Raus! Und los! Von vornherein!!

Jiří Baťa

7. 3. 2017

Česky to znamená „Ven! A rychle! Bez diskuze“! Tak podobnými, několikrát opakovanými slovy někoho vyprovodil, resp. přímo vyhodil dnes bývalý předseda Evropského parlamentu Martin Schulz (SRN). Tento muž dokázal vydat na půdě Evropského parlamentu nařízení, kterým nezvratně vyloučil z jednání parlamentu svého (!) řeckého kolegu, europoslance Eleftheriose Synadinose. Nejen způsob, ale i důvod je pozoruhodný.

 

Podle pana Schulze byly důvody k tomuto ráznému vyhazovu z jednání parlamentu EU v tom, co řecký europoslanec řekl, a kterou Schulz považoval za neakceptovatelnou a za jasně trestuhodnou. Jde o větu kolegy Synadinose k debatě mezi EU a Tureckem, který řekl: „ Jak napsali osmanští vědci, Turci jsou barbaři opovrhující Bohem, podvodníci a špinavci. Turek je jako pes, který si hraje na hrdinu, ale když má bojovat proti nepříteli, uteče. Jediná cesta, jak efektivně jednat s Turky, je pěst a rozhodnost.“ To pana předsedu EP vytočilo natolik, že se rozhodl bez pardonu, bez jakýchkoliv možností ze strany řeckého europoslance se k tomu vyjádřit nebo protestovat, jej vykázat ze sálu a to i pod pohrůžkou jeho vyvedení za asistence pořádkové služby.

 

Takto si představuje Martin Schulz eurounijní demokracii, lidská práva a svobodu slova. Jeho despoticky pojatý vyhazov dokazuje, že v něm koluje typická náckovská krev, což je patrné i z fotografie. Tento pán, dnes už mimo funkci předsedy EP je však horkým kandidátem na post německého kancléře, kdy se snaží vyšachovat z této pozice současnou o nic méně „oblíbenou“ kancléřku Angelu Merkelovou. Chtělo by se říct, že je nejvyšší čas tuto kanctitutku nahradit někým novým, jenže Schulz je podstatě totéž jako ona jen s tím rozdílem, že má koule. Jinak je to krok tzv. z bláta do louže. Jinými slovy, nejen Německo, ale celá Evropa se má na co těšit!

Nová republika