Proč chráníme migranty více než republiku a její ústavní činitele?

 

Napíše-li někdo, třeba i pravdu o migrantech, hned se rojí pravdoláskaři a jim podobní a podávají trestní oznámení na autory textů. Hlava nehlava. Máš pravdu, říkáš pravdu? Ale ta pravda je nežádoucí, máš držet pusu! K politické korektnosti tě donutíme, ať se ti to již líbí nebo nelíbí. A tak vypadá v praxi humanita a demokracie v podání havlistů.

 

Jaké máme pořádky v republice? Na prezidenta republiky kde kdo plive, slinou zlou a podlou, ale nejsou právní instrumenty, alespoň tak to vypadá v našem životě, aby tito zlomyslníci byli řádně potrestáni. Na prezidenta je dokonce možné házet vejce, rajčata a dodnes se vrhačům nic nestalo. Co by se stalo, kdyby někdo házel tutéž munici na migranty? Hned by se opět vyrojili různí mudrci, kteří by se jistojistě dožadovali potrestání vrhačů. O xenofobii a nenávistnosti by nám dělali přednášky nejen osvědčení znalci z neziskových organizací, ale také různí politici. Možná, že by mezi nimi nechyběl ani předseda vlády , či „politický“ křesťan Bělobrádek. Je docela možné, že by se rozpoutala hysterie, která by „viníky“ semlela rovnou za živa, samozřejmě ve jménu humanity. A je jedno, jaké důvody by uváděli vrhači.

 

Máme mezi sebou „taképolitiky“, kteří v rámci dosažení jednoty národa, jak jinak, chtějí tlačit na prezidenta, aby rezignoval nebo, aby byl obžalován z vlastizrady. Důvod? Dnes takový, včera byl jiný, a zítra bude opět odlišný od toho dnešního. Nějaký klacek se vždycky najde. Není-li k mání, prostě se vymyslí.

 

Ale řada z nás má už toho dost. Prezidenta republiky jsme si zvolili v přímé volbě většinou hlasů. Důrazně požadujeme, aby útoky na prezidenta již skončily. Pokud budou pokračovat s takovou naléhavostí a nízkostí a bezpředmětností, žádáme, aby konečně orgány činné v trestním řízení zakročily. Prezidenta republiky i republiku budeme nadále chránit a požadovat spravedlivé potrestání nactiutrhačů.

J. Kovář