Proč je vedena nenávistná kampaň proti muslimům?

Prof Michel Chossudovsky

Global Research, December 10, 2015

 

Proč je vedena proti muslimům nenávistná kampaň?

Proč jsou muslimové stále klasifikováni jako teroristé?

Proč je tato nenávist součástí kampaně před prezidentskými volbami v USA?

Proč volá Donald Trump po policejních opatřeních namířených proti americkým muslimům? 

Proč jsou muslimové předmětem etnického profilování a diskriminace v zaměstnání?

Na základě čeho byla francouzským prezidentem Francoisem Hollandem pozastavena občanská práva spojená s nenávistnou kampaní namířenou proti francouzským muslimům, což představuje 7,5 procenta všech obyvatel země?

Proč Západ vede válku proti muslimským zemím? 

Proč islám považuje za zlo?

Odpověď na všechny tyto otázky je jak jednoduchá, tak složitá.  

 

Je to proto, že více než 60% světových zásob ropy leží v muslimských zemích.

Muslimové jsou obyvatelé zemí, které mají ropu.  A imperiální agenda Ameriky spočívá v nabývání vlastnictví a kontroly nad světovými zásobami ropy.

Pokud by tyto země byly obydleny buddhisty, západní politici (s podporu hlavního proudu medií)  by démonizovali buddhisty.

Muslimské země, včetně Saúdské Arábie, Iráku, Íránu, Kuvajtu, Spojených arabských emirátů, Kataru, Jemenu, Libye, Nigérie, Egypta, Alžírska, Kazachstánu, Ázerbájdžánu, Malajsie, Indonésie, Bruneje, vlastní více než 60 procent světových zásob ropy.

Pokud se týká konvenční surové ropy (s výjimkou dehtových písků ve Venezuele a Kanadě), je procento globální (konvenční surové) ropy v muslimských zemích mnohem větší.

 

Země, které mají velké zásoby ropy jsou navržené na destabilizaci.

Více než 50 procent světových zásob ropy leží mezi špičkou Arabského poloostrova a povodí Kaspického moře - v Jemenu, Saúdské Arábii, Spojených arabských emirátech, Kuvajtu, Kataru, Íránu, Iráku, Sýrii, Ázerbájdžánu.

 

Níže uvedený region je americké válečné divadlo. Je to místo, kde se bojuje válka o ropu pod praporem "války proti terorismu". Proti těm muslimským zemím, které byly navrženy na dobytí a změnu režimu. Saúdská Arábie a monarchie a emiráty Perského zálivu jsou americké proxy (zástupné) státy, pevně pod kontrolou USA.

Kolektivní démonizace muslimů, včetně hanobení principů islámu, aplikovaná po celém světě, představuje na ideologické úrovni nástroj dobytí světových zdrojů energie. Je součástí širších ekonomických a politických mechanismů, které jsou základem nového světového řádu.

 

Pro oči veřejného mínění je vlastnění "Just Cause" (oprávnění) pro vedení války ústřední. Říká se, že válka je oprávněná jen v případě, že je vedena z morálních, náboženských či etických důvodů. Muslimové v rámci západních zemích jsou hanobeni jako součást imperiální agendy, jako prostředek k odůvodnění destabilizace muslimských zemí z humanitárních důvodů (například Iráku, Sýrie, Libye, Nigérie, Jemenu).

 

Amerika vede svatou křížovou výpravu proti muslimům a muslimským zemím. "Válka proti terorismu" má údajně bránit americkou vlast a chránit "civilizovaný svět". Je tvrzeno, že je to "válka náboženství", o "střetu civilizací", i když ve skutečnosti je hlavním cílem této války zajistit kontrolu a korporátní vlastnictví rozsáhlého ropného bohatství regionu.

 

Jako dříve v historii, hanobení nepřítele je používáno znovu a znovu. Křížové výpravy ve středověku spočívaly v démonizování Turků jako bezvěrců a kacířů, s cílem odůvodnit vojenskou akci.

 

Démonizace slouží geopolitickým a ekonomickým cílům. Stejně tak, kampaň proti "islámskému terorismu" (který je podporován skrytě americkými tajnými službami) podporuje dobytí ropného bohatství.

 

Muslimové jsou zaměněni s teroristy: islamofobie slouží k vedení celostátní kampaně proti muslimům v Evropě a Severní Americe.

 

Je to nástroj válečné propagandy. Používá degradaci historie, institucí, hodnot a sociální struktury muslimských zemích, zatímco se prosazují principy "západní demokracie" a "volného trhu", jako jediná alternativa pro tyto země.

 

Mapa: copyright Eric Waddell, Global Research 2003

Původní zdroj tohoto článku je Global Research

Copyright © Prof Michel Chossudovsky, Global Research, 2015

 

Volný překlad pro České národní listy:  P. Rejf