Propagandistická bitva o Aleppo…

Američany podporovaní teroristé zobrazováni jako bojovníci za svobodu

 

Příspěvky od messin 1.5.2016

Tim Anderson, Global Research

 

Strategickou bitvu o Aleppo provází těžká propagandistická bitva mezi syrskou armádou s jejími spojenci (Ruskem, Íránem, Hizbaláhem a ostatní domobranou) a teroristickými skupinami Jabhat Al Nusra, Jaysh Al Islam, Ahrar as Sham a ISIL podporovanými Saúdskou Arábií, Tureckem a NATO.

 

Boje eskalovaly na konci dubna, kdy ozbrojené skupiny vystřelily na druhé město Sýrie stovky granátů a syrská armáda zareagovala svou dlouho očekávanou ofenzivou.

 

Západní média dnes tvrdí, že občané Aleppa jsou ohroženi syrskou armádou, zatímco syrské zdroje ukazují civilisty, šokované neustálými minometnými útoky, požadující, aby armáda vykořenila všechny teroristické skupiny.

 

Ve snaze dosáhnout morální převahy Washington používá zmocněné nevládní organizace, společně s ozbrojenci bojujícími v zastoupení, k udržení fikce, že syrská armáda nedělá nic jiného, než útočí na civilisty.

 

Prominentní mezi těmito organizacemi jsou „Bílé přilby“ neboli „Syrská civilní obrana“, která se stala hlavním zdrojem tvrzení, že se syrská a ruská letadla zaměřují na nemocnice.

 

Ve skutečnosti „Bílé helmy“, které tvrdí že jsou nezávislé, jsou výtvořené Wall Streetem, vedené bývalým britským vojákem Jamesem Le Mesurierem, spolufinancované americkou vládou a pevně spojené s teroristickou organizací Jabhat Al Nusra, zakázanou Radou bezpečnosti OSN.

 

Každý útok na Al Nusru je tedy zobrazován jako útok na „civilisty“ a nemocnice, nebo pohotovostní lékaře. Téměř totéž platí pro Lékaře bez hranic, kteří financují kliniky Al Nusry (většinou bez cizích dobrovolníků) v několika oblastech držených teroristy.

 

Toto spojení, obsahující podíl na sektářských popravách, bylo dobře vysvětleno v nedávném krátkém dokumentu „Bílé přilby – Al Kaida s novou tváří“ : (https://www.youtube.com/watch?v=8aAaReVn2I4)

 

Pozadí Bílých přileb bylo také dobře odhaleno v sérii článků investigativní novinářky Vanessy Beeley, včetně článku „Bílé přilby – Nový druh žoldnéřů a propagandistů“ : (http://21stcenturywire.com/…/white-helmets-new-breed-of-me…/)

 

Rozpor v politice USA se nedávno ukázal, když hlava Bílých přileb Raed Saleh cestoval kvůli převzetí ocenění, ale nebylo mu uděleno povolení ke vstupu do USA a byl poslán zpět do Istanbulu. Pravděpodobným důvodem byla skutečnost, že je Saleh notoricky známý svým spojením s Al Nusrou.

 

Hlava americké armády generál Martin Dempsey a viceprezident Joe Biden v roce 2014 přiznali, že blízcí američtí spojenci Saúdská Arábie, Turecko a Katar, financovali ISIL, spolu s ostatními ozbrojenými skupinami, ve snaze svrhnout vládu syrského prezidenta Bašára Asada.

 

Překlad Messin

 

Zdroj: http://www.globalresearch.ca/the-unspoken-truth-is-…/5522594