Poděkování Parlamentu  - a zděšení a hnus nad poslancem Kalouskem

 

Když jsem se na Parlamentních listech dočetl o jednání sněmovny o státním svátku 17.listopadu - a o následném chování pana poslance Kalouska - zmocnilo se mne zděšení a hnus.

 

Konečně se Parlament probudil po létech z dogmatického spánku o tomto státním svátku. Konečně Parlament právem schválil rozšíření názvu tohoto významného státního svátku o určení Mezinárodního dne studentstva.Konečně po létech Parlament rehabilitoval strašlivé oběti českých studentů roku 1939, jejichž význam se stal v civilizovaném světě všeobecným odkazem. Nikdo samozřejmě nemůže popřít odkaz  druhého 17.listopadu jako dalšího vzepětí studentů za demokracii a žádný soudný člověk toto ani nepředpokládá.Jen pan Kalousek se postavil jako tvrdohlavec  proti dějinám a se zatvrzelostí jemu vlastní shazuje prvotní význam Mezinárodního dne studentstva.

 

Mezinárodní den studentstva nikdy nebyl žádným svátkem iniciovaným jakýmsi bolševismem, jak veřejnosti  nepravdivě podsouvá pan Kalousek.Tento svátek iniciovali v Londýně studenti, antifašističtí emigranti. Za součinnosti institucí britské vlády a mezinárodní studentské solidarity byl tento svátek vyhlášen v době největšího ohrožení všech národů hitlerovským infernem. Toto vše se pan Kalousek svým ohavným vystupováním ve sněmovně snaží podkopat, pošpinit a svázat s jakýmisi blíže neurčeným potomními aktivitami bývalé komunistické nomenklatury. Pak Kalousek by se měl nejdříve poučit z dějin, případně vrátit školné za nekvalitní výuku a za nevědomosti. Projev páně Kalouska citovaný v tisku vyvolává dojem člověka stiženého jakoby alkoholickým deliriem a stihomamem současně.

 

Zejména my odbojáři se musíme od takového projevu pana poslance Kalouska distancovat. Na druhé straně  můžeme  poděkovat uvědomělým poslancům našeho Parlamentu, že konečně akceptovali všechny návrhy našeho Ústředního výboru Českého svazu bojovníků za svobodu a jeho předsedy ing Jaroslava Vodičky k tomuto státnímu svátku, za nějž náš svaz odbojářů bojoval již celá léta,- že se poslanci rozhodli naplnit oba odkazy boje za demokracii a napravit chybění Mezinárodního dne studentstva.

 

Za ČSBS Boskovice

PhDr. Jiří jaroš Nickelli, předseda OV ČSBS