Propagace islámu v Libni za naše peníze

 

Tak už je to tady, v Praze 8 máme mešitu. A tím nemyslím píseň od nejmenované rockové skupiny, která se prosadila v anketě Český slavík. Ale opravdovou mešitu. Místo, kde se muslimové scházejí k modlitbám, ale i místo, kde radikální imámové v západní Evropě horují pro potírání (a to je ještě slabé slovo) všeho nemuslimského a odkud vyrážejí na svou pouť sebevražední atentátníci.

 

Ještě před dvěma třemi lety byla na místě „jazyková škola“. Teď se ukazuje, že to byla pouhá kamufláž, když se její zakladatelé za označení „mešita“ ještě styděli. Teď už se dokonce s podporou české vlády chlubí. Navíc hrdě hlásí do světa – mešita v srdci Evropy.

 

Začali tam pořádat i obědy pro veřejnost, kterou chtějí přesvědčit, že ten islám je přece fajn. A dokonce tam i dobře vaří!

 

Oběd v neděli 3. dubna spolupořádala iniciativa HateFree Culture. Tento projekt má „na starosti“ Agentura pro sociální začleňování, jeden z odborů Úřadu vlády ČR. To je skvělé, ne? Místo toho, aby nás vláda chránila před radikálními islamisty, bojovala proti přistěhovaleckým kvótám a hájila zájmy českých občanů v tzv. Evropské unii, pořádá obědy v mešitách. Výrazná většina daňových poplatníků není islámu nakloněna. To však vládě v čele s ČSSD a ANO nijak nevadí a projekt, který islám lakuje narůžovo, dotuje pod dohledem „populárního“ Jiřího Dienstbiera miliony korun.

 

Hlavním mediálním partnerem projektu je Česká televize. Divím se, že to poetické nedělní poledne nebylo přenášeno rovnou v přímém přenosu, aby se diváci mohli přesvědčit, jak se tato cool akce placená i miliony televizních koncesionářů povedla.

 

Víme, že u nás příliš mnoho muslimů není. Před mnoha a mnoha lety jich nebylo mnoho ani směrem na západ. Situace se pak pomalu měnila až k dnešnímu stavu, kdy mešity slouží jako ambasády násilí. Chceme to časem i v české kotlině? Není spíše na místě již nyní více rozumu?

 

Otázkou samozřejmě zůstává, jak se k tomu, že se pár metrů od radnice nachází dnes už oficiálně mešita, postaví vedení osmého obvodu. Dovolím si spekulovat – zelení slaví. A co starosta Petrus s místostarostou Fichtnerem? Zatím předvádějí jen ohlušující ticho.... V jiných, daleko nepodstatnějších věcech jsme vždy slyšeli mantru o diskusi s občany, přívětivém veřejném prostoru, zlepšování Prahy 8.

 

Alespoň na pár slov protestu by se koalice vzmoci měla. Jako příklad by jí mohlo sloužit, když se v minulosti podařilo zabránit vybudování čistě muslimského hřbitova. Čekáme však asi příliš mnoho.

Autor: Ondřej Gros

V Praze 8 dne 4.04.2016

Přišlo e-mailem