Proč vás nenávidíme? Teroristé z Islámského státu vysvětlují vraždění civilistů na Západě

 

Jinověrství, liberálnost, ateismus či invaze na muslimská území. Tak extremisté z Islámského státu (IS) v posledním vydání propagandistického magazínu Dábiq vysvětlují svou nenávist k Západu a odůvodňují, proč proti němu bojují a útočí na civilní cíle.

Titulní strana posledního vydání propagandistického magazínu Islámského státu. Extremisté v něm vysvětlují, proč bojují proti Západu.

 

V aktuálním čísle svého periodika teroristé z IS odmítají výroky o tom, že by byl islám náboženstvím míru a tolerance, jak občas zaznívá z úst některých muslimských duchovních a západních představitelů. [dynamic-picture-free1__557919]

 

„Zločin z nenávisti? Ano. Akt terorismu? Rozhodně. Muslimové mají přikázáno terorizovat nevěřící nepřátele Alláha,“ stojí ve vydání Dábiqu s podtitulem „Zlomte kříž“, který je jasnou narážkou na křesťanství.

 

Ve vydání, které vyšlo 31. července, tvrdí, že jim nejde o to vyvolat atmosféru strachu či nenávisti k muslimským přistěhovalcům, ale o naplnění vůle Alláha.

 

Za největší důvod nenávisti k obyvatelům Západu považují ateismus a jinověrství.

 

„V první řadě a ze všeho nejvíc vás nenávidíme proto, že jste bezvěrci. Odmítáte jedinost Alláha. Ať už si to uvědomujete, nebo ne, tím, že po jeho bok stavíte jiné bohy, rouháte se. Tím, že tvrdíte, že měl syna (Ježíše, pozn. red.), šíříte pomluvy o jeho následovnících,“ míní radikálové.

My nepřestaneme

 

Jedinou šancí, jak se uchránit před islámským terorem, je podle autorů Dábiqu konverze k jejich výkladu islámu.

 

„Ani v případě, že nás přestanete bombardovat, věznit, mučit, urážet a uzurpovat naše země, nepřestaneme vás nenávidět. Hlavní důvod naší nenávisti nezmizí, dokud nepřijmete islám,” varují.

 

„Mnoho obyvatel Západu už si uvědomilo, že řeči o nesmyslnosti útoků, otázky na příčiny nenávisti a důvody boje se Západem nejsou ničím jiným než politikařením a nástrojem propagandy,“ píše se v 15. vydání magazínu.

 

Novinky

3.8.2016