Proč jsme v republice v roce 2016 usmrtili 20 300 dětí před narozením?

 

Národní pochod pro život a rodinu doprovází apel premiérovi ČR upozorňující vládu, že jedinou státem nabízenou "sociální službou" párům čekajícím nečekaně dítě, je usmrcení nenarozeného dítěte. Hnutí Pro život ČR vyzývá k přehodnocení přístupu státu, aby rodiny čekající nečekaně zejména třetí dítě nebyly pod tak silným ekonomickým tlakem volit řešení, kterého později litují. Podle oficiálních statistik je početí třetího dítěte jednou z nejčastějších situací, kdy přicházejí nenarozené děti o život. V roce 2016 bylo usmrceno před narozením 20 300 dětí. Apel premiérovi Bohuslavu Sobotkovi podpořily osobními dopisy stovky rodin.

 

Hnutí Pro život ČR připravilo sérii videospotů s osobnostmi, které považují podporu Národního pochodu pro život a rodinu za důležitou.

 

Národnímu pochodu pro život a rodinu udělil záštitu prezident republiky Miloš Zeman, kardinál Dominik Duka, arcibiskup pražský, místopředseda vlády Pavel Bělobrádek a Jan Wolf, radní hl. m. Prahy. Akci podpořila řada organizací a firem, např. České dráhy nebo Magistrát hl. m. Prahy.

 

Hnutí Pro život ČR usiluje o záchranu životů nenarozených dětí a obnovu společenského i právního respektu k životu člověka od jeho početí do přirozené smrti.

 

Víte, že Česká republika patří k nejbohatším zemím na světě a přitom nemá funkční nástroj jak pomoci rodinám, které nečekaně počnou dítě? Jedinou státem nabízenou "sociální službou" je usmrcení nenarozeného dítěte. Podle posledních statistik bylo jen v roce 2016 usmrceno 20 300 dětí před narozením.

 

 https://www.youtube.com/watch?v=yExK8bOZX78