Pryč se současnou koalicí poškozující republiku!


Když se podíváte na televizi, čtete si v novinách, nabýváte dojmu, že ten zlý a mstící se Zeman, nyní i s J. Rusnokem, zapříčinil vše špatné v republice, kdežto současná vláda, bez P. Nečase, nejlépe v čele s M. Němcovou, se zoufale snaží o záchranu republiky i jejích občanů. Již nyní se téměř vytrácí fakt, že několik významných činitelů spjatých s vládním kabinetem či koalicí byla zatčena, je obviněna a je ve vazbě. Korupce zřejmě prostoupila značnou část koalice.


Tak takovýto obraz na hlavu postavené skutečnosti již nyní nám většina médií sugeruje, přestože všichni ještě moc dobře víme, jak se věci mají. Vládnoucí koalice nečasovsko-schwarzenbergsko-kalouskovská zásadním způsobem hrubě poškodila republiku i každého z nás. Byla to vláda asociální, která nebrala v úvahu naše národní zájmy. Byla to nejhorší vláda za posledních více než 20 let, jež se „těší“ asi 10 či 15% podpoře. Šlapala po demokratických zásadách, neznala morálku, ač mnozí z vládních činitelů se označovali za katolíky. A po tom všem, co nám nadrobila, se ještě s nesmírnou arogancí a zlobou hlásí k moci. Zájmem dolních deseti milionů občanů proto je, aby tato vláda co nejrychleji odešla do minulosti. Aby však, pokud se zjistí, že jednotliví její členové porušili právní normy, tedy nejen politické a morální, byli obviněni, stíháni a v souladu s právem i odsouzeni.


A zde je zřejmě skrytý důvod zuřivého odporu dosluhujících ministrů. Ministr Kalousek nám nadto dává přednášky o demokracii, o volbách, o hrůzných přešlapech prezidenta M. Zemana. Místo aby mluvil o stavu financí, o krizi, a návrzích na její tlumení, tak vyhrožuje, že státní rozpočet nebude. A republika, hned dodává, bude na tom špatně. Němcová se obává nějakého komunistického puče. A podobně v duchu zcela odtrženém od reality to jde dále. Společným jmenovatelem však těchto a podobných „obav“ je zřejmě strach. Odejdou-li z vlády, co všechno se zjistí v „jejich“ ministerstvech? Kolik kostlivců je v jejich skříních? Rozpustí-li se poslanecká sněmovna, budou bez imunity. Nebudou již chráněni. Policie bude moci bez překážek vyšetřovat jejich případnou účast na nejrůznějších aférách, jichž v minulosti bylo bezpočet, zvláště těch korupčních. Tentokrát nemají ani naději, že by byli dříve či později amnestováni. O to je pro ně situace těžší.


Vláda ing. J. Rusnoka může i v krátké době mnohé zlepšit. Již nyní se mluví o zvýšení minimální mzdy, o zvýšení investic ve stavebnictví a zvýšení plateb za státní pojištěnce. Pro zvýšení jsou v prvním případě i představitelé zaměstnavatelů. Jen P. Nečas a jeho vláda byli dlouhodobě proti. Nová vláda jistě urychleně pomůže zahlazovat škody spojené s povodněmi, na naše zastupitelské úřady se dostanou lidé, kteří budou kvalifikováni i národně orientovaní. Kromě dalšího nová vláda může řádně připravit konání předčasných voleb, jež si přeje asi 60% našich občanů, kteří tak budou moci si zvolit své zástupce, jimž důvěřují. A to je nejčistější způsob řešení současné již dlouhodobě se vlekoucí hluboké politické krize, jíž mají na svědomí, a na to nezapomeňme, ti, kteří se ještě dnes v tzv. sto jedničkové většině neustále hlásí o vládu za podpory zdrcující většiny „našich médií“.

J. Skalský