Proč bych měl milovat EU? Brexit je majákem naděje!

 

Blogy / Emil Kalabus |      

29. červen 2016 |   

         

 

Je známo, že think-tank Evropské hodnoty všechny „nevěřící Tomáše“ a eurorealisty označuje hanlivými nálepkami a demagogicky vnucuje jediný správný směr myšlení zastávaný vůdci EU.

 

Proti těmto názorům stojí vítěz a zastánce Brexitu Nigel Farage. „Evropská unie si nalhává, že je funkční, a popírá vůli lidí.“ Na úterní mimořádné schůzi Evropského parlamentu to prohlásil lídr britských euroskeptiků Nigel Farage. Dodal, že podle něj nebude Velká Británie jedinou zemí, která Unii opustí.

 

Směrem k europarlamentu řekl, že "jejich politický projekt se rozpadá" a nakonec je obvinil, že "v životě nic pořádného neudělali ani nevytvořili."

 

„Největší problém je, že jste podváděli a neřekli Britům a dalším evropským národům pravdu. Vnutili jste jim politickou unii, i když její ústavu lidé v Nizozemsku a Francii v roce 2005 odmítli. Vy jste je prostě ignorovali a Lisabonskou smlouvu pronesli zadem,“ řekl Farage.

 

O tom, že je EU nefunkční a nedemokratická, hovořil Farage již v lednu 2016 na videu. https://www.youtube.com/watch?v=UVYbvUYFnXc

 

Samozřejmě, Farage o tom hovořil už léta předtím, ale nikdo mu nevěřil. Je zajímavé zhlédnout Farageho starší video a zamyslet se nad dalším vývojem EU z pohledu eurorealisty- chcete-li euroskeptika...

 

Je těžko představitelné, že občané milující svobodu, by chtěli setrvávat ve spolku, kde jediným programem je byrokratické utahování šroubů a matic dopadající pouze na obyčejné občany.

 

Majitelé zbraní určitě nebudou nadšením poskakovat z toho, že budou nuceni na rozkaz EU odevzdat pravděpodobně bez náhrady své legálně držené zbraně.

 

Každý z nás držitelů zbrojních průkazů a majitelů zbraní si totiž uvědomujeme jednu podstatnou pravdu, kterou vyslovil novinář James A. Donald: Obvyklá cesta do otroctví je, že vám nejdřív seberou zbraně, pak majetek, a nakonec vám řeknou, abyste drželi hubu a dělali, že se vám to líbí.

 

Je celkem zřejmé, že doba, kdy jsme si mohli alespoň vybrat mezi svobodou a bezpečím, už dávno minula. Teď už musíme bránit svou svobodu i svou bezpečnost. Poslechneme-li rozkaz z Bruselu, přijdeme o obojí.