Pomáhají nám sudeti nebo „čeští přátelé sudetské věci“ pomáhají sudetům?

 

Podle pana B. Sobotky, předsedy vlády ČR, nám mají naši spojenci, landsmani, pomáhat při řešení problémů snad dokonce i po Evropě.

 

Pan premiér nám zřejmě neříká pravdu o vnitřní situaci "suderoněmeckého landsmanšaftu",  Jak nám mohou spojenci pana Sobotky pomáhat při řešení problémů, když ani na své nestačí?

 

Již téměř  dva roky Posselt a jeho druzi prohrávají u soudů v Mnichově. Posselt řeční na naši adresu o tom, jak se vzdávají práv na "vlast a na odškodnění", ale zůstává jen u těchto slov. Novelizaci stanov soud již dvakrát odmítl. Platí tedy stanovy ve starém znění.

 

Umí vůbec SL napsat takovou novelu stanov, aby ji registroval příslušný soud? Přestože má SL své právníky a miliony k dispozici, pomoc i štědrou ruku bavorské vlády, nic proti svým oponentům v rámci SL, jak je vidět, nezmůže. 

 

Naopak v této době nouze pro posseltovce se jim z naší strany dostává tolik podpory, že se jim, jak sami říkají, o tom dříve ani nesnilo. Pomáhá pan premiér Sobotka, P. Bělobrádek, pan Herman a řada dalších "přátel sudetské věci", především z řad KDU, ANO, např. pan P. Vokřál z Brna, TOP 09 a také z ČSSD,  souhlasně si smáčí  ruku i předseda ODS, pan Fiala, dávný organizátor akcí Panevropy na Moravě, přítel Otty Habsburga a jeho tehdejšího asistenta, B. Posselta, ale k výhře, tohle všechno a dokonce i to, o čem nevíme, a toho je jistě dost nebo až příliš, pana Posselta to zatím nevedlo.

 

Naopak. Pokud Posselt se dobrovolně nezřekne titulu mluvčího etnické skupiny, bude tento funkční spor posuzovat již v blízkých dnech příslušný německý soud. Pan B. Posselt je žalován, podle informace z německého tisku, za neoprávněné užívání uvedeného titulu. Odpůrce argumentuje tím, že ne všichni Němci z ČSR a jejich potomci jsou členy SL. A má jistě pravdu.

 

Samostatnou kapitolou jsou sliby, které Posselt činí uvnitř SL. Takže jsme se mohli dozvědět, že restituce i náhrady škod budou, že dekrety, jak on říká, Benešovy, budou zrušeny a jak na Čechy, opět ve zkratce řečeno, se musí, aby nakonec se podvolili. Asi nám hodlají vysvětlovat, jakých zločinů válečných, proti lidskosti a genocidních jsme se dopustili a abychom to konečně uznali a platili a platili. V nedávné době  pan G. Zeihsel, předseda rakouského SL, svým stoupencům na zářijovém Dni vlasti sdělil, že v ČR probíhají přímá jednání o náhradě škod tzv. Novorakušanům. V podstatě jde o tzv. sudetské Němce, kteří utekli nebo byli po válce přesídleni do Rakouska, jehož občanství získali po 27. dubnu 1945. Takže, pokud je vše tak, jak jsme se dočetli, samozřejmě naší vládní činitelé mlčí, pro samou vládu nad námi nemají čas, aby nás informovali, pak nás bude čekat placení. Budeme zřejmě platit, aniž by nám Němci uhradili reparační dluh. Naši vládcové nemají čas, aby reparace na Němcích vymáhali. Jsou to přece naši přátelé a spojenci, tvrdí. Čeští vlastenci si to však představují jinak. Nejdříve Němci jsou nám povinni  zaplatit reparace  a pak bychom mohli uvažovat o dalším. Nesmíme však zapomenout, že odsunutí Němci byli odškodněni v Německu. Získali, podle informací, které máme, desítky miliard marek.

 

Takže, pane premiére, situace je zatím taková, že Vy a Vám podobní, pomáháte sudetům do roztrhání těla, ale posseltovci zatím prohrávají na rozhodujících frontách. Bude lépe, když nám řeknete  konečně pravdu o tom, že i nadále Vy a další budete pomáhat sudetům, ale pomoc od nich  nelze v dohledné době vůbec očekávat. Pokud budete i nadále mlčet a jednat za našimi zády, a někdy zřejmě i proti nám, pak  v příštích volbách zapláčete a s vámi, pokud zůstanete ve funkci, i ČSSD. A to pro republiku není nedobrá zpráva.

J. Skalský