Poznámky optimisty

 

Pět přátel Putina potrhá USA jako pejsek hračku. Radikální přeformátovávání geopolitického a vojensko-strategického prostoru Eurasie podle plánů Kremlu se děje přímo před našima očima. Moskva vytváří na periférii řetězec nových opěrných bodů ruské geopolitiky.

 

Nuzný miliardář USA

Blesková vojenská operace Moskvy v Sýrii dokázala, že Amerika ve své konfrontaci s Ruskem nevyhnutelně ztrácí bývalou vojenskou výhodu a politický vliv. A Rusko, v kontrastu s tím, rychle obnovuje geopolitickou pozici, ztracenou během posledních 25 let. Dnes je zřejmé, že stratégové Pentagonu učinili největší vojensko-politickou chybu, která způsobila úplný kolaps vlivu Spojených států ve světě. V šílené honbě za světovládou Pentagon jednoduše zkrachoval!

Po rozpadu Sovětského svazu začali Američané zběsile budovat svou vojenskou sílu. V programu Pentagonu - posílení "globální nadvlády" - zakládaly USA nové základny v zahraničí. Nové zbraňové programy pro ně již nebyly potřebné - pro globální válku se Sovětským svazem a k nucené "demokratizaci" bláznivých domorodců z bezpečné vzdálenosti. Novými svazky se spojenci v Evropě a Asii ve velkém měřítku plánovaly posílit unipolární svět, v čele se Spojenými státy americkými ...

Napoleonské plány Washingtonu požadovaly stále více a ve velkém měřítku americké vojenské přítomnosti na každém kontinentu. Od Norska po Austrálii, od Japonska po Nigérii, od Tuniska po Pákistán, od Estonska po Kyrgyzstán. V důsledku toho se zahraniční infrastruktura Pentagonu zvětšila do impozantních rozměrů.  Spojené státy provozují alespoň tisíc základen a dalších vojenských objektů na území více než sto třiceti zemí světa! Na těchto základnách žije a slouží asi půl milionu amerických občanů, nepočítaje více než 45-50 tisíc místních obyvatel zaměstnaných v jejich službách.

Tento gigantický systém zahrnuje obrovské množství nemovitostí. Za hranicemi Ameriky Pentagon vlastní asi 50.000 (!) kasáren, hangárů, skladů, nemocnic a jiných budov, a ještě asi 5.000 nemovitostí. Používá se leasing pro jejich potřeby. Kromě toho na vlastním území provozuje ještě dalších 6.000 vojenských základen! Je třeba hovořit o to, kolik Washington  armáda stojí?

Ukazuje se, že z bezedného, jak se zdá, vojenského rozpočtu USA se na vývoj nových zbraní a nové techniky nevynakládá tak mnoho. Odborníci odhadují, že až 80 procent nákladů Pentagonu se utratí pouze za něco, čím je její globální vojenská infrastruktura! Dokonce i podle oficiálních údajů se v posledních letech z asi 600 miliard dolarů ročních vojenských výdajů vynaložilo na výzkum, vývoj a testování nových zbraní pouze 70 až 80 miliard $. A ty, jak ukazuje zkušenost, ve většině případů rozkradly  americké zbrojní průmyslové korporace a vysocí vojenští činitelé.

Navíc za posledních 15 let byly Spojených státech nuceny utratit astronomické sumy za války, mnoho tisíc kilometrů od jejich území. Například v roce 1991 utratili v Iráku za 42 dnů 103 miliard dolarů, při agresi proti Jugoslávii v roce 1999 se Washington podařilo za 78 dnů utratit 43 miliard dolarů. A za posledních 10-15 let, činí náklady na válčení Afghánistánu a Iráku úplně horentní sumu - více než čtyři biliony $! Takové zdivočelé výdaje přemohly i super-bohatou Ameriku. Její vojenská síla byla narušena, její technologická nadřazenost zmizela.

Mezitím, Rusko a Čína aktivně rozvíjejí svou vojenskou infrastrukturu. Rusko využívá základnu v Tartasu a Hmeymime, střediska materiální podpory má ve Vietnamu, Nikaragui, Venezuele a Kubě. Na svých západních hranicích Rusko znovu rozvinulo armádu, která byla v sovětských dobách navržena tak, aby byla schopna porazit síly NATO v západní Evropě. Nové raketové systémy "Iskander" a "Kalibr", umístěné v Kaliningradu, umožňují kontrolu  téměř celé Evropy. Na Dálném východě probíhá modernizace zrychleným tempem a upevňuje vojenskou infrastrukturu Viljučinska (Kamčatka) a Kurilských ostrovů.

Čína se v první řadě zaměřuje na zajištění nadvlády ve svých přilehlých mořích (Žlutém, Východočínském a Jihočínském) a odpoutání od amerického ohrožení v západní části Tichého oceánu. Zajišťuje možnost rychlého zničení, bude-li toho zapotřebí, strategických amerických vojenských základen na ostrovech Guam a Diego Garcia. Během několika posledních let Peking vybavil pobřeží raketami středního dosahu a staví letiště na ostrovech Jihočínského moře.

Washington tak přichází o nadvládu nad obrovskými rozlohami Tichého a Indického oceánu. Co mohou Spojené státy postavit proti těmto silám? Zatím - nic, jen hrozivou rétoriku, že Washington "nedopustí, aby u kohokoliv vznikaly pochybnosti o jeho globálním vojenském vedení ".  Ale jsou to jen slova. A v reálném světě se rovnováha sil rychle mění ve prospěch Moskvy s Pekingem. A proti ní již Amerika, jak se zdá, nemůže vzdorovat ...

 

"Přání" strýčka Sama a brutální pravda života ...

Ruské vítězství v Sýrii se stalo hlavním symbolem rychle se měnící globální rovnováhy moci. Tyto změny Západ vnímá jako smrtící hrozbu pro své bohatství a blahobyt. A nehodlá se vzdát bez boje.

Pentagon například  nyní aktivně rozvíjí novou vojenskou strategii "jaderného odstrašování Ruska", kterou se Bílý dům chystá zahájit v příštím roce - 2017. A v poslední době byla ve Spojených státech přijata nová národní bezpečnostní strategie. Tato strategie je v podněcování rusofobie svou agresivitou a energií bezprecedentní. Její hlavní myšlenkou lze shrnout takto: " Washington by měl kontrolovat vše, vždy a všude, k dosažení nadvlády použít vše, od ekonomických sankcí až po přímé vojenské intervence".

V dokumentu se uvádí: Hlavním úkolem Ameriky je udržovat v celosvětovém měřítku konzistentní a nepopiratelné "vůdčí postavení USA". Obama prohlásil: "Američany spojuje národní přesvědčení, že americké globální vedení zůstává nepostradatelným. Budeme jednat z pozice síly, využitím všech nástrojů americké moci ...Washington je stále garantem mezinárodního řádu založeného na americkém lídrovství ".

Obávaje se oživení ruské moci, Spojené státy deklarují svou politiku na mezinárodní scéně a vyžadují plnou a bezpodmínečnou podporu od všech spojenců a partnerů USA. To znamená, že Washington směřuje k vyždímání prostředků z celého Západu s cílem zachovat dominanci USA v každém případě. Takto otevřeně a tvrdě mohou publikovat své plány jen v případě, pokud jsou vnitřně přesvědčeni, že mírový postup již není možný, že je nutná včasná předválečná mobilizace všech sil a prostředků ...

Tato vojenská síla Washington bude používána bez souhlasu Rady bezpečnosti OSN, budou-li to vyžadovat "neodkladné zájmy" USA. Prostě lze říci, že nová americká strategie - to je strategie války za světovou nadvládu západních elit, na jejich právo na další plenění celého lidstvo pro své vlastní výhody a prosperitu.

Washington považuje Rusko za jedno z nejpravděpodobnějších "dějišť" blížící se války. Vše, co se týká naší země, je v v souhlasu s americkou strategií napadáno extrémně tvrdými výrazy. V dokumentu je termín "ruská agrese" používán v celém textu. V reakci na tuto pomyslnou "ruskou agresi" se Washington chystá "zvýšit zátěž Ruska prostřednictvím sankcí a jiných opatření ", stejně jako posílit globální protiruskou propagandu. Kromě toho dokument vytyčuje "odradit ruskou agresi, bedlivě sledovat ruský strategický potenciál." V této strategii jsou přísliby Ameriky o poskytnuti pomoci svým spojencům a partnerům v jejich úsilí při "vzdorování ruskému nátlaku". Ochota k" podpoře Gruzii, Moldavsku a Ukrajině, aby mohly ještě lépe spolupracovat s USA a NATO".

Takže obyvatelstvo na Ukrajině a v Sýrii může na zrušení sankcí a přátelství s Evropany zapomenout jednou provždy! To vše je jen taktický manévr navrženy tak, aby Západ  mobilizoval síly a vybrat nejlepší čas pro smrtící ránu do srdce Eurásie - Ruska.

 

Co může dělat Moskva proti této strašlivé hrozbě?

Ukazuje se, že mnohé ... Radikální kremelský plán přeformátovávání  geopolitického a vojensko-strategického prostoru Eurasie se děje přímo před našima očima. Ne každý to vidí, někteří nevnímají nic. Mezitím Moskva vytváří na okraji Eurasie řetězec opěrných bodů pro novou ruskou geopolitiku, nové řetězce spojenců obnoveného, opravdu velkého Ruska.

Putinovo Rusko dnes stojí v čele světového anti-amerického, anti-liberálního, antisodomského hnutí, má všechny šance, pro obnovení své bývalé strategické aliance s nejvýznamnějšími arabskými zeměmi - Sýrií a Egyptem. Pro USA by oživení takové unie znamenalo skutečnou katastrofu, a tak vynakládají svůj obrovský finanční a vojenský potenciál k udržení se jako světového hegemona. Dalšímu úpadku moci v podobě vážného rusko-arabského vojensko-politického spojenectví prostě nemohou USA čelit! A když si uvědomíme, že nově vznikající aliance Moskvy s Egyptem je doplněna o spojenectví s Íránem a Čínou je jasné, že realizace takového scénáře je pro geopolitiku Washingtonu horší, než jakákoliv noční můra!

Budoucí svět – je svět národních kultur a velkých civilizací založený na duchovních tradicích. Liberalismus a kosmopolitismus jsou mrtvé! Západní „demokracie“, jako politická forma západní nadvlády nad lidstvem umírá před našima očima. Přichází velké oživení staletých civilizačních hodnot – náboženských, kulturních, politických a ekonomických - jako nový základ států, nových vojenských aliancí, nové geopolitické architektury světa. A zkažený, chamtivý, lživý, pokrytecký, sodomský Západ v něm nemá místo!

Pevninské jádro Eurasie, které klasická geopolitika nazvala "srdcem světa" - patří nám, Rusku. Obrovskou rozlohu euroasijského zemědílu obývá mnoho etnik. Klíčovou roli mezi nimi zastává pět velkých super-etnik. Arabové, Peršané, Turci, Indové a Číňané - to jsou hospodáři euroasijské periferie. A každé z těchto velkých etnik by mělo být spojencem Ruska, spojencem vytvářejícího se velkého Ruska!

To se rozhoduje právě teď, v předvečer hrozby nadcházející globální katastrofy, v předvečer geopolitické bouře světových historických rozměrů.

Americký generálporučík Frederick Hodges řekl nedávno v rozhovoru pro vlivné americké masmédium "The Wall Street Journal": " Věřím, že Rusové mobilizují právě teď na válku, ke které podle jejich názoru dojde za 5-6 let. Očekávám, že to bude něco mimořádného. Skutečnost, že se Rusové nebojí připravovat na scénáře jaderných úderů, ukazuje, že se již vydali cestou uskutečňovat to, co sami chtějí dělat."

Nu což, nezklameme americké generály! Ano, Rusko se rozhodlo samo vytvářet svůj budoucí osud. To je osud velké, skutečně globální mocnosti - Třetího Říma poslední doby .... Osud globálního geopolitického balancování, euroasijského "srdce světa", které je určeno k vyrovnání globální rovnováhy a odolávání tlaku satanského zla, k ochraně všech, kteří jsou ochotni se připojit, pod naší záštitou. Osud obránce civilizačních hodnot, strážce morálních principů - lásky a dobročinnosti, sebezapření a spravedlnosti, čistoty a sebeobětování ...

 

13 duben 2016, Konstantin Dušenov

http://www.zavtra.ru/content/view/zapiski-optimista-4/

 

Pro České národní listy volně a kráceně přeložil P. Rejf