Požadujeme svrchovanost pro náš stát, rovnoprávnost pro náš národ, mír a sociální spravedlnost pro náš lid!

 

Jak krásný, čistý a vítězný byl 28. říjen 1918. Necítíte se být povzneseni, když o našich předcích čtete, co vše obětovali v krvavém boji, abychom mohli žít, ne v nějaké zemi, o níž ignoranti stále a stále mluví, ale v československém státu?

 

Když se ponoříme do "všednosti" dnešních dnů, bahnitých, umazaných, které svou krutou "realitou" oslabuje, ničí to dobré v nás, aby nás, možná, připravila na navlečení do cizího chomoutu.

 

V šeru vlaje plášť i krvavá dýka. Krev z těla našeho národa kape a kape. Obvažme si ránu! Nenechme ty, kteří zrazují odkaz našich předků, legionářů i účastníků druhého odboje, aby nás dále krvavili. Zbavme je jejich zbraní, ukažme na ně prstem a nechme je odejít do nicotnosti, jíž připravovali a připravují pro náš národ. 

 

Z nemocí k nám vnesených, z ran nám zasazených, se uzdravíme a nový den nové budoucnosti našeho národa a státnosti přivítáme. V to věřme a k tomu neúnavně pracujme! Zítřek bude patřit nám, budeme-li jako naši předkové připraveni přinášet oběti a bojovat za ideály, které náš národ nese sebou dějinami.

Dr. O. Tuleškov