Preference stoupají, knížecí rady nezabírají, kavárna je v panice…

 

Poslední průzkumy  prezidentských  preferencí,  již  atakují téměř 70% podporu u občanů  ČR. Prezident Miloš Zeman v preferencích drtí, jak vládu, tak i Poslaneckou sněmovnu a Senát ČR. Prezidentovi důvěřuje 63%, vládě 40%, Poslanecké sněmovně 36 a Senátu 33. Prezident si meziročně, polepšil dokonce o 8 procentních bodů.

 

Český prezident v preferencích válcuje „pohlaváry“, snad z celé Evropy. O co více, oč stoupá jeho obliba u nás občanů, o to více propadá panice „Pražská kavárna“.

 

To ona, s každým vystoupením či úspěchem českého prezidenta, bije na poplach. Straší nás občany, co všechno ten náš prezident zase pokazil, co zase „vyvádí“, co bude zase ostudy, …. A ono to strašení u nás občanů nezabírá. Kavárnou je nám vytýkáno, že my plebejští občané,  jsme tu volbu prezidenta pěkně zbabrali. Zvolili jsme místo knížete, jen Zemana z Vysočiny.

 

Tak nevím, asi jsme nedorostli, do té jejich knížecí demokracie. Neposloucháme, nestojíme v pozoru s čepicí a s pokorou před vrchností. Asi to máme v genech, od té doby husitské. Neposlouchali jsme tehdy císařské ani knížecí rady, naopak jsme stáli pod prapory českých zemanů. Svolaná křížová tažení proti českým zemanům nepomáhala. Stačila jen písnička, chorál a oni z Čech utíkali….Jan Žižka je straší dodnes.  Proto nejspíše slyšíme, že je nutné změnit ústavu a zabránit tak, přímé volbě prezidenta. Pokud to neprojde, tak nevím, co s tím  udělají, snad už  zbývá, jen provést třetí pražskou defenestraci.

     

Na rozdíl od té „kavárny“,  my občané si vážíme svého prezidenta. Náš pan prezident se nedívá vpravo, ani vlevo, neohlíží se na všemoudrá média,  ani na tu zahořklou „kavárnu“. Nezabírají na něj, ani ty trapné červené kartičky, ani ta dovedně řízená dělostřelba vajíčky, ani ty vztyčené červené trenýrky na Hradem, které vlály nad Prahou místo stržené prezidentské standarty.  Byla to urážka státního symbolu, za potlesku a jásotu těch zapšklých a nenávistných.  

 

Náš prezident hájí zájmy České republiky, nestojí v pozoru, ani před Bruselem. Váží si odkazu předků i historie.  Jel do Moskvy uctít památku obětí našich spojenců u příležitosti 70.výročí konce 2.světové války. Nebojí se ani jet do Číny navázat obchodní a přátelské vztahy. A to je dobře. Získává důvěru a úctu nejen ve světě, ale i nás občanů.  Pro nás občany,  je to jasná volba.

 

Přemysl Votava

(místopředseda)

České národní