Přetvářka Dne nezávislosti, žádná demokracie

 

Dne 4. července 1776 získala Amerika nezávislost na Británii. Vše se změnilo, ale základ zůstal stejný pod novým vedením – jak bylo tvůrci naplánováno.

 

Dnes voláme, že parta Wall Streetu je ohavná banda, včetně bankéřů, obchodníků, plantážníků, majitelů lodí, právníků, politiků, soudců, otrokářů a obchodníků, spekulantů, pašeráci, lupiči a dalších prodejců vozidel. "My jsme lid," míní oni, my ne. Oni vytvořili vládu mužů, nikoliv zákony. Vlastníci latifundií samotní mají právo. Úplně vynechat běžné lidi jim nevadilo.

 

První soudce Nejvyššího soudu Ameriky John Jay řekl, Amerika by měla být řízena muži, kteří ji vlastní. John Adams zdůraznil, mající "bohatství, urozenost a schopnosti" se mají  starat. Vláda lidu a pro lid byl doublespeak (dvojznačnost), obecné blaho bylo pro privilegovanou hrstku, demokracie zakázaná. Američtí zakladatelé měli na mysli své vlastní zájmy.

 

Ústava, kterou vytvořili, nebyla mistrovským dílem politické architektury. Alexander Hamilton to nazýval "rychlovku z pouhého mléka a vody ... křehký a bezcenný dokument." Benjamin Franklin měl o ní pochybnosti, významný americký starý muž, oslabený v té době. Otec ústavy James Madison řekl: "Nejsem z těch, kteří si myslí, že je to bezchybná práce." Po jejím přijetí, vysvětloval  "cokoli bylo lepší než nic." Pozdější léta strávil odsuzováním toho, co v ní je.

 

Žádný z 55 tvůrců nevěřil, že „Constitution“ je skvělý úspěch, jak je ústava líčena. Podepsalo se jich pouze 39. John Adams a Thomas Jefferson byli v té době v zahraničí, v roli velvyslanců v Británii a Francii. Adams byl vedoucí ústavní teoretik své doby. Strávil léta jejím soukromým kritizováním. Jefferson byl neloajální. Dokud to nebylo přidáno, namítal proti opomenutí listiny práv - opožděně byla zahrnuta ochrana zájmů privilegované části národa, nikoliv jeho obyčejných lidí. Jefferson věřil, že zakládající dokument Ameriky nemůže obstát ve zkoušce času. Vyzýval k nové úmluvě každých 20 let, aby se opravily problémy, a aby ústava odpovídala době. Jednalo se o produkt obojakosti tvůrců a blízkých spojenců, intrikujících pro největší výhody  pro sebe, o demokracii nikdy neuvažovali.

 

Rozšiřování Ameriky od moře k moři následoval začátek vlastního globálního imperiálního projektu, dnes ohrožujícího světový mír a přežití lidstva. Nejvyšší právo země neodrazuje žádného prezidenta, nebo vládu od toho, co se jim zlíbí. Vždy vymýšlejí důvody pro ospravedlnění. My lidé jsme zcela vynecháni. Mocné zájmy kontrolují běh věcí, zmocnily se moci, duopolu síly s dvěma pravými křídly, které se o to starají.

 

Volby jsou fraška, zesměšňují legitimitu, iluzorní pozlátko demokracie. Americký podvodný systém nebere v úvahu skutečnost. Tvůrci to navrhli tímto způsobem. "My lid Spojených států", úvodní slova ústavy, jsou nesmyslnou třešničkou na dortu. Nezávislí politici pracují ve svém vlastním zájmu. Na obecné potřeby a zájmy neberou ohled.

 

Americký politováníhodný stav reflektuje varování Franklina o "(a) republice, pokud zůstane." Chápal významné budoucí výzvy, ale pravděpodobně si nikdy nepředstavil, jak špatné věci nastanou. Tyranie je dnes na kluzkém svahu směrem k plnohodnotnému stavu, základní svobody mizí. Válka proti lidskosti zuří, přežití je možná ohroženo jako nikdy předtím. Slavnostní víkendových akce mají odvést pozornost od toho, co je nejdůležitější.

Hanebný americký stát by měl zaměřit pozornost na to, jak věci změnit. Jinak jsme všichni ztraceni.

 

Stephen Lendman žije v Chicagu. Může být dosažen na lendmanstephen@sbcglobal.net.

Jeho nová kniha jíž je redaktorem a autorem má název „Zápalný bod na Ukrajině: USA v tažení za hegemonií riskují III. světovou válku ("Flashpoint na Ukrajině: US Drive for Hegemony risks WW III.)"

 

http://www.claritypress.com/LendmanIII.html

Navštivte jeho blog na   sjlendman.blogspot.com.

 

Poslechněte si špičkové diskuse s významnými hosty na Progressive Radio News Hour na  Progressive Radio Network.

 

Stephen Lendman , Global Research, 4. červenec 2016

Původní zdroj tohoto článku je Global Research

http://www.globalresearch.ca/independence-day-hypocrisy-not-democracy/5533972

Pro České národnílisty volně a kráceně přeložil P. Rejf