Prohlášení z Poběžovic, 9.7.2016

 

My účastníci celostátního setkání bývalých příslušníků Deváté poběžovické brigády Pohraniční stráže, konaného dne 9. července 2016 v Poběžovicích, se obracíme na Vládu České republiky na Parlament České republiky a na Senát České republiky s tímto prohlášením:

 

Za prvé - žádáme výše zmíněné představitele naší republiky, aby odmítli bruselský diktát pro zavedení rozdělovacích kvót migrantů v členských zemích Evropské unie do naší republiky, a to z důvodu, že každá členská země Evropské unie je suverénním státem, jehož vedení má jedině právo rozhodovat o tom, zda do své země chce, či nechce přijímat uprchlíky.

 

Za druhé – za morální podraz vůči naší vlasti považujeme rozhodnutí premiéra Sobotky vyslat jako zástupce vlády České republiky na sudetoněmecký sraz, který se konal dne 15.5.2016 v Norimberku, ministra kultury Daniela Hermana. Odsuzujeme také projev, který Daniel Herman na tomto srazu sudetských Němců přednesl, ve kterém se jménem naší republiky omlouval za „vyhnání“ sudetských Němců po Druhé světové válce a také za údajná zvěrstva, která prý Češi na Němcích páchali. Zdůrazňujeme, že to byl německý fašismus, který začal strašlivou Druhou světovou válku a byl to německý fašismus, který páchal v naší zemi i v ostatních státech Evropy, ta nejstrašnější zvěrstva.

 

Za třetí - Odsuzujeme pochod sudetských Němců v Brně a považujeme to za výraz cílené neúcty ke všem umučeným, zavražděným  a padlým občanům Čech, Moravy a Slezska ve Druhé světové válce, kterou rozpoutalo hitlerovské Německo.

 

Za čtvrté – Poslankyně Parlamentu České republiky za TOP 09, Helena Langšádlová, pronesla veřejně větu, která pak byla publikována ve sdělovacích prostředcích, a ta věta zní : „Jaderná válka s Ruskem by byla bojem za svobodu.“ My všichni přítomní hodnotíme tato slova poslankyně Langšádlové jako zločinecká, protože schvalování války je neodpustitelný a trestuhodný zločin proti naší zemi, proti Evropě, i proti světovému míru, a je trestuhodné, že takové podněcování k válce může beztrestně zaznít z úst poslankyně českého parlamentu. 

Přišlo e-mailem