američané, naši morální nadřazenost nad světem. Jen morálně nadřazení mohou totiž páchat zločiny proti lidskosti, aniž by za ně byli kdy hnáni k zodpovědnosti..

 

Normální vztahy s Ruskem samozřejmě do této hry o naší nadřazené morálce nad ostatními nezapadají. Takže budeme Rusko dál démonizovat a dál o něm budeme lhát. Nová studená válka je totiž pro vládnoucí americký establishment a též pro členy sněmovny a senátory, závislé na darech od vojensko-bezpečnostního komplexu, hotovým dobrodiním. Tak vábivým, že nedovolí Trumpovi vztahy s Ruskem skutečně normalizovat.

 

Všechno, čeho Reagan a Gorbačov dosáhli, je tak přiváděno vniveč zásluhou několika lidí, vedoucích lidstvo na okraj záhuby.

 

Včetně onoho národa vyvoleného a milujícího svobodu tak, jak ji žádný jiný národ v historii ještě nemiloval, ale kterému se ono hrozící nebezpečí záhuby ovšem s co nejpřičinlivějším úsilím zatajuje.

 

Protože debata o něm by se mohla zvrhnout v myšlenku, že to nebezpečí je tak úděsné, že by se mu lidstvo snad mělo postavit celé a sjednocené. Tedy včetně i těch zatím nenáviděných Rusů a Číńanů.

 

Vybral a přeložil Lubomír Man

Nová republika